Alexander har skickat Idag kl. 13:31

Om Fröken Humla

Created with Sketch.Om Lisel & Norea Humla alias Fröken Humla

With Genesis and Genesis blocks, you can build beautiful, powerful websites in minutes with our robust theme framework and professionally-designed sections and layouts

Liselott Lisel Humla Sjöstedt
Lisel Humla Liselott Sjöstedt

Lisel Humla Sjöstedt

Jag heter Lisel Humla Liselott Sjöstedt. Här skulle det kunna berättas hur mycket som helst om mig. Jag vet att jag syns och hör mycket när jag är igång. När jag gör det jag gör för att göra världen bättre. Men jag har lite svårt att skriva om mig själv. Det som är svårt är en utmaning och utmaningar gillar jag. Jag skjuter bara upp dem så länge det går. Sen tar jag tag i dem. På det här sättet lurade jag mig själv att berätta något om mig själv.

Lättast med det mesta är att börja här och nu och beskriva läget. Börja från början är ofta nästan oöverstigligt. Men nu är nu. Våren 2020 är jag som så många andra starkt påverkad av corona-krisen. Är det så vi benämner den här tiden? Jag har har under flera år varit verksam som konsult främst åt olika intresseorganisationer inom funktionsnedsättningsområdet. Jag anlitas främst som gruppträningsinstruktör eller utbildare av gruppträningsinstruktörer. Allt har skett offline. Och de människor jag möter tillhör nästan alltid de som nu ingår i det som nu är riskgrupper. Så, den här våren har min verksamhet oerhört snabbt behövt ställas om till online-verksamhet. En utmaning som inte har gått att skjuta upp.

Nu när sommaren 2020 närmar sig har jag äntligen fått börja jobba offline igen i liten skala och i andra omgivningar. Vi kör utegympa som vanligt väldigt användarvänlig.

Urforma

Ordet Urforma har jag hittat på själv. Förklaring kommer. Men det går bra att klura själv också. En trevande början på förklaring är att jag i början på 199+-talet som färsk friskvårdare på fältet trillade över metoden Antigymnastik och gjorde den till min genom att lägga till min egen pedagogiska filosofi och det blev Antigympan. Ett namn som dock ligger alldeles förna ursprunget Antigymnastik eller Antigym som det har transformerats till genom åren. Jag har slutat kalla min träning Antigympa men filosofin finns kvar och ordet antigympa använder jag för att visa på ett träningstänk.

I många år funderade jag på vad jag skulle kalla min träningsfilosofi och fortfarande hedra dess ursprung antigympa. Lång historia kort. Det blev Urforma. Samma slags lek med orden, Enblandning av positivt och negativt. Något som kan uppfattas negativt är något positivt.

Filosofisk fitness/ friskvård

Uttrycket Filosofisk friskvård/fitness har jag också hittat på. Fundera på hur det begreppet kan tolkas. Nu stoppar jag mig själv. Det vore för mycket om jag fyllde på här också.

Sidan OM är en sida i rörelse. Tack för att du läst och tack för att du fick mig att skriva lite mer här.

%d bloggare gillar detta: