Melodifestival-vattengympan

Melodifestival-vattengympan 2019 är snart klar

Nu börjar Melodifestival-vattengympan 2019 bli klar. Alla 28 låtar fanns tillgängliga redan i söndags efter delfinal 4. Den stora skjutsen framåt i skapandet av ett vattengympa-pass med musik från Melodifestivalen 2019 skedde i måndags då två av mina grupper bidrog till arbetet på ett mycket kreativt sätt.

Testa låtar till Melodifestival-vattengympan 2019

Så jag bara tog Spotifys spellista Melodifestivalen – Årets bidrag och satte på Shuffle, dvs. blanda. Första gruppen består av väldigt dansanta och vattengympa-vana deltagare så de improviserade så bra själva. Jag satt bara och tittade och memorerade. Det var så fascinerande att jag inte ens antecknade. Nästa grupp är större och mer blandad erfarenhetsmässigt. Båda grupperna är som alla mina grupper positiva och med på det mesta. I grupp två styrde jag lite mer och testade kända rörelser och kombinationer till låtarna som kom i slumpmässig ordning. Och även där fick vi till ett fantastisk vattengympa-upplevelse trots eller tack vare slumpen och improviserandet.

Smyga in Melodifestival-låtar

Nästa steg blev att byta ut några av låtarna i ordinarie spellista. Den är ju speciell i sig för det är Så mycket bättre vattengympa med bara låtar från TV4 Så mycket bättre 2018. Så himla bra spellista det är. Men nu har jag några dagar testat att byta ut tre låtar: Uppvärmning, HIIT och Stretch (Töj). Och vilka låtar är det då? Och kommer de att vara kvar i den slutgiltiga spellistan?

Låten som kom sist kommer först

Melodifestival-vattengympan

Det är väl en bra rubrik! I delfinal 3 kom Lovers of Valdaro sist med Somebody Wants (Youtube). Men i Melodifestival-vattengympan 2019 kommer de först. Perfekt BPM eller som jag räknar BPK (Beats Per Kvarts minut istället för hel Minut. Perfekt puls för uppvärmning är 28 BPK. Dessutom har låten ett lugnt intro. Perfekt på förstalåten för att samla och fokusera gruppen. De två sista låtarna har vi nog också hittat. Och det är två låtar som redan gått till final. Stretch/töj-låten och Eftervärmningslåten. Två söta pojkar med sammetsröster. Vilka låtar tror du det är? Fortsättning följer…

Vill du djupdyka i Melodifestival-vattengympan 2019 hittar du alla inlägg här.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.