Pålitlig träning online med Fröken Humla

Pålitlig träning online kan ha olika betydelser. Vad gäller träning och utbildning tillsammans med ”Fröken Humla”, dvs. jag, Lisel Humla Sjöstedt så har vi flera olika pålitlighetsmått. Men också några indikationer på ”opålitlighet”. Lugn, det är inget allvarligt med det sistnämnda.

Du som redan tränar tillsammans med mig eller unga Fröken Humla, dvs min dotter Norea Humla vet redan vilken bra och unik träning och kunskap vi levererar. Och har vi ännu inte haft den äran kanske följande pålitlighets-analys kan locka dig.

Lisel Humla och Norea Humla levererar pålitligt träning online och offline
Lisel Humla Sjöstedt och Norea Humla

Vi tar det ”opålitliga” först

Du kan redan räkna ut lite av var opålitligheten ligger när du ser att det enbart är Fröken Humla och Unga Fröken Humla som levererar tjänsterna. Två människor av (samma) kött och blod. Tur det i alla fall. Då kan vi vikariera för varandra. Allra skörast är vår verksamhet offline för om vi på något sätt faller ifrån så gör vi ju det. Med vår unika och fantastiska rörelsefilosofi och pedagogik.

Det är då det blir mer pålitlig träning online! Hur härligt det än är att träffas i ”verkligheten” så finns det också mycket fördelar med träning och utbildning online. Om inte annat kan så många fler träffa oss online. Jämfört med den exklusiva skara som har möjlighet att träna med oss offline.

Jag älskar att sända live online, även träningspass. Men där kommer opålitligheten in igen. Både i vad som levereras, hur det levereras och om det levereras. Det är så mycket som kan gå på tok live online. Men livesändningar är jättebra för genomgångar av rörelser, typ workshops. Så mycket har jag lärt mig sen vi alla gick in online-läge.

Inspelade träningspass är pålitlig träning online

För inspelade träningspass och kursmaterial finns där, online nånstans där du har ordnat att du har tillgång till dem. Det är att lita på så länge strömmen och uppkopplingen funkar i alla fall. Vi räknar med att det funkar. En hel del material online går ju också att ladda ner och ha på sin enhet. Och jag vet inte hur det är med dig men ser jag i efterhand något som är inspelat live dröjer det inte många minuter förrän jag tror att det är live just nu.

Vilken slags online-träning föredrar du?

En annan aspekt av pålitlighet är att en inspelning är likadan varje gång du tar del av den. För vissa är det jätteskönt, en trygghet i upprepningen. Det finns andra som det inte passar alls. Ett mellanalternativ är de som gillar en blandning av inspelat och live. Vilken typ är du?

Fröken Humlas träning online

Den träning online som jag erbjuder finns i alla de här varianterna. För mig är det viktigt att den träning jag förmedlar online är människovänlig. Därför har jag nischat mig online på rörelse i vila, ansiktsgympa, sittgympa och stå upp-gympa. I rörelse i vila ligger du i princip ner hela tiden och lyssnar bara på instruktioner. I stå upp-gympa ligger du aldrig på golvet. Du kan hela tiden ha koll på vad som sker på skärmen. Okej, även om det heter stå upp-gympa sitter vi ner ibland för viss smart styrketräning. Allt detta kan du läsa mer om under rubriken Träna med Fröken Humla. Det kom igång våren 2020. Du vet varför. Ps. Bli inte orolig om nån sida på sajten Urforma.nu ser lite ”oproffsig” ut. Det är bara renoveringsarbete som pågår…

Inspelade pass ger dig pålitlig träning online. Testa Hemmagympa online med Fröken Humla gratis.
Inspelade pass i Hemmagympa online med Fröken Humla ger dig pålitlig träning online

Vill du fortsätta träna online även om det vanliga nu kommer tillbaks?

Världen öppnar ju nu upp igen för mer gruppträning offline, i verkligheten. Men du som fattat tycke för hemmaträning online och gillar att träna skonsamt och säkert till musik, även klassisk musik. För dig är Hemmagympa online med Fröken Humla fortfarande ett förmånligt alternativ.


”Jag bara älskaaar 😍 din hemmagympa 🤸‍♂️ online!🙏En stor kram! ❤️

— Cathrine Hårdberg, Hemmagympare

Börja i ”Väntrummet”

Börja med att skaffa dig tillgång till ”Väntrummet” om det fortfarande är öppet. Där har du alldeles gratis tillgång till ett urval träningspass från Hemmagympa online med Fröken Humla. Du som vill ha tillgång till mer resten av året kollar vad som gäller här. Du som vill specialträna ditt ansikte kollar in vad som är på gång här.

