Världspremiär på Melodifestival-vattengympa 2019

Hela veckan har varit världspremiär på Melodifestival-vattengympa 2019! Efter förra veckans olika tester har det nu landat i ett resultat: en spellista på 15 låtar vara 7 final-låtar. På Spotify heter den Melodifestivalen 2019 som vattengympa. Varsågoda!

Världspremiär på Melodifestival-vattengympa

För mig är det världspremiär överhuvudtaget på Melodifestival-vattengympa. Det första fröet sattes när jag på impuls slängde ihop ett vattengympa-pass på låtar från Eurovision 2018. Bara sådär. Det var en unik upplevelse bara för en grupp. En gång. Det växte till sig under hösten 2018 då jag följde Så mycket bättre i TV4. Det ledde fram till en fantastisk spellista och ett suveränt vattengympa-pass som jag började med under slutet av höstterminen och sen fortsatt med under vårterminen. Bara det är speciellt för mig som vanligtvis byter pass varje termin. Att dokumentera processen online att skapa Melodifestival-vattengympan är också en världspremiär. Varsågoda!

Vilka låtar är inte med i Melodifestival-vattengympan 2019?

28 låtar att välja och vraka ifrån. Slutresultat: 15 låtar varav 7 från finalfältet. Det absolut viktigaste kvaliteten i musik till vattengympa är akustiken. Att den inte blir skrikig och kantig. Det kravet ledde till att alla ballader med de unga tjejerna rök. En annan bra egenskap är möjligheten att utnyttja olika takter i musiken, att betona varje takt, varannan eller en i varje takt. Det gör att för taktfast musik ryker. Så bort med I do med Arvingarna. När det gäller HIIT (Högintensiv intervallträning) trodde jag mycket på ”gamlingarnas” låtar Leva livet med Jan Malmsjö och Min fyra årstider med Arja Saijonmaa skulle funka men de föll vid test. Det behövdes en To Late For Love med John Lundvik till det…

HIIT-låten i Melodifestival-vattengympan 2019. Världspremiär.

Världspremiär: låtarna i Melodifestival-vattengympan 2019?

De låtar som passar för vattengympa är med. Låtarna passar den form jag redan satt för min form av vattengympa. En himla bra form med HIIT, moment vid väggen och moment med flytredskap. Och så allt det vanliga. Och HIIT-låten är vinnarlåten i riktiga finalen men som HIIT-låt i vatten är den inte riktigt optimal. De intensiva refränger är tre till antalet vilket är bra men de är lite för korta i förhållande till de långa vilo-verserna. Spellistan på Spotify är din. Och här är låtlistan så du kan se den direkt:

 1. Army Of Us – Andreas Johnson
 2. Somebody Wants – The Lovers Of Valdaro
 3. Chasing Rivers – Nano
 4. Nakna i regnet – Vlad Reiser
 5. Too Late For Love – John Lundvik
 6. Hold You – Hanna Ferm & LIAMOO
 7. Hello – Mohombi
 8. Om om och om igen – Omar Rudberg
 9. Stormbringer – Pagan Fury
 10. Ashes To Ashes – Anna Bergendahl
 11. Låt skiten brinna – Martin Stenmarck
 12. Mina bränder – Zeana & Anis Don Demina
 13. On My Own – Bishara
 14. Norrsken – Jon Henrik Fjällgren
 15. Kärleken finns kvar – Ann-Louise Hansson

Om du vill Melodifestival-vattengympa med mig

Och vad vi gör till de olika låtarna kommer du att få reda på om du håller koll på den här bloggen. Eller om du kommer och tränar vattengympa med mig den närmsta tiden. Jag leder numera enbart vattengympa åt olika intresseföreningar (uppdaterat jan 2021). Dessutom går det ju att bli medlem i lämplig förening.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.