Vattengympa genom intresseorganisationer är fördelaktig möjlighet för dig som är medlem i någon av de olika förbund och föreningar som finns för olika diagnoser/skador etc. Många funktionshinderföreningar i Stockholmsområdet anlitar vattengympa-instruktör från Urforma. Är du medlem i någon av följande föreningar/förbund kan du träna förmånligt med Urforma vänliga vattenträningsfilosofi.

Fint reportage i Psoriasistidningen

Varför är det bra för de som har psoriasis att vattengympa kan man ju undra. Jo, en vanlig komplikation vid psoriasis är artrit, så kallad psoriasisartrit med smärta och stelhet i leder. I Psoriasistidningen nr 2 från 2018 finns ett fint reportage med fina bilder. Det är värt att klicka sig dit för att se resten av modiga Marie-Louise…

Vattengympa genom intresseorganisationer
Ja, fotograf Roger Screderin befinner sig i vattnet liksom modiga Marie-Louise Eklöf, PSO

Vattengympa genom intresseorganisationer

Vi är några instruktörer som leder vattengympa genom Urforma åt olika funktionshinderföreningar. Det är Anna, Lisel och Norea.Varje länk för dig till de olika organisationernas sajter där du hittar info om deras motionsaktiviteter inklusive vattengympa. Du som inte bor i Stockholmsområdet hittar säkert lika bra genom att googla. Stockholmare som inte är med i någon funktionshinderförening och ändå vill träna med Urformas vänliga och effektiva träningsfilosofi hittar förhoppningsvis när tiderna är bättre igen privata alternativ på Svedmyrabadet och på Trampoolin vid Kungsholmstorg.

Och här är den exklusiva listan:

Stroke – ett exempel på anpassad vattengympa

Bertil och Christer som så förtjänstfullt delar med sig av sina vattengympa-erfarenheter är med i Strokeföreningen i Stockholms län som har vattengympa fredageftermiddagar i varmt vatten i södra Stockholm. Rörelsen de vilar är som så ofta med anpassningar efter olika funktionsnedsättningar bra för alla. Suverän träning om en arm har blivit förlamad eller fått förminskad rörlighet liksom en suverän massage av vattnets motstånd.

Stroke-vattengympa med Bertil och Christer
Välgörande rörelse i varmt vatten. Tack Bertil och Christer!