Program Sittgympa LIVE måndag 30 mars

Sittgympa är smartare än de flesta tror vilket du kan uppleva i vårt program Sittgympa klassisk musik. Eller Sitt ner-gympa som jag, Fröken Humla säjer. För en del är Sittgympa enda möjligheten att träna på land för andra är det ett intressant alternativ. Och på tal om intressant alternativ. Sittgympa till klassisk musik blir alternativt och intressant i sig självt. Som vi i Hemmagympa därför kör online LIVE måndag den 30 mars kl 11.

2. Sitt ner-gympan den 30 mars
LIVE måndag kl 11 den 30 mars

Mer om Hemmagympans program sittgympa

Gympa till klassisk musik påminner om vanlig gympa med ”vanlig” musik på så sätt att vi följer ett givet schema genom musiken. Ofta är det två rörelser som vi växlar. Två rörelser som kompletterar varandra. Det blir uppvärmning, styrka, smidighet och syre och stretch som vanligt. Men ändå så ovanligt. Det finns en öppen inspelad version av passet vi kör LIVE den här veckan så du kan kolla in det som för- eller efterarbete. Eftersom det här är första LIVE-passet med Sitt ner-gympa Klassisk musik så kommer det att ligga kvar öppet ett tag. Du får besked när det ändras om du är med i Hemmagympa online brons eller silver.

Musiken till sittgympan klassisk musik

En av den klassiska musikens främsta verk är utgångspunkt för vår Sitt ner-gympa med klassisk musik: Ludwig van Beethovens symfoni nummer 3 Op. 55 i Ess-dur. Den som också kallas Eroica som kan översättas till hjältemodig. Och att göra ett sittgympa-program till Eroica är en hjältemodig handling, tro mig. En symfoni är lång så vi börjar med första satsen, Allegro con brio. Det är nästan ett tårta på tårta-uttryck: Livligt med energi kan det översättas till. Och vilken bra ansats för ett gympapass! Första satsen är ca 17 minuter så jag räknar med att vi kör max 25 min i LIVE-sändningen inklusive för- och eftersnack.

Hur det kom sig att det blev just Eroica vi börjar med är en historia i sig. Den historien jan du läsa om annorstädes och du får reda på var och hur om du är med i Hemmagympa online brons eller silver.ör att vara med i Sittgympan Klassisk musik.

Detta behövs för att vara med i Sittgympan

Du behöver bara precis det du tror. En stol och en dator/platta med internet. Är du teknisk kanske du kopplar Youtube till din tv-skärm. Och stolen är bara en vanlig stol med stolsrygg. Det kan vara bra att testa en speciell rörelse innan. Det är att ta tag i stolsryggen med båda händerna bakom dig och luta dig fram. Det ska gå bra utan att att stolen tippar. Kolla din och stolens gränser.

Program sittgympa i Hemmagympa online med Fröken Humla
Håll i stolsryggen bakom dig utan att tippa!

Detta behövs för att vara med i Hemmagympa online

Du kan vara med på flera olika sätt. För det första och allra bästa och med störst sannolikhet att din träning blir av är att vara med i Hemmagympa online silver. I silver finns flest pass i gympa-biblioteket och flest möjligheter till gemenskap. För det andra och näst bäst är att vara med i Hemmagympa online brons som är gratis. Om du funderar på silver, börja med brons i alla fall. Allt detta kan du läsa mer om här. du som redan är med i Hemmagympa online silver-förening eller brons, passa på att logga in och kolla läget i Hemmagympa-salen.

För det tredje så kan du ju träna Hemmagympa online med Fröken Humla utan att bli brons- eller silver-medlem. Det ligger en hel del gratis och öppet på Youtube på kanalen Urforma nu – Lisel Humla som hur du än gör är smart att prenumerera på. Bästa tipset för att få träningen att då bli av är att klicka på Få en påminnelse.

Flera tillfällen att träna Live samma program sittgympa Eroica

Vi börjar den här veckan med måndag den 30 mars kl 11 med första passet. Det kommer ytterligare två LIVE Sittgympa pass den här veckan med samma program. Det är så skönt att köra samma program och det blir bara bättre och bättre med tiden. Så vill du vara med på kommande LIVE-pass och kanske också första med övriga satser i Beethovens symfoni Eroica så är det bäst att vara med minst i brons.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.