Spotify-kollen en f-dagars gratis utmaning på Facebook för instruktörer i vattengympa

Så laddar vi instruktörer i vattengympa upp

Inför varje ny termin gäller det för oss instruktörer i vattengympa att sätta ihop sitt bästa program. Vi tar de olika benämningarna först så är det avklarat. Vi kallas gruppträningsinstruktörer i vatten, vattengympaledare eller andra olika kombinationer av det orden. Det är vi som skuttar runt på bassängkanten och emellanåt plaskar med i poolen.

Känslan inför att sätta ihop nya program till vattengympan

Det är också vanligtvis vi som sätter samman de program vi tränar med, rörelserna och musiken. I min värld så gäller att göra nya pass inför varje terminsstart. Minst. För jag gillar att planera, strukturera och koreografera. Och musiken. Jag älskar att leta reda på bra musik till vattenträning. Det är inte alla vattengympaledare som känner på samma sätt.

Så här laddar vi instruktörer i vattengympa up inför terminsstart. Av och med Lisel Humla. Urforma nu
Foto av Anastasiya Gepp från Pexels

Även instruktörer i vattengympa mår bra av pepp

Det är då vi kan peppa varandra. Tillsammans är det så mycket lättare både att skapa vattengympa och att göra vattengympa. Vi som är gruppträningsinstruktörer i vattenträning är människor, vi också. Så klart. Så vi mår också bra av att göra saker vi behöver energi att få gjort tillsammans med andra. Då kan vi få idéer av varandra, dra i varandra och ha kul tillsammans.

Så vanligt det är att vattengympaledare går där och harvar för sig själv och förväntas klara av sina uppdrag år efter år på egen hand. Det klarar ingen. Och det räcker inte med att titta på nån YouTube-video som vidareutbildning.

Min vision för vattengympan

Varför går jag igång så på det här? Min vision är att höja vattengympans, eller gruppträning i vatten som det också kallas, status som träningsform. Och för det ska gå så är det vattengympaledarens status som behöver höjas först. Och ett väldigt bra sätt att göra det är att samverka och höja sin kompens. Och låta den kompetensen komma deltagarna i vattnet tillgodo. Som t ex att göra genomtänkta och roliga pass med bra musik.

Lösningen här och nu inför terminsstart

Lösningen jag nu presenterar för oss instruktörer i vattengympa eller vattenträning är ett första steg. Men ett väldigt smart steg. För på så sätt kommer vi igång med att göra vårt bästa pass till kommande termin. Och vi börjar i tid. Samtidigt som vi har roligt tillsammans. Vi kör Spotify-kollen!

Spotify-kollen en f-dagars gratis utmaning på Facebook för instruktörer i vattengympa

Vad är Spotify-kollen?

Spotify-kollen är en 5-dagars utmaning på Facebook främst för vattengympaledare men visst passar den lika bra även för gympaledare på land. Vi letar ju alla efter bra låtar att träna till. Och som om inte det var nog. Det gäller ju att hålla reda på låtarna också. Utmaningen är gratis när den går live i god tid inför varje terminsstart. I mitten av juli och slutet av december. För sen gäller det att jobba vidare med låtarna också. Hitta musiken är ju lättaste momenten när du väl fått till finesserna i hur du gör bättre och roligare.

Hur du gör för att vara med i Spotify-kollen

När du än ser det här klickar du på nån bild här eller lämplig länk som den här. Antingen är utmaningen öppen att anmäla sig till eller så kan du sätta upp dig på väntelistan till nästa gång den går. Det går att köpa den som självstudiekurs. För en del är det ett bra alternativ. Men för de flesta är det bättre att vara med när vi kör gratis och vara en del av gruppdynamiken. Det vet ju vi som är gruppträningsinstruktörer.

Då är det väl bara att anmäla sig

Ja, det är det hälsar jag, Lisel Humla som är den som håller i Spotify-kollen. Så länge som jag instruerat och skapat vattengympapass är jag faktiskt expert nog på att hitta och hålla ordning på musik lämplig för gruppträning i vattnet. Hur länge jag hållit på med vattengympa och gjort egna pass? Sedan 1990. Då var jag 30 år. Räkna på det du…

Vattengympa med Lisel Humla
Vanadisbadet 2019

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.