Världspremiär för Eurovison 2019 som vattengympa

Världspremiären för Eurovision 2019 som vattengympa har redan ägt rum. Sedan några veckor tillbaka har jag bytt från Melodifestivalen 2019 som vattengympa. Nu diggar och tränar vi i alla mina grupper till Eurovision-låtar. Häng med om du vill veta mer och bli inspirerad! Då kör vi.

Lisel Humla Sjöstedt i poolen

Eurovision så mycket bättre som vattengympa

Förra året var första gången som jag satte samman en spellista och ett rörelse-program med utgångspunkt från årets Eurovision-låtar. Då gjorde jag det samma vecka som finalen var så det program hade kort livstid. Synd, för det var bra. Det satte igång en spiral av vattengympa-program inspirerade av musik från tv. Så mycket bättre var den första gnistan redan året innan, 2017. Det är nästan så att jag blir tvungen att följa musik-teveprogrammen. Ett positivt tvång. Med en sång.

Hur blev Eurovison 2019 som vattengympa?

Om jag får säja det själv fick jag ihop ett fantastiskt vattengympa-pass med låtar från Eurovision 2019. Jag följer ett klassiskt vattengympa-upplägg med uppvärmning, smidighet, HIIT (ny klassiker), styrka mot väggen, flytredskap för olika syften och en avslutande sista partydans innan stretch och eftervärmning. Varsågod där fick du som letar efter tips på vattengympa-upplägg ett serverat. Vilka låtar blev det då? Är du nyfiken på spellistan? Här är den på Spotify. Är du ledare har du troligtvis Spotify och då har du störst nytta av att få tillgång till den på Spotify. Eller hur?

Eurovision 2019 som vattengympa på Spotify

Alla låtar i Eurovison är ju ca 3 minuter. När jag letade låtar var det bara en som hade en extended version på drygt 5 minuter i disco-takt. Perfekt som uppvärmning. Långt intro att fånga upp deltagarna med. Bra tempo att hitta sig själv i vattnet och mjuka upp muskler och leder. Det kräver tålamod att hitta låtar. Spotify har en lista med alla Eurovision 2019-låtar. Jag lyssnade på alla, gick till varje låt och kollade om det fanns olika versioner. Därefter flyttade jag över de låtar jag med min erfarenhet visste skulle passa, pulsade dem, dvs kolla BPM (beats per minute) eller rättare sagt BPK, beats per 15 sek. Det räcker för att få koll på vad låten passar till.

De låtar jag valt ut är inte enbart de som kommer att hamna i topp på resultatlistan. Några kanske, men det viktigaste är att de passar till rörelse i vatten. Så varsågod. Här är länken till årets Eurovision som vattengympa på Spotify

Eurovison 2019 som vattengympa

Årets vattengympa-program till Eurovision

Har du lyssnat på spellistan på Spotify? Vill du veta vilka rörelser och rörelsekombinationer jag skapat till musiken? Hör då av dig till mig! Du kan använda kontaktsidan här. Eller ännu bättre kontakta mig via messenger. Jag ser fram emot att höra av dig. Say na na na

Say Na Na Na (Extended Version)

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.