Vattengympa som ett fiskstim

Väcks din fantasi av tanken på att vattengympa som ett fiskstim? Är tanken ny för dig eller har du gått och klurat på det? Kanske har du till och med testat på att få en grupp vattengympare att röra sig som ett fiskstim. Tänk om du har en fungerande metod för det! Hör av dig till mig bums då. Jag har träffat och tränat med några proffs som verkligen fått till det där med att vattengympa som ett fiskstim….

som ett fiskstim
Framåt, tillsammans…

Vattengympa som ett fiskstim på engelska

Vi börjar med en språklektion. Så här kan du som inte är med på Facebook också få tillgång till material därifrån. Say after me…

Visst visste du att fiskstim heter school of fish på engelska. Jag kan erkänna att det visst inte jag innan jag fick nys om gänget Triple Delight, tre superproffsiga instruktörer/presentatörer i Aquatic Fitness verksamma bl a genom Aquatic Education Association (AEA). Jag var med på deras workshop på International Aquatic Fitness Conference 2019 i Florida (IAFC 2019). Presentationen av deras workshop Pool School Deep Travel gjorde mig så nyfiken:

… fight against inertia while moving like a school of
fish! Increase core strength with deep-water exercises where participants travel in synchrony.

Engelskalektionen fortsätter

Inertia betyder motstånd, tröghet, du vet vilket motstånd det blir när du fått fart på vattnet i en riktning och så rör du dig mot den vattenmassan. School of fish vet du ju nu betyder fiskstim. Core är ett uttryck som både kan brukas och missbrukas. Förenklat kan vi säja att det är alla de muskler som ryms i ett par väldigt rejäla (röda) underbyxor med korsett-funktion. Just begreppet Core kan vi fördjupa oss i ett annat sammanhang.

Core muskler

Reseberättelse från IAFC 2019

Du har hamnat i min, Lisel Humlas reseberättelse från IAFC 2019. Det finns många delar i den berättelsen. Du hittar dem alla här. Vi är framme vid avsnitt 4 vilket innebär att jag har släppt det där med kronologisk ordning. Så här i efterhand är det ju inte nödvändigt. Men våren 2020, ett år efter IAFC 2019 (Det blev ingen riktig IAFC 2020 pga Corona-läget) är det dag för mig att förmedla vidare det jag lärde mig av de coola brudarna i Triple Delight Aquatics. De var bara två den här gången men inte vilka två som helst. Heder åt Erica Wilson och Jeannie Johnsson som fick oss att snabbt som ögat, nåja, synkroniserat, nåja, vända oss hit och dit i förflyttning i bassängen.

Lisel Humla och Triple Delight i Pool School Deep Travel 2019
Lisel Humla omgiven av delar av Triple Delight på IAFC 2019

Över till Pool School Deep Travel

Efter teorilektionen, iväg till utomhuspoolen direkt på stranden utanför hotellet. På med flytbälte. Hade vi verkligen hantlar? Hur går det ihop med snabba vändningar och förflyttningar. Jag får gå igenom mitt minne och mina anteckningar noga. (Jag bodde förresten mer till vänster i bilden, högt upp med såväl havsutsikt som pool-utsikt. Och eventuellt att bilden är just från vår klass även om vi här står på det grunda. Det kanske är när vi är klara och har lagt bort redskapen. I så fall är jag där nånstans med långärmad och höghalsad baddräktsjacka och keps. Solen tar i Florida.

som ett fiskstim på IAFC 2019
Redo att köra som ett fiskstim

Vill du lära dig att vattengympa som ett fiskstim?

Det blir för mycket att här lära ut hur du stegvis kan lära ut till dina grupper synkroniserade rörelser som hur ett fiskstim rör sig. Va bra att det då finns en workshop online på tema fiskstim som du kan ta del av. Har du tur i tiden kan du vara med live. Annars finns möjligheter att ta del av den i efterhand. Workshopen sker som ett webinar via tjänsten LiveWebinar (en lättare variant av Zoom). Vill du träna lite på LiveWebinar innan du är med live kan du läsa mer här. Det gör dig bättre förberedd på att ta nästa steg för att lära dig vattengympa som ett fiskstim genom att klicka här eller på bilden.

Workshop i att vattengympa som ett fiskstim
Kolla in aktuella datum och anmäl dig här

Hur ser då ett riktigt fiskstim i rörelse ut?

Vi avslutar med en masterclass där mästarna visar var skåpet ska stå när det gäller att röra sig som ett fiskstim i en pool eller i ett akvarium då. Vilka idéer väcker det här hos dig? Vad skulle du kunna överföra till din vattengympa?

A Synchronized School Of Fish
Då gör vi så här! Är ni med! Åt höger…

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.