Nyfiken på Sov med mig-podden

Sömnproblem kan försvinna med podden Sov med mig…

Det är väl värt att testa om dina sömnproblem kan försvinna med podden Sov med mig. Kanske vet du redan som erfaren lyssnare. Ni är ganska många. Tack för det. Men har du ännu inte testat podden Sov med mig kan du spana lite här på dina möjligheter. Och har du ännu inte testat poddar som insomningshjälp har du ännu mer att upptäcka.

Sov med mig - en podd att somna till

Lösa sömnproblem med poddar

Det är ett tveeggat svärd att använda poddar för att lösa sina sömnproblem. Alla vet väl om att det är olämpligt att ha mobilen i sovrummet. Och ändå finns det så mycket fördelar med att lyssna på poddar för att somna. Hur ska vi då lösa problemet med att kunna lyssna på poddar för att i sin tur lösa ev. sömnproblem…?

Så här löser du problemet med att ha mobilen på i sovrummet

Du vet vad jag ska skriva nu, eller hur. Det är bara skönt att få det bekräftat. du sätter mobilen på flygplansläge och placerar den på minst armlängds avstånd. Ja, innan dess så har du laddat ner de poddavsnitt dull vil köra den här kvällen/natten och satt dem i turordning. Jag använder själv Google Podcasts som podd-app. Den tycker jag är enkel att använda. Men de flesta som lyssnar på min podd Sov med mig lyssnar via Spotify. intressant eller hur.

Vilken relation till podden Sov med mig har du?

Ska vi slänga in en möjlighet för dig att berätta vilken relation du har till Sov med mig-podden?

Ditt svar är helt anonymt. Välj det alternativ som ligger närmast dig om inget stämmer exakt. I ett kommande blogginlägg sammanställs resultatet i nån trevlig form. Tack för att du är med.

Nytt avsnitt ute nu i podden Sov med mig

Det här borde jag inte berätta men. Jag vill ju lägga ut ett avsnitt per månad i podden Sov med mig. Inte mer faktiskt. Jag tror, från mitt eget sätt att fungera som människa att det är skönt att det inte kommer nytt för ofta. Att jag får tid att komma ikapp. Att jag får tid att välja själv hur och när jag vill lyssna. Och somnar jag under tiden jag lyssnar så vill jag lyssna igen för att så småningom ta mig till slutet.

Lös dina sömnproblem med avsnitt #21 av podden Sov med mig: Öva med Trädet

Jag fick sömnproblem av att göra det här avsnittet

Det jag inte vill berätta är att jag började lägga ut det senaste avsnittet, #21 Öva på Trädet den 30 september (2021, vem vet när du läser det här). Du anar inte hur mycket pyssel det är innan allt är redo för ett nytt avsnitt att läggas ut. Så den här kvällen blev det strax efter midnatt, pinsamt nog.

Du får sömnproblem om du jobbar framför skärmen sent om kvällen

Och det fick jag den sena kvällen jag la ut det senaste avsnittet. Och de flesta av er som lyssnar regelbundet på podden Sov med mig hade redan gjort iordning er spellista den kvällen. Kunde jag se. Sent omsider. Idiotiskt nog fick jag en nästan sömnlös natt efteråt. Det enda bra med det var att jag hann lyssna ikapp lite på podden The History of Rome. Där gäller det att hålla koll på alla namn och alla krig. Så jag lyssnar om och om igen på valla de avsnitt jag somnar ifrån. Jag är så förtjust i ämnet historia. Men jag sov dåligt den natten. Både du och jag kan säkert dra några lärdomar…

Här är innehållet i #21 Öva på Trädet

Nu skriver jag bara ur minnet. Dt är ju jag som pratar så jag borde ju veta vad jag pratade om. Eller? Det blev rätt mycket prat om själva podden Sov med mig i första halvlek. Ja, så kallar jag det, det som händer före och efter min två minuters nynnande ungefär i mitten av avsnittet. Bland annat läser jag en kommentar som hamnade på mitt allmänna Instagram-konto. Det går ju precis lika bra. Men Sov med mig-podden har också ett eget Instagram-konto. Fattas bara annat.

Hej! Ville bara säja att du har ett underbart namn, en underbar podd och en underbar röst❣️ Du låter så genuint go och omtänksam, att lyssna på dej är som en enda lång kram❤️ Ha en fin kväll!

Lisa på Instagram 30 september 2021

Jo, det är alltid Rörelse i vila med i podden

Titeln brukar indikera vad rörelsen handlar om även om både titeln och rörelsen kan ha poetiska övertoner. Det finns en vinglig yoga-rörelse som kallas trädet. Då står du på ett ben och försöker hålla balansen samtidigt som du placerar fotsulan (på andra benet) nånstans på insidan av ståbenet. Inte lätt. Men i sängen kan du öva på Trädet utan den där vingligheten. I sängen är det andra spänningar du kan lätta på; ljumsken, utsida och insida lår…

Prat eller musik som insomningshjälp?

Det går ju att lyssna på Sov med-podden även i mer vaket tillstånd om du vill höra det jag säjer. För jag säjer bra saker. Kanske löser du hellre eventuella sömnproblem med att lyssna på musik. Mobilen brukar ju inte ha världens bästa högtalare. För prat är det okej. Fast i insomningen är vi kanske inte lika kräsna. Men vad du än har mobilen till när du ska somna se till att du laddar ner det så du kan ha mobilen på flygplansläge. Och då blir det ju i princip bara poddar och Spotify kvar.

Lyssna på Sov med mig-poddens musiklista

Kan du tänka dig, nu finns det en spellista med noga utvalda låtar som kan underlätta insomnandet och lösa din sömnproblem. Varje helg väljer jag ut 10 låtar av hög musikalsik kvalitet. Jag brukar kalla det intelligent musik i brist på bättre kategorisering. Jag lyssnar igen varje låt så det inte helt plötsligt dyker upp ett hysteriskt solo på saxofon eller så. Hela veckan samlar jag möjliga låtar till nästa veckas urval. Jag går omkring i ett ljuvligt soundtrack till mitt liv. Så den spellistan kan du naturligtvis använda till mycket mer än insomning.

Lös dina sömnproblem med Sov med mig-poddens prat eller Sov med mig-poddens musiklista?

När jag skriver det här i början av oktober 2021 är 8 personer som gillat den spellistan Sov med mig-poddens musiklista på Spotify, dvs klickat i hjärtat så det blir grönt. Undrar hur många det är när du läser det här. Ps. Det är alltid bra att ha ett Spotify-konto. Gratis-varianten är helt okej.

God natt och sov gott när det är dags…

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.