Om poddar i Obs! Poddkvarten med Lisels Humla

Prat om poddar i OBS! Poddkvarten #1

Obs. Det här är ingen podd. Det här är prat om poddar. I en blogg med en video. Om poddar. Som sannolikt är av intresse både för dig som redan lyssnar på poddar men även för dig som är nyfiken på att prova på.

Vad kan då poddar vara?

Du kan säkert googla dig till olika definitioner. Men nu är du här. Så hur definierar du själv vad poddar är? vill du sätta dina ord på pränt om det här och nu finns möjligheten att kommentera här längst ner. Det händer något speciellt när du ska fånga in dina tankar och låta dem komma ut som ord. Som pratade ord. Eller skriva.

Och här får du en överblick på det jag skrivit.

Skriv dina tankar om poddar

Har du kommit att tänka på något väldigt bra, enligt din uppfattning, och det är den som gäller så kan jag rekommendera att du redan nu skriver ner den som kommentar här under. När du sen läst. lyssnat och tittat på resten som det passar dina preferenser så går det utmärkt bra att skriva mer kommentarer. För så är det ju. Vi kommer ju på mer, och bättre, allteftersom. Allt det här hör ihop med mitt resonemang om poddar. Vi lägger in en bild medan du funderar. Då vet du också vad du ska scrolla upp till för att fortsätta läsa. Om poddar och vad poddar kan vara.

Om poddar i Obs! Poddkvarten med Lisels Humla

kjägjn

Så här tänker jag om poddar i Obs! Poddkvarten #1

Jag är så tacksam för att jag här kan skriva ner och mer om de tankar jag ger uttryck för i det första avsnittet av Obs! Poddkvarten. Det jag säjer i den här livesändningen bygger på det jag hade som tanke innan sändningen att prata om. Det skapar både möjligheter och begränsningar. Den tid jag gav mig själv, 15 min bidrar också till både möjligheter och begränsningar. Genom att skriva om det jag pratade om ger jag både mig själv och dig som läsare/lyssnare/tittare mer möjligheter. Vi bryter begränsningarna. För över tid och rum kan vi fylla på med funderingar som kommentarer och titeln Obs! Poddkvarten #1 öppnar upp för fortsättning…

Lyssna, titta eller läs om poddar

En livesändning på en Facebook-sida försvinner snabbt in i dimman. Det som kan fördröja det är många visningar, kommentarer och visad uppskattning. Genom att dela livesändningen här bidrar du genom din tittning till att den sprids. Allt som bidrar till att fler lyssnar på poddar är bra enligt mig. Jag har ännu inga planer på att göra Obs! Poddkvarten till podd. Det kan du däremot göra. Alldeles själv. Om du lyssnar istället för att titta på den här livesändningen så blir det till att jämföra med att lyssna på en podcast. Nästan. Det är en finess du missar men ibland är det helt okej att missa möjligheten att lyssna på flygplansläge.

Ska vi lyssna/titta först?

Jag återkommer efter min egen lyssning. Jag vet inte hur det är för dig men för mig är det alltid en liten svårighet att lyssna på mig själv. Blir du också kritiskt granskande och ifrågasättande när du lyssnar på ditt eget prat. Jag tänkte göra något konstruktivt av det. Allt det där jag nu komemr på vore bra att jag hade sagt kan jag ju skriva ner. Här under. Precis som du.

 

How to Share With Just Friends

How to share with just friends.

Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014

Så här tänker jag just nu om det jag sa

Märkligt nog kan jag med lätthet lyssna på det jag själv säjer i det här avsnittet av Obs! Poddkvarten. Och inte bara det. Jag tycker att det jag säjer är intressant. Vad säjer det om mig? Jag gillar däremot inte att läsa transkribering av prat. Prat är till för att lyssna på. Text är till för att läsas. Även om jag kan läsa texten högt.

De intressanta spår jag gav mig iväg på utifrån syftet att prata om poddar skulle jag vilja skriva ner. Vad tycker du om den idén? Nå, på så sätt har jag upplägg fler poddinlägg. Vil du hålla koll på det och/eller vara en del av den diskussionen se gärna till att prenumerera på intressanta nyhetsbrev via mail från mig. Det finns ett formulär här i närheten eller så klickar du bara på länken här.

Om poddar i Obs! Poddkvarten med Lisel Humla

Länkar till poddarna & program som nämns

  • Historiepodden med gymnasielärarna historielärarna Daniel Hermansson och Robin Olovsson så fick jag det rätt. Länken går till deras podd-hotell. Hm, där finns inga länkar till olika podd-appar. Det är ju mycket lättare för dig som lyssnare att gå via den pod-app du väljer att lyssna via. Väl i vald podd-app söker du bara på Historiepodden. På köpet får du säkert ett gäng förslag på andra poddar på tema historia. Bra va!
  • Sov med mig-podden. Med mig. Här går länken till en sida där du kan närma dig Sov med mig-podden utifrån dina position. Provlyssna, få länkar till olika podd-appar etc.
  • OBS (OBS! Kulturkvarten) – essäer i kortformat. Ett av det äldsta radioprogrammen på Sveriges Radio. Som sänds både via FM-nätet på sina fasta tider och när du vill som podd via SR Play.

Och så pratade jag ju om Hemmagympa online med Fröken Humla. Här kan du kolla vilka möjligheter du har att gympa tillsammans med mig.

Fortsätt listan med poddtips…

Du kan också enkelt ge dina poddtips. Det är ju bara att kopiera länken och lägga som kommentar här. Du får gärna skriva några ord om vad du gillar med just den podden du tipsar om…

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.