Bästa sömntipsen någonsin i Sov med mig

Bästa sömntipsen i Din bästa sömn

Din bästa sömn någonsin kanske ger dig de bästa sömntipsen. Och Din bästa sömn någonsin är i det här fallet en specialserie i insomningspodden Sov med mig. Med mig, Lisel Humla bakom mikrofonen. Och med hörlurarna på. För Din bästa sömn någonsin bygger på vad som presenterades i den intensiva intervjuserien Your best sleep ever. Kanske har du redan lyssnat på något eller några avsnitt. Räkneverket började på Dag 0 och vad sista sändningen får för nummer får vi se. Här är vi framme vid Dag 3 som är laddat med både smakliga och eftertänksamma sömntips.

Bra nog eller bästa sömntipsen

I skrivande stund är jag framme vid avsnitt Dag 3 i Din bästa sömn någonsin. Det avsnittet är nyss utlagt. Äntligen. I tider som dessa går allting i sin egen takt. För själva summiten Your best sleep ever sändes gratis online den 16 – 22 mars 2020. Den veckan då corona-krisen slog till på allvar i Sverige. Jag vet för samma vecka, måndagen den 16 mars kom jag igång med Hemmagympa online med Fröken Humla. Veckan innan föll det ena efter det andra av mina konsultuppdrag offline som gruppträningsinstruktör främst åt föreningar för olika funktionsnedsättningar eller rättare sagt diagnoser. Så att i lugn och ro ta del av den intensiva intervju-serien Your best sleep ever den veckan var det inte tal om. Bra nog är bra nog.

Bästa sömntipsen i lugn och ro

Summitar online följer vanligtvis ritualen att vara gratis under en kort intensiv tidsperiod då det också är extra fördelaktigt att köpa den. Har du väl köpt den kan du ju njuta av innehållet i din takt. Så jag har modifierat min plan att sända dagliga specialavsnitt av Sov med mig-podden under samma tidsperiod som summiten låg ute. Nu tar jag det i lugn och ro. I den takt som corona-krisen nu ger mig utrymme för. De bästa sömntipsen någonsin kan till och med bli bättre då. Bra nog.

Dag 3 i Din bästa sömn någonsin

Det som skiljer avsnitten i specialserien från ordinarie avsnitt är också att i specialavsnitten pratar jag utan skrivet manus. Jag har anteckningar om vad jag vill prata om istället. När jag tänker på det ska jag kanske fortsätta så även i de ordinarie avsnitten. Det är skillnad på att prata fritt på en linje och att läsa innantill. Samma skillnad är det mellan att läsa innantill i en bok eller att berätta en historia fritt. Jag tänker på hur nattning kan gå till.

Bästa sömntipsen med The Sleep Doctor

Men det var ju innehållet i Dag 3 i Din bästa sömn någonsin jag skulle berätta om. Första halvlek, och du som har lyssnat på något avsnitt av Sov med mig vet vad jag menar med det. Ja, första halvlek kom helt och hållet att handla om The Sleep Doctor, Michael Breus. Han är en sånd där kändis-doktor som ofta är med på teve. Ska vi säja att han är USA’s svar på Doktor Mikale i TV4. I podden pratar jag faktiskt mest om mina mina minnen och erfarenheter av att ha lyssnat på Dr Breus i tidigare summitar. De minnena följer två spår varav bananskals-te tog mest plats och tacksamhet avhandlades lite mer i skymundan.

Bananskals-te och tacksamhet

Till att börja med så kan vi här snabbt klara av bananskals-teet för det har jag redan skrivit om här på bloggen. Genom att lyssna på mig själv i podden har jag nu börjat göra bananskals-te om kvällen. Jag tackar mig själv. Ett annat sätt att formulera det är att jag är tacksam för att ha blivit påmind om bananskals-teet. Historien om hur jag började med banan-te är faktiskt ganska kul vilket jag också har skrivit om.

För det andra tipset från The Sleep Doctor vara tt om kvällen på valfritt sätt ta en tacksamhetsstund. Hur du än gör, vilka regler du än väljer att innan du somnar fokusera på något och eller någon i singularis eller pluralis som du är tacksam för. För att få störta effekt av övningen säjs det vara bäst att skriva ner det du är tacksam för. Dokumenterar det på något vis. Men om du så bara gör det i dina tankar så har du ändå effekten igång. Tacksamhets-tankar skapar mer harmoni i dig inför såväl insomnandet som sömn och drömmar.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.