Sitt ner-gympa med Fröken Humla i Hemmagympa online

Beethoven och jag leder digital gympa för äldre

Orden digital gympa för äldre kommer från radioprogrammet Klassisk morgon i P2. Gympa online säjer jag och det är ju samma sak. Har du läst och lyssnat på det förtjusande inslaget på Klassisk morgons sajt? Nu vet jag inte vad som blir bäst. Om du läser klart här först och går till Sveriges radios sajt sen. Jag tror du klarar att ta det beslutet själv…

gympa för äldre med Lisel Humla

Gympa för äldre online extra viktigt nu

Muskler är färskvara säjer vi i min bransch. Muskler är också friskvara som jag först råkade skriva av ”misstag”. Det gäller alla i allmänhet och äldre i synnerhet. Vilken tur då att det är lätt att underhålla dina muskler. Särskilt om du hittar underhållande sätt att göra det på som t ex Hemmagympa online med Fröken Humla. Gillar du klassisk musik och behöver hitta säkra sätt att riktigt röra på dig nu i särskilt stillsamma tider har du kommit helt rätt. Genom att använda stora muskelgruppen stärker du inte bara musklerna utan hela dig! Vi friskvårdare slänger oss med att hänvisa till studier som visar just på hur effektiv muskelträning för äldre är. Och det kan vi göra får så är det.

Träning i att vara online också extra viktig nu

En träning som äldre kan behöva för att kunna gympa online är just förmågan att vara online. Nu är bästa tiden att utveckla den förmågan. Frågan är hur det går till. Studiecirklar offline för att lära sig vara online funkar ju inte nu. Och att börja online för att lära sig vara online funkar ju inte heller. Där behöver vi hjälpas åt att hitta möjligheter. Kan nära och kära instruera via telefon? Eller kan personalen lära ut det bland allt det andra de ska göra?

Varför gympa till klassisk musik?

Nästan vilket klassisk stycke som helst ger dig möjlighet att skapa ett omväxlande gympa-program för det finns vanligtvis en sån inneboende dynamik och variation i den klassiska musiken. Som t ex Beethovens symfonier. Det finns dock en fara som jag ser det med att gympa till klassisk musik. Det är lätt hänt att du börjar dirigera med dina armar. En stund är härligt men inte för länge. Axlar är ett känsligt område och att dirigera tar på axlarna. Det du ska leta efter är de stora muskelgrupperna i ben, rumpa, rygg och mage. Hm, det kanske inte är så dumt att ta hjälp av en gympafröken då…

Gympa för äldre online med Fröken Humla

Jag är en sån gympafröken som nu leder sittgympa online, eller Sitt ner-gympa som jag så fyndigt kallar det. Ja, vi har Stå upp-gympa också. Och Minigympa för bortglömda småmuskler. Du kan läsa mer om Hemmagympa online med Fröken Humla här. Sittgympan gör vi just till klassisk musik. Naturligtvis är den extra bra för dig som räknas som äldre och för den delen, äldre äldre. Men jag märker att jag som nu är en mogen ungdom på 60 år själv verkligen uppskattar sittgympan till klassisk musik. Både hur härligt det är att göra den och effekten jag känner efteråt. Jag tror sittgympa till klassisk musik faktiskt är tidlös. Den är klassisk och passar alla som känner nyfikenhet och längtan att göra den. Ska vi testa en kort stund….

Prova på Sitt ner-gympa till klassisk musik

Du som vill gympa mer med mig och Beethoven

Läs mer här, titta och testa och bli medlem i Hemmagympa online med Fröken Humla. Eller så blir du brons-medlem här direkt. Även om du vill bli silver-medlem är det smart att först bli brons-medlem. Alla brons-medlemmar kommer att få ett mycket förmånligt erbjudande när det går att bli silver-medlem privat.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.