Podden Sov med mig i Lisels godnattstund 25 november

Ett sällsynt möte när podden Sov med mig gästar i Lisels godnattstund. Men när det råkar sammanfalla med ett nytt avsnitt i både podden och godnattstunden då är det läge. Det är sannolikt inte sista gången.

Nytt avsnitt i podden Sov med mig

Det har blivit så att det kommer cirka ett nytt avsnitt per månad. Kanske ändrar det sig i framtiden och blir fler. Men färre får det inte bli. Jag vet att det inbland är till fördel att lyssna på samma gamla favoritavsnitt om och om igen men nyhetens behag lockar oss också. Visserligen är syftet inte främst att du ska lyssna aktivt på det jag säjer i podden. Hur bra det än är. Syftet är ju att somna.

Det senaste avsnittet, som alltså är det nyaste släpptes måndag den 23 november och finns där poddar finns. Den aningen kryptiska titeln på avsnittet är #11 Bananskalste + Fotmassage av vaderna.

Podden Sov med mig i Lisels godnattstund

Det jag utgick ifrån för att skapa just det här avsnittet var att jag letade efter nån form av rörelse som hjälper vaderna att slappna av. De är ofta lite för spända bara genom att finnas till. Många får också kramp i vaderna särskilt när de är på väg att somna.

Lisels godnattstund presenterar avsnittet

Troligtvis är du mer vaken när du tittar/lyssnar på Lisels godnattstund. Ett väldigt bra tillfälle för mig att förklara och svara på frågor om podden Sov med mig. Inte bara det här senaste avsnittet utan även tidigare. Det här kommer jag på under tiden jag skriver det här. Såklart vi ska ha en avdelning i varje Lisels godnattstund som handlar om podden!

Podden Sov med mig i Lisels godnattstund 25 november 2020

Ser du att det nästan är en rebus på bilden? Bananskalet och muggen. Du som vet att avsnittet heter Bananskalste fattar ju vitsen. Så i Lisels godnattstund kommer jag att dricka bananskalste. Imorse tog jag ett ekologiskt bananskal, sköljde av det och la det i en påse i frysen. Det blir faktist lite sötare bara av att ha varit fryst.

Bananskalste i podden Sov med mig

Bananskalste och banante har jag skrivit om tidigare här i bloggen. Jag berättar om bananskalste i podden. Det är därför det heter så. Men jag ger nog inte receptet. Det är ingen som ska kravla sig upp och koka bananskalste mitt i natten. Eller? Här däremot är det lämpligt med ett recept som du enkelt kan klicka dig till när du behöver. Det är enkelt. Har du gjort det en gång kan du.

Koka te och titta på Lisels godnattstund

Kanske är det nu du blir sugen på att testa bananskalste. Vill du inte äta bananen nu kan du ju frysa in den. Du ska redan nu få min modifikation mellan banante och bananskalsste. Är det okej för dig, kanske till och med bra med lite välgörande kolhydrater på kvällen ta med en liten (edu bestämmer) bit av bananfrukten (heter det så?) när du kokar skalet. Då blir det ju också lite sötare.

Titta på Lisels godnattstund och dricka lite mysigt kvällste. Ja, då är det bara att klicka på Play…

Allt om nya avsnittet i Sov med mig-podden

Fotmassage av vaderna då?

Nu är Rörelse i vila-delen tillbaks i andra halvlek av podden. Det kan innebära att du som lyssnar på podden inte hör den. Det är i och för sig bra. På ett sätt. Men vill du ändå klura ut hur du ger dina vader massage med fötterna så rekommenderar jag att du lyssnar på den delen i mer vaket tillstånd.

Nu fick jag en idé till. Jag ska naturligtvis skriva in i beskrivningen av podden när Rörelse i vila-delen börjar. Det finns dock ett sätt till att bekvämt lyssna på just hur du gör Fotmassage av vaderna. Då heter det Ligggympa och finns i Hemmagympa online med Fröken Humla

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.