Men vattengympan då?

Det vi, Fröken Humla, levererar allra mest offline är vattengympa. Det är ju inte lika lätt att förmedla som träning till privatpersoner online. Men tro inte att vi inte klurar på det också. Tills vi har en bra plan för det kan jag tipsa om den amerikanska appen för hemma-vattengympa: Poolfit.tv. Ja, det bygger på att du har en egen pool. Och ni finns ju även i Sverige. Så 15 sekunder med unga Fröken Humla är inget alternativ att träna med själv i poolen. Men ta gärna med er det här tricket, både du som tränar vattengympa och du som instruerar.

Vattengympa-tips: Lek med ytan

Pålitlig träning online för instruktörer i vattengympa/vattenträning

Det vi har däremot är online-träning och utbildning för vattengympaledare av olika slag. Där funkar träning, utbildning och inspiration online. Så kan vi sprida vår unika kunskap och förståelse av vad vattenträning som tar tillvara vattnets egenskaper är. På så sätt kan du som går på gruppträning i bassäng var som ta del av det. Det gäller bara att peppa och berätta för din instruktör att det finns möjligheter online.

Det var därför jag började skriva det här blogginlägget. För att berätta att mitt fokus 21/22 kommer att ligga på att peppa, inspirera, coacha och utbilda instruktörer i vattenträning. För det är det jag är bäst på. Även om jag är jättebra på all den där andra träningen. Och även om jag har en dotter att föra vidare min kunskap till. Så tror jag att världen kommer att bli sur om inte fler får del av min unika rörelsefilosofi för just vattenträning.

Vill du ha mer bevis för att jag levererar pålitlig träning online?

  • Sommaren 2021 gjorde jag, gammal som jag är, min debut som expert-presentatör på en internationell vattentränings-konferens: Ai Chi Day 2021. Min presentation heter Ai Chi + IHT =…
  • Augusti 2021 vann jag the Grand Prize för mitt deltagande i den internationella online-utmaningen Own Your Expertize anordnad av Alina Vincent, Business Success Edge, USA. Och gissa vad jag kom fram till vilken av mina expertiser jag ska satsa på det kommande året. Ja, just det, min vattengympa-expertis.
  • Hösten 2021 inleder jag ett samarbete med Svenska badmästareförbundet för utbildning av instruktörer i vattenträning. Först grejen redan 7 september 2021…
  • Nämnde jag nångång att jag varit verksam som gruppträningsinstruktör och utbildare sedan 1990 och att det jag gör bara blir roligare och mer intressant hela tiden. Jag kommer att fortsätta ”in i kaklet”.
  • Och lugn, du som uppskattar den mer lugna Fröken Humla på land. Allt det där vi gör tillsammans; Sov med mig-podden, Hemmagympa online med Fröken Humla, Ansiktsgympa med resultat på Facebook. Allt det kommer att fortsätta puttra på.
  • Bonusvinst: Sommaren 2021 vann jag också första pris i ännu en utmaning online anordnad av fantastiskt positiva, kunniga och inspirerande Ashleigh McGarity: The Business Blog Boost Challenge. Där är vinsten att få professionell coaching i att göra min blogg så bra som möjligt. Så resultatet där kommer att märkas mer allt eftersom.

Ps. Vill du veta vad jag vann i the Grand Prize?

Lika bra jag direkt säjer att the Grand Prize lottades ut. Men just den här 5-dagars utmaningen på Facebook, Own Your Expertise var extra krävande att genomföra. Jag kämpade verkligen med att analysera fram vad av det som jag är expert i ska satsa på nu. Så viss prestation krävdes för att vara med i utlottningen. Det jag vann är med vanlig amerikansk överdrift värderat till USD 5000. Men för mig är det ovärderligt:

  • USD 100 i cash. Hur det nu ska gå till att jag får?
  • 1-1 coaching av FB-drottningen Alina Vincent själv. Det blir mäktigt.
  • Ett signerat exemplar av hennes senaste antologi: Leverage Your Expertise. Vill du ha den i online-version finns kanske ett väldigt förmånligt erbjudande kvar här.
  • En VIP-plats på online-eventet High Profit Programs den 13-15 september. Undrar vad en VIP-plats innebär…?

Jag lovar att ta väl vara på vinsten så att den även kommer er som gillar det jag gör tillhanda. Ska vi avsluta med uppgiften jag gjorde för Dag 1 i utmaningen Own Your Expertise. Den var både lätt och svår att göra…

Utbildning för instruktörer i vattenträning med Lisel Humla Sjöstedt

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.