Magisk formel för att få det du skjuter upp gjort

Magisk formel för att få det svåra gjort

Vad kan det vara för magisk formel? En magisk formel som hjälper dig att få gjort det du skjuter upp.  Det som du ska göra sen. Du ska bara först. Och sen blir det inget sen. Det är en löjligt enkel formel. Och det är inte så att den löser allt på egen hand. Det är fortfarande din hand som ska göra jobbet. Är det på tiden att jag berättar vad det är?

Tricket ligger på din beteende-nivå

Vänta lite bara. Först vill jag berätta att det här inlägget är ett exempel på hur jag för första gången använder det enkla tricket att få det jag prokrastinerar gjort. Att skriva blogg-inlägg är en sån uppskjutar-grej för mig. Lite oklart varför för det är egentligen väldigt enkelt för mig att skriva texter. Och SEO-anpassa med sökord, rubriker, etc är visserligen lite pilligt men inte svårt. Likväl, det måste finnas andra skäl till att jag inte längre skriver blogg-inlägg som förr. Och ändå har jag ju så mycket klokheter att dela med mig av. Eller hur? Som det här tricket att bryta motståndet mot att göra det jag skjuter upp att göra. Vi kan strunta i orsaken just nu. Det räcker med att ta det på beteende-nivå. ”Just go out and do this stuff”.

”Bara sätt igång och gör den här grejen!

Bild på Don Crowther och en magisk formel "Just go do this stuff"

Den som avslutar sina Facebook-live med just den uppmaningen, ”Bara sätt igång och gör den här grejen” är Don Crowther, en amerikansk, oerhört schysst sociala media-guru (sajt). Jag hittade honom via en Facebook-utmaning både han och jag och många andra gjorde i somras, att under 21 dagar göra en Facebook live varje dag (fb). Det klarade jag galant! Både jag och Don Crowther (fb) och många andra som var med fortsätter att göra Facebook live-sändningar (kolla in mina här). Och den magiska formeln för att få saker du skjuter upp gjorda delade Don Crowther häromdan: 

 

https://www.facebook.com/doncrowthersocial/videos/10154831924687854/

15-minutersregeln

Så enkelt är det: 15-minutersregeln. Ta en grej som du har svårt att få gjort. Har du många sådana grejer välj en enkel till att börja med. Och så bara du jobbar med just den grejen i 15 minuter. Även om det är en grej som egentligen tar mycket längre tid att slutföra. Gör du 15 minuter har du börjat! Och då går det lättare att fortsätta nästa gång. Och sen är det så att det finns en kraft i oss som vill slutföra så det är helt okej att fortsätta längre än 15 minuter om du ändå kommit igång:.. 

Så blev det här blogg-inlägget gjort! Och det tog bara en timme att få gjort med alla länkar, rubriker etc. Bra jobbat Lisel! Nu är din tur!

Similar Posts

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.