Klok gumma, Biohacking Queen eller?

Jag börjar luta mer åt att vilja vara en klok gumma istället för att sträva efter att vara en Biohacking Queen. Inte för att jag har hävdat att jag sitter på en biohacking-tron men nog har jag biohackat som en klok drottning i många år. Ska vi börja med att gå igenom vad jag menar och vad jag gör.

Vad kan en Biohacking Queen vara?

Då tar vi för det första och skapar en vettig definition på svenska av vad Biohacking. Lika bra att gåt ill henne jag anser vara Sveriges riktiga Biohacking Queen: Martina Johansson. Även om hon är yngre än jag och i så fall skulle kallas Biohacking Princess. Men hon meckar mer med mätbar bioteknik än vad jag nånsin velat göra. Dessutom satsar hon fullt ut på det som karriär. Vi ska vara så glad för att vi har Martina Johansson.

En Biohacking Queens definition av Biohacking

Hur beskriver hon då Biohacking. Jag hoppar mitt in i hennes kloka beskrivning: ”biohacking kom istället att innebära självoptimering. Jag brukar säga att det handlar om att ha ett visst synsätt, ett väldigt dynamiskt synsätt på sin egen förmåga att förändras och bli bättre.”

Martina Johansson skriver: ”jag försöker förbättra min inre biologi med hjälp av olika “hacks”, dvs knep som innefattar allt från tankemönster till kost, tillskott, rutiner, speciella träningsformer eller protokoll.”

En klok gumma som biohackar

Det jag vill lägga till för att skilja på den kloka gumman och biohackern är att i biohacking används ofta modern bioteknik och mätmetoder. Naturligtvis ingår bioteknik och mätmetoder även i klok gummas livsstil. En hårborste för torrborstning (och hår- och hårbottensborstning) är också bioteknik. Att bara lägga handen på sitt lår och känna torrborstningens effekt över tid är också mätteknik. Helt utan uppkoppling till nätet. Det går förstås att föra dagbok över sina observationer både online och offline efter egna preferenser.

Klok gumma eller biohacking Queen eller....
Lisel Humla i tagen med ett kaffelavemang

Moderna tekniska prylar eller ej

Min tanke är att en klok gumma inte använder så mycket moderna tekniska prylar i sitt kontinuerliga underhåll och förbättrande av sig själv. Jämfört med den moderne uppkopplade teknikvänlige biohackern. Därför vill jag hellre kalla mig Klok gumma. Även om definitionen av Klok gumma eller Klok gubbe är en person som ansågs kunna bota sjukdomar. Hm, nu handlar det ju om att optimera sin livsstil för leva vitalare längre. Hm igen. Ofta gick man ju till t ex en klok gumma eller schaman som övergripande kategori så att den personen på något sätt hjäpte den som var i behov av hjälpa.

Biohacking innebär ju tt det är jag själv som med min livsstil inte bara förebygger sjukdomar och om det behovs själv-läker utan också skapar en livsstil där sjukdomar förhoppningsvis bara stärker. Känsligt område jag vet. Jaha, då kom jag fram till att

Klok gumma är inget alternativ till en Biohacking Queen

Vad ska jag göra nu då? Vad ska jag då kalla mig och det jag gör i mitt dagliga liv för att leva vitalare och spänstigare längre. Ska jag kalla mig en Longevity Lady istället? Hade jag inte skrivit den här texten och reflekterat över vad begreppen står för hade jag aldrig kommit fram till en så ljuvlig benämning som Longevity Lady. JAg vet att jag slänger in ett annat engelskt ord bara så där. Återkommer strax till det. Nu måste vi bara kolla om någon använder kallar sig Longevity Lady. Jag googlar här och nu…

Longevity Lady är det vad jag är?

Va! Det finns ett Longevity Lady Fitness Club i Florida som inte finns längre. Så är det på nätet. Där kan du både finnas och inte finnas samtidigt. På Facebook skrevs sista inlägget 2013 och på Instagram 2015:

Longevity Lady fanns som e Fitness Club i Florida fram t o m 2015.

Vad står det på bilden då? På svenska? Typ ungefär: Ät ”gullig” frukt, gör dina knäböjningar och låt inte pojkar vara dumma mot dig. Jaha, helt okej och Rebeldietitian finns kvar. Det var en bra benämning det också: Rebelliska dietisten.

Ja, Longevity Lady är det bästa så här långt!

Hade jag inte skrivit allt det här hade jag inte kommit på uttrycket Longevity Lady. du fick följa processen medan det hände! Nu finns det dokumenterat. Så mycket som jag ändå använt uttrycket Longeviity tidigare. Longevity-kollen t ex. Den fantastiska 5-dagars utmaningen online där du får en mängd redskap för att få bättre koll på din Longevity. Fröken, fröken, vad är Longevity då? Fröken Humla, din alldeles egna Longevity Lady sitter redo som en klok gumma att svara:

Vad är Longevity och hur skaffar du dig Longevity-kollen

Jaha, men om vi bara ska beskriva begreppet Longevity så avslutar vi med bara mina ord, min uppfattning här och nu. Longevity står för både en livsstil och ett forskningsfält där livsstilen syftar till att på olika sätt öka förutsättningarna för att leva vitalare och spänstigare längre. Då är vi till baka där vi började. Märker du hur det stämmer överens med Biohacking?

Hör av dig om du också vill vara en Longevity Lady. Hm, vi kanske ska börja med att köra Longevity-kollen. Vad säjer du?

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.