Letar du poddar att somna till?

Poddar att somna till – hur funkar det?

Om du har sömnproblem kan jag verkligen rekommendera poddar som hjälp att somna eller somna om. Kanske har du testat det redan. Kanske vet du redan att det funkar som insomningshjälp. Eller omsomningshjälp. Men det är inte vilka poddar som helst som funkar. Jag vet att vi alla är individer så jag börjar med min egen ingång till att natta mig själv med poddar.

På spaning efter poddar att somna till

Jag var inte alls på spaning efter nån podd att somna till då jag för ganska länge sen som vanligt lyssnade till Spanarna i P1, som för övrigt finns som podd. Att leta reda på just det avsnittet verkar inte vara så lätt. Jag tror jag får maila programmet och fråga. Och vad spaningen gick ut på minns jag inte heller. Men en av spanarnas exempel var podden Sleep With Me. Det räckte för att väcka min nyfikenhet på poddar som hjälp att somna. Och det väckte nog en idé att göra en egen insomningspodd…

Om du letar efter poddar att somna till

Nu förutsätter jag att du är bekväm med poddar, att du redan vet en del. Om du inte gör det så kan eller kommer du att kunna läsa mer grundläggande om vad poddar är och hur du gör här. Men det är ändå bra att stanna kvar och läsa här om du vill hitta bästa poddarna för dig att somna till. Jag har verkligen testat mig fram. Och jag har några enkla tips vi kan börja med.

Vad krävs av en podd att somna till

Du får tre tips av mig nu. Det är vad som är lagom att ta in, eller hur. Det väcker också tankar hos dig så att du själv kan spana vidare, testa själv och komma fram till vad som funkar för dig.

  1. Bara en röst – Att lyssna på en person som pratar är mer sövande än att lyssna på ett samtal. Samtalet väcker vårt intresse. Så är det att vara människa och social varelse. Så det är smart att välja poddar där bara en person pratar.
  2. En röst du tycker om – Visst är det viktigt. En röst du ogillar gör dig irriterad och aktiverar dina sympatiska nervsystem och vips blir det ännu svårare att somna. En för aktiv och positiv, peppig röst funkar inte heller för då väcker rörsten dig. som den sociala varelse du är så vill du vara å samma nivå som den som pratar. Vad tror du om en röst som påminner om de röster som nattade dig som liten. Kan det vara något, månntro…
  3. Lagom ointressant ämne – Ämnet kan vara allt från totalt ointressant till lagom ointressant om det är i kombination med punkt 1. och 2. Det här beror på personlighet tror jag. Är det för intressant väcks någon form av engagemang i dig och vips är du mera vaken. Är det för ointressant kan det väcka irritationen och då går dina vakenhets-mekanismer igång. Vad lagom ointressant är kan ju bara du definiera och du märker ju vad som funkar.

Testa podden Sov med mig

Letar du poddar att somna till?

Du skulle ju kunna testa om min podd Sov med mig – din insomningspodd funkar för dig. Om den uppfyller de tre grundläggande kraven enligt ovan. Du kan ju testa någongång när behov uppstår. Det är bara jag som pratar. Jag har lång vana som mamma att natta små barn men förstår skillnaden på vuxna och barn så de ämnen som jag pratar om i podden Sov med mig är förhoppningsvis lagom ointressant. I del 1 av podden är ämnet olika tips för att förbättra din sömn. I del 2 av podden är det enkla rörelser för avspänning och avslappning som gäller. Min erfarenhet av att som instruktör i medveten träning möta den jag pratar till med respekt tror jag också bidrar till att skapa en stämning som ökar sannolikheten att du kan somna till podden Sov med mig. Väl värt att testa…

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.