låtar i Melodifestivalen till vattengympa

Väntar på att alla låtar i Melodifestivalen 2019 släpps

Vet du varför jag väntar på att alla låtar i Melodifestivalen 2019 släpps på Spotify? Jo, så jag får en komplett överblick på låtarna och kan skapa ett vattengympa-pass med låtar från årets Melodifestival. Efter varje delfinal släpps de fem låtar som inte gått (direkt) till final. Just nu väntar jag på…

Väntar på att Spotify släpper delfinal 4

Jag bygger två egna spellistor på Spotify. En med de låtar som släppts; Melodifestivalen 2019 blir Vattengympa och en där jag skissar fram ett möjligt pass; Melodifestivalen 2019 Vattengympa på gång. De listorna är publika. Du kan lyssna på dem och följa dem om du vill. Spotifys egen lista med Årets bidrag & artister är lite irriterande för där ligger gamla låtar av årets artister med. Det stämmer ju med vad listan heter och listan blir ju ganska kort i början, så det går att förstå. Just nu väntar jag på att Spotify ska lägga dit de fem låtarna från Delfinal 4 som inte gick direkt till final.

Väntar på att alla låtar i Melodifestivalen 2019 släpps

Jag minns inte hur det varit de senaste åren. När släpps finallåtarna? Det borde vara efter Andra chansen. Eller nu. När det här skrivs är det en vecka kvar till andra chansen och de låtarna är ju släppta. Och veckan därpå är det final. Så fort finallåtarna släpps gäller det för mig att snabbt göra klart programmet. Jag har ju ett hum om hur finallåtarna är. Lite kul är det att ta med låtar som åkt ut. Det blir Tredje chansen.

Alla låtar analyseras

Exempel på listor på låtar i Melodifestivalen

Till dess jobbar jag på med att göra formanalys på de låtar som släppts. Ett dokument för varje låt med text och indelad i moment, tid och puls. Och så en lista över alla låtar. Pulsen, dvs BPM (beats per minute) eller BPK (beats per kvarts minut) som jag föredrar ger bäst indikation på möjlig användning. Och sen lyssna på låtarna. om och om igen. Med bra hörlurar på blir så gott som alla låtar bra, haha. Häng med mig i den här processen och du lär dig ta fram musik till vattengympa! Alla inlägg om Melodifestival-vattengympa hittar du här.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.