Börja om -Avsnitt 37 i Sov med mig-podden

Börja om är väl inte så svårt

Jo, det är svårt att börja om. Och det är vad avsnitt #37 av podden Sov med mig handlar om. Vad heter det avsnittet då? Ledtråd: Bara två ord och du har redan läst dem två gånger. Facit kommer strax.

Så att avsnitt #37 kan komma till

Jag, Lisel Humla Sjöstedt som gör Sov med mig-podden och som också skriver om den här hade så svårt att komma igång med att göra nytt avsnitt efter ett ofrivilligt uppehåll på några månader. Men när jag väl gjorde det kom jag direkt på vad avsnittet skulle heta och handla om. Då gick det faktiskt lätt att bara göra just det.

Men ändå har jag nu vridit mig som en mask för att undvika att skriva det här blogginlägget om just det avsnittet. För jag har ju inte skrivit några blogginlägg på länge heller. Nu sitter jag ändå framför datorn och skriver. Jag slutar inte förrän jag är klar. För nu har jag börjat om. Vilket såklart är rätt svaret. Och rätta handlingen. Här är bildbevis.

Om Sov med mig-poddens avsnitt #37 Börja om

Har du också svårt att börja om?

Vi har våra storslagna planer. För våra nya goda vanor. Eller sansade alldeles lagom planer. Som min planering för podden Sov med mig. Ett avsnitt i månaden, det är verkligen inte mycket. Men tänk, ändå kan det komma in käppar i hjulet. Och så blir det bara svårare och svårare att komma igång igen.

Det går att hitta på alla möjliga orsaker till att det inte går att börja om. Det är det ena eller det andra som ska göras först. För att inte tala om allt inre ältande. Det då det gäller att bara börja om. Från där du är.

Vad är alternativet till att börja om?

Det är att sluta med det där som det råkade bli uppehåll i. Ibland kan det ju vara bra. Om det var något dåligt du gjorde. Då är det ju dumt att börja om med just det. Men om du hade en bra vana på gång eller igång och så råkade det bli uppehåll. Då är det ju dumt att inte bara börja om. Planer kan alltid ändras. De ska ändras.

Nu är jag igång igen med podden Sov med mig

Det var ju inget svårt alls att göra poddavsnittet #37 Börja om (Anchor). Däremot var det jättejobbigt att inte göra det. Så dumt det låter när jag skriver det så här. Men jag hoppas att du som läser det här känner att du kan ge både mig och dig en vänlig klapp på axeln.

Det jag har svårt att komma igång med just i detta nu är att skriva mer i detalj vad avsnitt #37 Börja om handlar om. För att göra det skulle jag behöva lyssna på det. I vaket analyserande läge. Anteckna och ha mig. Fatta hur jobbigt det är att lyssna på sig själv så noggrant. Hur ska jag komma undan det? Svar: Det har jag redan gjort genom att sätta ord på det och dela med mig till världen om det.

Bättre gjort än perfekt och tillräckligt bra

Ja, det räcker faktiskt att det jag gör är tillräckligt bra. Oj, det var tufft att skriva till mig själv. Bättre gjort än perfekt är också en perfekt slogan. När jag tänker efter så har jag aldrig gjort den där djupa analysen av pratet i ett Sov med mig-avsnitt. Och har jag inte gjort det förut så är det ju inget jag behöver börja om med.

Däremot är det något jag skulle kunna börja med. För jag tror faktiskt att till och med jag skulle ha glädje av det samt att det skulle hjälpa mig att göra än bättre avsnitt av Som med mig.

Så jag känner mig nöjd. Hoppas det varit till glädje och nytta även för dig. Jag förstår också att jag skulle kunna spela in när jag läser det jag skrivit här och lägga ut det som ett avsnitt i Sov med mig. Det vore ju inte svårt alls och så skulle det finnas fler avsnitt att lyssna på för dig som gillar att lyssna på mina monologer för att varva ner eller somna.

Fortsättning följer genom att börja om

Kanske vill du själv göra en mer eller mindre djup analys av just det här avsnittet som vi pratat om så mycket här. Vad sägs om att göra det här och nu. Och blir du inte klar just nu kan du ju alltid börja om…

Lyssna på avsnitt #37 här och nu

Ps. Vill du lyssna mer på riktigt om kvällen för att somna rekommenderar jag att du går direkt till den podd-app du använder. Söker reda på Sov med mig. Prenumererar på nya avsnitt och laddar sedan ned valfritt avsnitt så att du kan lyssna med flygplansläge på. Låter allt detta konstigt läs och lär mer om att lyssna på poddar för att somna här.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.