Lisel Humla och Britt älskar Jul-vattengympa!

Hur länge är julmusik tillåtet?

En intressant fråga i juletider: hur länge är julmusik tillåtet? Och i förlängningen; hur lång är julen? ”Och julen varar än till påska” håller jag inte med om. Tjugondag Knut ska julen städas ut passar mig. Trettondagen eller dagen efter trettondagen, ska vi säja Annandag Trettondagen? Oj då, det lät högtidligt. Då väntar vi väl till dagen efter Annandag Trettondagen (som alltså inte finns) med att demontera julen. Stegvis. Sånt tar tid. Ment ill Tjugondag Knut bör det vara möjligt att vara klar. Det är bara utomhusbelysningen då och ljusstakar och adventsstjärnor i fönstren. De gör så stor nytta långt i på vårvintern. Dispens för belysning som lyser upp där ute.

Foto av Negative Space, Pexels.com

Njut längre till julmusiken

Tillbaka till julmusiken. Mitt intresse i frågan har sitt ursprung i att jag som grupptränings-instruktör i vattengympa har som tradition att köra jul-vattengympa från första advent och resten av terminen. För mig börjar julen och julpyntandet just inför första advent. Jag vet att många börjar tidigare men hur som gör det att framåt Annandan så har jag åtminstone tidigare börjat tröttna på åtminstone julmusiken. Men i år är det annorlunda. Nånting har fått mig att ändra inställning till julmusik. Inte bara nånting, många ting.

Jul-vattengympa gör julmusik tillåtet

Jag gjorde en nästan ny spellista till årets jul-vattengympa. Bara två låtar kvar sen långt bak i tiden. Det blev en väldigt bra spellista. Den har samma upplägg som mitt standard-vattengympapass under hösten så deltagarna känner igen sig i upplägget även om rörelserna skiljer sig något beroende på musiken och hur jag och deltagarna utvecklar rörelserna. Spellistan blev så bra att jag bestämde mig för att verkligen dokumentera den med rörelserna så att jag kommer ihåg det till nästa december.

Lisel Humla och Britt jul-vattengympar. Julmusik är tillåtet!
Britt och Lisel utvecklar jul-vattengympan till nya höjder!

Första vattengympa-podden om jul-vattengympan

Och eftersom jag under 2019 börjat experimentera med att göra poddar bestämde jag mig för att starta en pod om musik till vattengympa. Jag har redan bytt namn på den från Vattengympa – musik med mera till Vattengympapodden – musik med mera. För det är så vi pratar. En pod på svenska främst om musik till vattengympa. En väldigt smal nisch, jag vet. Men den är viktig för mig. Och då faller det sig ju väldigt lämpligt att första avsnittet handlar om min nya jul-vattengympa. Då blir det lätt att hitta det avsnittet nästa gång det är dags att plocka fram julen.

Vattengympaledare, njut ännu mer av julmusiken!

Mellan höst- och vårtermin har jag numera förmånen att kunna vara ledig. Det är en så lyxig känsla. Jag går och skrotar och lyssnar på radions P2. Detox för mina öron. och nu i mellandagarna, på förmiddagarna spelar de julmusik från alla tider. Det är så befriande och så passande. Det har verkligen hjälpt mig att våga visa världen min jul-vattengympa så här efter att höstterminen är slut. Efter att säsongen har varit. Men det är ju nu vi gympaledare har tid. Och det är ju ingen brådska för dig som är vattengympaledare att göra din jul-vattengympa nu. Min spellista Jul-vattengympa made by Lisel Humla 2019 finns där för dig som vill förlänga julkänslan ända till, ja åtminstone Tjugondag Knut.

Gå en minikurs på Jul-vattengympan

Istället kan du som är eller vill bli vattengympaledare, oavsett vad du har för titel, hänga på min minikurs online som bygger just på jul-vattengympan. Perfekt kick off innan vårterminen. Och du är klar med kursen senast, ja just det, Tjugondag Knut.

aktuell kurs

Här kan du lyssna och träna på jul-vattengympa

Spellistan finns både på Spotify där du kan följa mig även för framtida musikaliska äventyr och på YouTube. Det finns säkert nån vattengympaledare som kör sin musik via YouTube. Det är väl bara reklamen som eventuellt stör. Men det är kul att ibland också se video till musiken.

Julmusik tillåten. Länk till spellista på Youtube
Klicka på bilden så kommer du till spellistan på Youtube

Och så finns ju Vattengympa-podden – musik med mera där avsnitt 1 handlar helt och hållet om julmusik. Jag gör mina poddar via Anchor, för det är så enkelt. Anchor ägs av Spotify så för de som har Spotify Premium och lyssnar på podden via Anchor kan lyssna på hela låtarna den vägen också.

Vattengympapodden

Så här länge är julmusik tillåtet

Det är naturligtvis tillåtet att lyssna på julmusik när du vill, så även musiken till Jul-vattengympa. Men fram till och med Tjugondag Knut 2020 (vi får väl se från år till år hur det blir) så finns det nu olika möjligheter för dig som så önskar att djupdyka i såväl musik som rörelser till Jul-vattengympan made by Lisel Humla 2019.

Tjugondag Knut är julen slut och granen åker ut

Håll dig uppdaterad på vattengympa-fronten

Vill du hålla dig uppdaterad på vattengympa-fronten beställ bara senaste nytt via mail här nedan så får du en liten julklapp på köpet. Vi tar ett rim på den:

För att slippa säja usch får du här mina smartaste tips för dusch

För dig med mera musik-ambitioner

För dig med ännu mer musik till vattengympa-ambitioner kan jag rekommendera följande:

Länk till facebook-gruppen Vattengympaledare som vill mer

Vattengympaledare som vill mer – en gratis facebookgrupp med ambitioner

Läs mer om musik till vattenträning här på sajten Urforma.nu

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.