Ansiktsgympa med rösten

Ansiktsgympa med rösten inte bara på Världsröstdagen

Såklart vi ska Ansiktsgympa med rösten, inte bara på Världsröstdagen den 16 april. Vår röst förändras verkligen under vårt liv. Barnaröster och gamla röster är olika och ska vara olika. Ur ansiktsgympa-perspektiv så är det ju främst ”gamla röster” som står i fokus. Ur barns perspektiv är de flesta av oss att anse som gamla, eller hur.

Sångare av olika slag tränar sin röst. Både solister inom alla slags genrer och körsångare värmer upp sin röst. För dem är rösten ett redskap, ett instrument, ett konstnärligt uttryck. Vad är rösten då för oss som pratar, vare sig vi pratar professionellt eller vårt alldeles vanliga vardagliga så viktiga prat? Det korta svaret är: Rösten är viktig!

Hur du kan Ansiktsgympa med rösten

Det kan jag som Fröken Humla i Hemmagympa online både berätta om och visa. För i medlemsprogrammet Hemmagympa online med Fröken Humla hittar du även Ansiktsgympa med resultat. Smarta, effektiva och roliga träningspass för dina ansikte. Det finns inspelade ansiktsgympapass och vi kör också live. När du är med live så kan du få snäll och konstruktiv feedback från fröken och övriga gympa-kompisar.

Hur var det då med röstgympa i ansiktsgympan. Ja, för det första är dina röstorgan (heter det så?) en del av ditt ansikte. Så det vi gör för stärka och forma ansiktet påverkar såväl indirekt som direkt din röst även när vi inte gör ljud i ansiktsgympan. För det är väl det som annars kännetecknar röstgympa: att den hörs.

Men ibland gör vi rörelser med ljud och då är oftast inte huvudsyftet att stärka/förbättra rösten utan för att forma ansiktets utseende. För visst har utseendet betydelse i ansiktsgympan. Visserligen finns det andra funktioner i vårt ansikte som är minst lika viktiga som utseendet om inte viktigare men vi lever i en utseendefixerad kultur…

Tänk om vi levde i en ljudfixerad kultur istället. Bara som ett tanke-exempel. I vissa sammanhang gör vi det. Vilka ljud, röster och musik vi uppskattar och njuter av. Likaväl som vi med ansiktsgympan upprätthåller ett vitalt utseende så kan röstgympan som ingår där eller som gör i sångträning upprätthålla en vital röst. För även rösten åldras. Ansiktsgympa med rösten gör hela dig mer vital.

Nu är det hög tid att ansiktsgympa med rösten

Vill du direkt testa hur vi till exempel gympar med rösten i Ansiktsgympa med resultat så är det bara att klicka på play. Testa! Här är rörelsen beskriven i ord: mmmmmm. Du kan göra den nästan var som helst för den hörs mer inåt än utåt. Det också så den ger resultat. Är du mmmmmmmmed…

Ansiktsgympa för rösten

Märkte du av effekten? Fick du det att pirra? Kunde du känna av de välgörande vibrationerna inne i ditt huvud? Visst är det härligt att ansiktsgympa med rösten.

Vill du ha mer Ansiktsgympa med resultat så

klickar du dig vidare till just Ansiktsgympa med resultat. Vill du testa att vara med på en av våra live-träningar så kan du sätta upp dig på en gästlista där. Då får du reda på när du kan vara med live och testa gratis. Medan du väntar så får du ett inspelat pass att träna med så mycket du vill. Men jag kan direkt säja att det blir så mycket mer resultat när du är med i medlemsprogrammet, kan träna live och få feedback, få påminnelser och kunna föra träningsdagbok. Då blir det av. Och träning som blir av ger resultat.

För att nå resultat med ett ansiktsgympa-pass så kör vi drygt 20 minuter. Varje pass har olika fokus och är du med i Hemmagympa online hittar du dina favoritpass med dina fokusområden.

Prova på hemmagympa online med Fröken Humla - AnsiktsgympaLäs mer:

Mer om Världsröstdagen på svenska på https://wvd.forts.se/, en mycket inspirerande ideell sajt som startade 2015 på initiativ av professor Johan Sundberg

Mer om World voice day hittar du här: https://world-voice-day.org/

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.