Melodifestival-vattengympa

Melodifestival-vattengympa – en kul utmaning 2019

Melodifestivalen, Så mycket bättre, Eurovision-tema – det är de tv-program jag på rak arm kommer på som bra tv-tema i vattengympan. Signaturmelodier är en annan variant. Jag har gjort dem alla, utom Melodifestival-vattengympa. Jag är ju en erfaren och kreativ vattengympaledare. Så nu 2019 kör jag igång projektet att i realtid, här och nu skapa ett vattengympa-pass med låtar från Melodifestivalen 2019. Häng med från början vare sig du är instruktör i vattengympa, utövare av vattengympa eller bara allmänt populärkulturellt intresserad.

Så gör vi Melodifestival-vattengympa

När det här skrivs är det 2 februari 2019 och det är dags för den första delfinalen i Melodifestivalen. Visst heter det fortfarande Melodifestivalen? Det har väl inte bytt till Mellofestivalen? Eller bara Mello? Än? Så här dagarna innan kan vi lyssna på en minut av veckans bidrag. Ofta är det kortare än så jag lyssnar på t ex Spotifys spellistor för att bedöma om en låt passar till vattenträning eller ej.

Låt oss analysera varje delfinal tillsammans! Jag föreslår att vi gör det var för sig först och så går vi igenom bidragen i ett annat inlägg. Här är länk till för-lyssningen till delfinal 1. Det verkar som om de bara släpper en minut av låten innan. Det vi inte får då är ett eventuellt tjusigt slut. Tjusigt slut är ett annat begrepp i min vattengympa-värld som du kan läsa mer om så småningom. Tjusigt slut på låtarna gör sig väl i ett pass Melodifestival-vattengympa.

Melodifestival-vattengympa
STOCKHOLM 20181127 Artisterna kommer att tävla i Melodifestivalens första deltävling i Göteborg. Idag presenterades samtliga artister som ska delta i Melodifestivalen 2019 under en pressträff på SVT. Foto: Jessica Gow / TT kod 10070

Så mycket bättre vattengympa

Efter varje delfinal finns såväl andra chansen-låtarna som de utslagna låtarna kvar att lyssna på och ofta försvinner åtminstone de sistnämnda in i glömskan. Musik till vattengympa kräver speciella kvaliteter. Det är mycket möjligt att det går att fynda musik bland de utslagna låtarna. Vi får väl se. Och höra. Vad vi av mellomusiken kan göra. Min projektplan är att ha ett färdigt pass Melodifestival-vattengympa med låtar från 2019 års Melodifestival så snart det går efter att alla låtar släppts. Det är säkert redan bestämt när det är. Hm, det var inte så lätt som jag trodde. Eftersom det inte är så viktigt släpper vi det. Fortsättning följer och till dess kör jag vidare med vårterminens vattengympa som är en Så Mycket Bättre Vattengympa.. Du fattar, eller hur. Det är en spellista med låtar från TV4:s Så Mycket Bättre 2018. Vill du veta mer om det….

Similar Posts

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.