”Mitt mål när jag var liten var att bli en gammal gubbe”

Citatet ”Mitt mål…” i rubriken kommer från artisten som gjort Veckans vattengympalåt. Den hittar du längst ner. Men jag kan väcka din nyfikenhet lite mer med att första gången jag spelade den här låten för en grupp fick jag panik. Hur skulle deltagarna stå ut? Nu är den mångas favoritlåt kan jag tillägga.

Mitt mål nu är att bli en gammal gumma full av energi och rörelse

När jag skriver det här har vi precis kört live ansiktsgympa online. Bland alla bra rörelser sa vi också en massa klokheter så medan jag kommer ihåg är det lika bra jag delar med mig till dig.

Alla goda ting är tre så jag vill också stolt berätta om vår pågående gratis utmaning online: Longevity-kollen. Det är fortfarande möjligt att skaffa sig den. Du har hela helgen på dig…

Finns det någon mer ansiktsgympa online på svenska?

Det var en av frågorna som dök upp i fredagens live ansiktsgympa online. Är du på Facebook har du kanske sett amerikansk/japanska Face Yoga Method. Jättebra för de som gillar Yoga och amerikansk metodik samt har disciplin att köra träningspassen på egen hand.

Men på svenska? Förr kunde jag i ögonvrån på nätet se tibetansk ansiktsmassage etc på svenska. Men någon annan etablerad svensk verksamhet för att just träna ansiktets muskler har inte jag heller hittat. Bara enstaka videos i bästa fall. Men…

Mitt mål är att Ansiktsgympa med resultat ska synas online

Nu får jag panik. Jag googlade just incognito på enbart ordet Ansiktsgympa. Och jag är BARA på plats 6 och den sidan är dessutom inte uppdaterad. Panik.  Då vet jag vad jag gör i eftermiddag. Det enda som möjligtvis lugnar mig är jag inte hittar någon som har ett medlemsprogram för ansiktsgympa på svenska. Eller har du hittat nåt? Berätta för mig! 

Är du med på en Ansiktsgympa-dans?

Nu kör vi  stumfilmen med dansen Dubbelhake-minimeringsmassage för att lugna ner mig. Jag har snyggat till videon och presenterar den dessutom även på engelska. Kom och tryck mig det på näsan… Den som vååågar (överkurs: vilken barnteveprogram tänker du nu på?. Mitt svar längst ner)

Do the double chin massage dance - Dubbelhakedans

Du hinner få Longevity-kollen i helgen

Om du ser det här senast fredag den 19 mars innan kl 22. För då stängs dörren för anmälan.

Jag är en deadline-junkie (ja, jag går i deadline-terapi) så jag förstår dig som lätt skjuter upp det som du kan göra sen. För mig ger det mig ofta en kick att göra det i sista sekund. Och det överväger det sämre resultat jag åstadkommer just för att det är i sista sekund. Hoppas du inte känner igen dig.

Men just Longevity-kollen är så avgränsad i tid. Jag skulle tro att om du gör det otroligt långsamt och eftertänksamt tar varje dags uppgifter max en kvart att göra. Vad blir fem kvartar? En timme och en kvart. Har du tid över för det den här helgen?

Passa då på att skaffa dig Longevity-kollen! Det är som HjärtLung-räddning. Du behöver uppdatera dig varje år. För det går sakta utför…

Söndag kl 22 stängs Longevity-kollens sajt ner. Du börjar väl inte på söndag kväll kl 21….? Sa jag att det går att vinna priser….

Longevity-kollen - Vad är det?

Veckans Vattengympa-låt

Eller veckans artist och låt.  Where we are med Curtis HardingDen korta versionen och den långa. Jag tror jag fick den serverad av Spotify. Så brukar det vara. Jag var övertygad om att den var från typ 1970-talet. Den lät precis som då. Jag vet. För jag var med på den tiden. 

Men tji fick jag. Kanske blev jag lurad av den långa psykedeliska versionen. Den som avslutas med 3 minuter psykedeliska improvisationer. Jag klarade av det när jag provade musiken i vattnet men när jag stod på land drev de där evighetslånga minutrarna mig till vansinne. 

Hur skulle jag lösa det? Själva låten gick ju rakt in i hjärtat på oss direkt. Kunde jag själv klippa bort det där störiga? Det går ju inte. Men tack och lov hade nån annan tänkt ungefär som jag. Det finns en version där det instrumentala improviserandet är bortklippt. Vi var räddade!

Nu har du fått länk både till den korta och den långa versionen på Spotify. Vi avslutar med YouTube-videon med den långa. Testa din förmåga att klara av den här låtens avslutning. En låt från 2018 som i mina öron är så mycket 1978.

Varför var hans mål att bli en gammal gubbe?

Citatet då? Varför ville Curtis Harding växa upp och bli en gammal gubbe. Han hade många gamla människor runt sig när han var liten och såg upp till dem. Kanske därför hans musik också känns som det decennium han faktiskt själv föddes i.

Får vi inga rörelser till låten, Fröken?

Hallå där Fröken Humla! Vad ska de som vill veta mer om vattengympa-rörelserna till låten göra?

Nu tar vi och lyssnar på låten. Du bestämmer själv om det blir den korta eller långa versionen.

Curtis Harding - "Where We Are"

Ett av mina mål när jag var ung…

Det var att ha samma frisyr som Hedvig. För visst var det ”Kom och skriv mig det på näsan…” jag travesterade där uppe. Barnteveprogrammet med Hedvig och Ugglan: Från A till Ö som sändes första gången 1974-75. Hur gammal var du då om du ens var född? Det var inte Curtis Harding i alla fall…

Med frisyren gick det väl så där men annars går det ganska bra. Vad är din relation till Hedvig och Helge…?

Mitt mål var frisyren

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.