Fira 2:a advent med bäckenbotten-träning

Bäckenbottenträning för att fira andra advent? Vem gör det? Jo, vi som tränar hemmagympa online med Fröken Humla till exempel. För nu har jag, Lisel Humla lärt mig senaste nytt om bäckenbottenträning…

Senaste nytt om bäckenbottenträning

Och vet du vad. Det är omodernt att knipa för att träna bäckenbotten. Nu är det lyfta som gäller. Då var det klart. Nu vet du allt du behöver för att själv träna bäckenbotten. Eller inte…

Ett sånt sammanträffande att vi då firar andra advent som en del av Julkalendern Minigympa som just nu går i Facebook-gruppen Vi som gillar ansiktsgympa. Välkommen dit om du inte redan är med. Och firar med bäckenbottenträning!

Bäckenbottenträning i Julkalendern Minigympa

Vikten av att träna bäckenbotten är ett skäl till namnet Minigympa. Jag vet att ansiktsgympa är vad många vill träna (men inte gör det om inte nån säjer till). Men det finns så många fler viktiga småmuskler i kroppen som så lätt försvinner i vanlig gympa.

Julkalendern Minigympa gör det möjligt

Visst är det lättare att få gympa av vilket slag som om nån peppar dig. Om du kan spegla dina rörelser med någon annan. Den absolut bästa gympan för mobiltelefoner är Minigympa. Ansiktet är precis lagom stort på skärmen för att du ska kunna spegla dina rörelser i mina. Funderar du på hur hon dr, Fröken Humla ska kunna visa bäckenbottenträning i mobilen så att det funkar på samma sätt. Jag har en plan…

Adventsfirande med Minigympa

Varje söndag kl 15.00 -15.30 kan du vara med och fira advent LIVE på Facebooksidan Urforma nu – Lisel Humla. Då pratar vi om luckorna som varit och luckorna som komma skall. I år är Julkalendern Minigympa lite speciell. Den är en minnenas kavalkad. Den första Julkalendern Minigympa sändes på Facebook redan 2015. Långt innan det gick att sända LIVE där. Här på sajten kan du få en överblick på Julkalendern Minigympa genom åren.

Julkalendern Minigympa med Lisel Humla Liselott Sjöstedt
Den frågan kan du svaret på!

Men jag som inte visste särskilt mycket om att spela in videoklipp då gjorde det ändå. Eftersom jag inte visst hur redigering gick till fick jag lov att spela in hela minuten med Minigympa rakt av. Så det är som om det var LIVE. I årets Julkalender Minigympa 2020 blandas luckor från alla år som den funnits.

2016 gjorde jag inga nya inspelningar utan körde 2015 i repris. Det misstaget gör jag inte om. Det är så roligt nu att kunna gå tillbaka och se hur olika de olika årens julkalendrar är. Så i år 2020 gäller det att jag spelar in några nya luckor, eller hur.

Nya luckor med bäckenbottenträning

Med åren har jag lärt mig mer om att spela in video för att visa träning online. Det som verkligen gjorde att jag tog språnget in i det är naturligtvis det som förändrade vår värld i början av 2020. Nu i efterhand kan jag tycka att jag inte förstod allvaret tidigt nog. Men den 24 mars 2020 var jag igång med att sända Hemmagympa online med Fröken Humla. Till musik. Veckan därpå började Svt sin fantastiska Hemmagympa med Sofia. Men den är inte med musik. Och möjligtvis att jag är lite tokigare. För dem som gillar sånt.

Nytt pass i Hemmagympa online med Fröken Humla

Du som gillar att gympa till musik kan göra guldfynd som silvermedlem i Hemmagympaonline med Fröken Humla. Där är till exempel ett nytt pass på gång. Ett inspelat kort pass med den nya tidens bäckenbottenträning. Till musik. Det ska också spelas in idag. Det blir nya luckor, nytt pass och så ett adventsfirande. Lika bra när jag ändå är igång.

Hur det nya bäckenbotten-passet kom till

Ja, det kommer jag att berätta om i firandet av andra advent på Facebook. Men jag kan väl berätta här också. Vattengympa är ju min grej. Också. Och jag går konstant i lära hos andra för att höja min egen kompetens. Det gör att jag sedan kan peppa andra att höja sin kompetens. Som i Facebook-gruppen Vattengympaledare som vill mer.

Julkalender även för vattengympaledare

Där finns också en julkalender. Där jag berättar om den kurs/träning/konferens jag djupdyker i nu under några månader. Borderless Aquatic Fitness Conference, BAFC 2020. En av presentatörerna där, Marietta Mehanni från Australien körde just ett pass med den nya tidens bäckenbottenträning.

Julkalender för Vattengympaledare som vill mer 2020

Mitt bidrag är att jag, med min erfarenhet, kom på hur det går att förmedla till dig som tittar via mobil och med min speciella ledarstil. Det är den positiva delen av historien. Ska jag ta den negativa också?

Kreativ bäckenbottenträning skapas

Varje vecka kör vi ett Stå upp gympa-pass LIVE i Hemmagympa online med Fröken Humla. Så även den här veckan. Men hur det var stressade jag lite precis innan vi skulle börja så jag råkade missa att starta sändningen. Jag gympade på i 10 minuter och trodde att gänget var med. De hade skrivit sina hej-kommentarer innan sändningen började.

Urforma nu Lisel Humla
Fröken Humla innan sändningen bröts…

Då ringer en deltagare. Ja, jag har mobilen tillhanda ifall nåt händer med sändningen. Hoppsan. Så vi beslöt bara att börja om. Jag tror vi kom ca 10 minuter in i passet den här gången också. Då händer det. Jag sparkar till elkontakten som är kopplad till datorn. Den är placerad bakom silverdraperiet du ser på bilden. Allt bara stängs av. Då inser till och med jag att jag får ge upp.

Det nya bäckenbotten-passet är min kompensation till silver-medlemmarna i Hemmagympa online. Även om, som en annan medlem så vänligt kommenterade: Vi har ju massor av inspelade pass att träna med istället.

Glad andra advent!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.