Julkalendern Minigympa är en julkalender online. Det är en julkalender med Minigympa, såklart. Har du hängt med något år och tränat Minigympa med Lisel Humla Sjöstedt i Julkalendern Minigympa? Första året var 2015, långt innan Facebook Live fanns. Men Facebook fanns så det är där som Julkalendern Minigympa sänds och fortsätter sändas varje december…

Julkalendern Minigympa 2015

Vad är Julkalendern Minigympa?

Julkalenderns Minigympa är korta träningsvideos som sänds varje dag den 1-24 december. Det är Lisel Humla som myntat begreppet Minigympa som instruerar i första hand ansiktsgympa men även rörelser för resten av kroppens, så länge det kan kategoriseras som Minigympa. Varje Advent samlas veckans luckor ihop till en workshop. Det förekommer också diverse övriga överraskningar och event i Julkalendern Minigympa som sänds i Facebook-gruppen Minigympaklubben. Det är en gratisgrupp där du varje vecka får nya videos för att bättre kunna träna dina bortglömda småmuskler. Om du inte är med än, gå med i Minigympaklubben här.

Minigympa-klubben BAS
Gå med i Facebook-gruppen Minigympaklubben

Vad är Minigympa?

Minigympa är ett samlingsnamn på rörelser och övningar främst för ansikte, huvud, axlar, armar och händer. Rörelser och övningar som är lätta att följa och som leder till avspänning, styrka, smidighet och välmående. Minigympan motverkar rynkor och diverser häng samt kan forma om t ex din haklinje (minska dubbelhaka). Vill du testa, här och nu. Okej, då kör vi en kort video från Julkalendern Minigympa. Tipp, tapp i Lucka 1 i Julkalendern Minigympa 2018.

Lisel Humla i Lucka 1 i Julkalendern Minigympa 2018

Vad är en julkalender online?

Julkalendrar online kan vara så mycket. Och så olika. Och kan dessutom heta Adventskalender.

Vem är Lisel Humla?

Lisel Humla Liselott Sjöstedt har varit verksam som gruppträningsinstruktör och utbildare sedan 1990. Hela tiden inom ett fält som skulle kunna kallas alternativ träning. Träning medveten om helheten i en människa i en gemenskap. Vattengympa var ingången för Lisel Humla, som tillsammans med gympa och styrketräning i grupp öppnade upp för det Lisel Humla valde att kalla Antigympa (för att hedra dess ursprung Antigymnastiken). Namnet Antigympa ligger dock lite för nära ursprunget Antigymnastik som numera oftast kallas Antigym (2019) och i Sverige numera under namnet Rörelse i vila.

Det finns mycket att fylla på med men låt oss hoppa rask fram i tiden. Lisel Humlas eget intresse av att träna sitt ansikte för att hålla det i form i samklang med resten av kroppen )och sinnet) ledde till eget experimenterande med ansiktsgympa i början av 2010-talet då Lisel Humla var 40 år. På den vägen är det. Nu kör vi Minigympa i en julkalender online!

Julkalendern Minigympa 2019

För femte året i rad är det nu dags för Julkalendern Minigympa 2019. Bättre än någonsin! Kan inte bli annat så bra som tidigare års Julkalendern Minigympa var. Det är samma upplägg. Korta videos varje dag. Uppsamlingsheat varje Advent. Nytt för i år är att det finns priser att vinna…

Julkalender Minigympa 2018

December 2018 sändes Julkalendern Minigympa som Facebook Live i Minigympaklubben. Första till fjärde advent hölls en workshop med veckans rörelser, även det i en Facebook Live i Minigympaklubben.

Julkalendern Minigympa 2017

December 2017 sändes en nyinspelad Julkalender med Minigympa. Den sändes i Minigympaklubben, en gratisgrupp på Facebook . Vill du vara med i den gruppen och få tillgång till kommande års Julkalender Minigympa kan du gå med här.

Lisel Humla i Julkalendern Minigympa 2017
Näsgympa på gång i Julkalendern Minigympa 2017

Julkalendern Minigympa 2015 och 2016

Den första Julkalendern Minigympa sändes 2015 som ett evenemang på Facebook. Året därpå, 2016 gick den i repris. Då var filmerna cirka en till två minuter långa. Det är ett koncept som fortfarande håller. Ett alternativ är att göra en nyinspelning av den första Julkalendern Minigympa med bättre teknik men samma koncentrerade innehåll.

Från vår första julkalender online med Minigympa 2015
Från den första Julkalendern Minigympa 2015 och 2016

Julkalendern Minigympa en annorlunda julkalender online

Julkalendrar online började komma i början av 2010-talet. Då ofta i form av tävlingar med priser i utbyte mot prestation, ofta i form av rim eller slogans. I Julkalendern Minigympa vinner du varje dag genom att du får möjlighet dels att lära dig, dels att faktiskt utföra träningen för delar av kroppen du vanligtvis inte tränar. Julkalendern Minigympan gör dig skönare i många olika betydelser.

I Julkalendern Minigympa 2019 går det också att vinna priser. Blir du nyfiken och vill veta mer, gå med i Facebook-gruppen Minigympaklubben…