Fröken Humla i uppfinnartagen

Ligg-gympa eller Liggympa med Fröken Humla

Som du kanske vet kör jag, Fröken Humla Stå upp-gympa, Sitt ner-gympa och Minigympa i Hemmagympa online. (Så här blir du medlem gratis). Nu är det dags för Ligg-gympa eller om det ska heta Liggympa. Ska vi börja med att beskriva vad det är.

Fröken Humla är en kreativ gympa-fröken

Du som läser det här kan ha gympat med mig på många olika sätt, för det mesta det vi nu i relation till online-gympan kan kalla offline-gympa: Vi har vattengympan, lättgympan, sittgympan, antigympan en gång i tiden som sen fördjupats till Syntonics och Rörelse i vila. Men för tillfället är det online som gäller. Förutom den fina formen ute-gympa som är på gång, när vädret så tillåter.

Kanske är det via insomningspodden Sov med mig du hittat hit. Och där befinner vi oss i ett gränsland. Det som ingår i podden Sov med mig är Rörelse i vila eller rörelse-meditation, eller för att fortsätta leken med ord: Säng-gympa eller ännu tydligare, eller möjligen otydligare: Säng-antigympa. Nu närmar vi oss Ligg-gympan eller Liggympan.

Så kom Ligg-gympan eller Liggympan till

Har du testat vår Sitt ner-gympa till klassisk musik? Här är en kortversion på tre minuter om du vill uppleva den här och nu.

Prova på Sitt ner-gympa till klassisk musik
3 min Sitt ner -gympa till Beethovens Eroica första satsen

Vi började med Beethovens tredje symfoni Eroica första satsen Allegro con brio (livligt). Länk till musiken på Youtube. Nu tar vi sats mot andra satsen som också är på drygt 17 minuter men i ett helt annat tempo, Adagio assai (länk till Youtube) som betyder mycket långsamt. En utmaning även för en väldigt erfaren Fröken Humla som jag är. För att skapa nya rörelseprogram gäller det att öva mycket, känna på musiken. Så när jag om kvällen som ett alternativ till nån form av insomningspodd (ja, jag använder det också) så lyssnade jag på andra satsen i Eroica och fick en uppenbarelse! Det går att gympa till musiken i sängen! Liggympan eller Ligg-gympan var född.

Så här går det till att Ligga och gympa till musik

Lugn, jag förstår att jag inte är den första i universum som gympar i sängen till musik. Jag hoppas och tror att det är många som varje morgon och helst varje kväll gör någon form av sekvens av välgörande rörelser för att komma igång eller varva ner. Kanske till musik, slumpmässig musik eller utvald. Vi får hjälpas åt att leta efter andra färdiga program med gympa att göra i sängen till musik. Se här, ett fynd direkt på 1177 men utan musik. Visst kan vi göra det både mysigare och roligare!

Fröken Humlas upptäckt…

Nu har i alla fall er Fröken Humla upptäckt och utvecklat formen som bara kan bli bättre och bättre. Som ett resultat av det vi gör regelbundet och undersökande. Så här kan det till exempel se ut när Fröken Humla om kvällen utforskar säng-gympans möjligheter. Säng-gympa är inte ett lika fyndigt namn som det där andra som börjar med Ligg. Så tänker jag med Sovmask och blåljusblockerande glasögon på. Örngott och sovmask av siden vilket vi kan fördjupa oss i en annan gång.

Fröken Humla i uppfinnartagen
Fröken Humla i uppfinnartagen

Min erfarenhet från antigympan, Rörelse i vila och syntonics är att liggande rörelser görs undersökande och innerligt i ett mycket lugnt tempo. Om musik är på är den bara som en fond för att skapa en lugn stämning. Den klassiska musikens dynamik brukar ta bort fokus från den egna rörelsen och ta över. Det är ju spännande nog att utforska i Sitt ner-gympan till klassisk musik. Men gränslandet mellan avspäninngsrörelser och gympa till musik är ny spännande mark för mig som erfaren ledare att utforska. Tillsammans med dig och alla andra som gillar att träna med Fröken Humla.

Så det är vad Liggympan eller Ligg-gympa är. Mjuka rörelser som utförs bäst liggande i sängen där musik och rörelser samverkar.

Testa en prototyp-gympa

Ett fynd! Titta vad jag hittade i mina gömmor! Den av mig bortglömda podden Minigympa-podden. Det allra första avsnittet av den är rörelser som bäst utförs i sängen. Utan musik men med snälla Fröken Humlas röst.

Hur kan vi göra den nya gympan tillsammans?

Jag förstår att du vill testa den här nya formen av gympa. Det gäller bara att få till ett bra sätt att förmedla den till er. Video tror jag inte på. Inte Live-sändningar heller. Bäst är om du kan lyssna dig till instruktionerna och samtidigt få musiken med bra kvalitet. Jag har en granne som är ljuddesigner. Jag tror det är dags att prata med honom.

Till dess tycker jag att du ska börja experimentera själv. Varför inte med andra satsen i Beethovens Eroica. Jag gör en mjuk genomgång av kroppen från fötterna och uppåt och följer med i musikens stillsamma dynamik. Du får en bra förberedelse även genom att vara med på Sitt ner-gympan till samma musik. Mest tillgång till de passen får du som medlem i Hemmagympa online med Fröken Humla. Där kan du få inspiration till din egen snälla musikgympa i sängen. Och nu måste vi komma till avslut. Hur ska vi stava till den här nya gympan? Fröken Humla behöver hjälp!

Hur ska vi stava till den nya musikgympan i sängen?

Avslutningsvis, hur gör vi med namnet?

Omröstning om hur den nya gympan ska stavas

Tack för hjälpen! För att ta nästa steg så hoppas jag att vi ses i ett valfritt gympapass. Du är varmt välkommen. Allra sist, gör så här för att få mest och bäst tillgång till Hemmagympa: Bli medlem gratis till att börja med…

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.