Loreens Tattoo om vattengympa av och med Lisel Humla

Loreens Tattoo som vattengympa

Direkt efter finalen i Eurovision 2023 tog jag med Loreens Tattoo i mina vattenträningspass. Och ja, mina fantastiska vattegympare gestaltar verkligen Loreen i hennes koreografi som jag överfört till djupvattenträning med flytredskap. Är du nyfiken på hur vi gör?

Loreens Tattoo som vattengympa med Lisel Humla Liselott Sjöstedt. Collage.

Nyfiken på vattengympa till Loreens Tattoo?

Du som läser det här är med stor sannolikhet antingen gruppträningsinstruktör i någon form av vattengympa eller så är du vattengympare. Nu ska vi inte fastna i vad våra olika roller kallas. Det kan vi prata mer om en annan gång.

När jag skriver det här är vårterminen slut. Det är först nu jag har tid att dokumentera vårens pass och göra sommarens. För några av oss kan förhoppningsvis se fram emot vattengympa även under sommaren. Men vi vill alltid ha inspiration till nya rörelser, eller hur?

Försommar-tema ger energi till din vattenträning

Vårterminen är lång. Faktiskt längre än höstterminen. Det vet vi alla som är i branschen. Och framåt slutet av vårterminen kan vi alla, både instruktörer och deltagare behöva pigga upp oss lite. I år gjorde jag det genom att plocka fram ett gammalt pass som jag putsade till så att det blev ett Försommar-program. Låtarna handlar om försommaren och vi fokuserar på rörelser och rörelsesekvenser som deltagarna kan fortsätta träna med på egen hand under sommaren. Plus sjunga med i låtarna. Bara det är ett bra koncept.

Försommar-vattengympa - spellista på Spotify

Första låten till exempel. Ser du vilken det är? Perfekt både för att säkert mjuka upp kroppen och komma igång plus sjunga med.

Eurovision fullt ut eller enbart Loreens Tattoo?

Jag har inga Eurovision-låtar i grundversionen av mitt Försommarprogram. Det passar liksom inte syftet och hade blivit för krävande att sätta samman så snabbt. Däremot har jag en vision om Eurovision-vattengympa som sommarträning. Se till att du får nyhetsbrev från mig så håller du koll på det.

Men när Loreen vann med Tattoo i kombination med hennes speciella rörelsemönster fanns ingen återvändo för mig. Jag har ju gjort Eurovision-vattengympa förr. Ja, det är det gratispass du får av mig här. Och har du redan laddat ner det någon gång. Titta gärna på det igen. Det håller märkligt nog med tiden.

Och på tal om tid så fanns ingen tid att förlora med Loreen – Tattoo den här gången. Smack, efter finalen direkt in med den som en glänsande vacker pärla i mitt Försommarpass. Jag bytte utan pardon ut den himla bra polska låten Maj som nästan märkligt nog handlar om månaden maj. Varsågod. Jag spar den till den renodlade Försommar-vattengympan.

Välgörande och vackra rörelsesekvenser i vatten

Jag är en vattengympa-instruktör som själv ofta är i vattnet. I små bassänger med få deltagare instruerar jag ofta i bassängen. Då brukar jag ha på mig svarta tajts och badskor för att deltagarna lättare ska se rörelserna. Men jag är även i vattnet och tränar själv för att verkligen nöta in känslan av hur det är att röra sig i vattnet. Det är så lätt att på bassängkanten trilla in i hur jag upplever kroppens rörelser på land. För jag är ju på land. Så jag jobbar konstant med att underhålla och utveckla min teknik att röra mig på land som om jag är i vattnet.

Lisel Humla Liselott Sjöstedt på land eller i vattnet, 2017 på Sandsborgsbadet

När jag fick infallet att kasta in Loreens Tattoo i mitt Försommar-program så hann jag inte testa själv i vattnet innan och jag var inte med i vattnet på premiären. Men jag har ju så mycket erfarenhet och är så bra på att instruera och inspirera så det hindrade inte mig. Jag tänkte ut rörelser som liknande de rörelser Loreen har i sin koreografi. Bra och vettiga rörelser på djupt vatten med korv (noodle) som flytredskap. Och alla gjorde efter bästa förmåga sin tolkning av mina förslag första gången vi körde låten. Det var bra rörelser och det såg bra ut. Men…

Ner i vattnet och testa

När jag själv testade min teoretiska rörelsesekvens i vattnet skämdes jag. Inför mig själv. Okej, början var bra men sedan hade jag missat att tänka på övergångar mellan de olika sätten att använda korven. Det blev inget flyt i rörelsesekvensen trots att allt såg snyggt ut med en betraktares ögon. Det var bara att testa mig fram där i poolen, om och om igen. Till slut var jag nöjd för det blev skönt både utifrån och inifrån. Rörelserna var både vackra och välgörande och märkligt nog påminner de starkt om Loreens rörelsemönster.

Tillbaka till bassängkanten och försöka förmedla min vision. Alla i grupperna hittade sitt sätt att hänga med. Och jag anpassar mig som vanligt efter det jag ser deltagarna göra.

Nästa gång jag tränade själv i bassängen upptäckte jag att det gick att göra rörelsesekvensen än mer välgörande och samtidigt än elegantare. Även om jag har fått släppa lite av det i mina grupper för att växla rörelser tar tid. Särskilt för mina äldre herrar. Att jag klarar av att byta rörelser lättare innebär inte att jag kan räkna med alla andra lär sig lika snabbt. Eller ens bör byta rörelse så ofta.

Vill du se Loreens Tattoo som vattengympa?

Vilken himla tur då att jag sedan några år tillbaka spelar in mig själv och eller min dotter Norea Humla som också är vattengympainstruktör när vi tränar i vattnet. Det är ju så mycket lättare att komma ihåg sina rörelser och rörelsesekvenser då. Tips och påminnelse till dig som också är eller vill bli instruktör i vattenträning.

Men du får bara två smakprov. Ett från början och ett från slutet. Här är från början. Klicka bara här eller på bilden så går videon igång på YouTube.

Början på Loreens Tattoo som vattengympa

Lika bra vi tar slutet också. Du kommer säkert på bra rörelser för mittenpartiet. Om du går ner i bassängen och testar själv. Eller så visar jag dig hela. I en workshop online. Eller i en pool någonstans i sommar.Tänk om vi kommit på samma saker.

Så klicka här eller på bilden så kör vi det dramatiska slutet också. Och när du ändå är på Youtube passa på att gilla, följ och kommentera och sånt. Jag tackar på förhand.

Loreens Tattoo som vattengympa - slute. Av och med Lisel Humla Sjöstedt

Redo för en workshop på Loreens Tattoos som vattengympa?

Vad sägs om en workshop online just på Loreens Tattoo som djupvattengympa med korv (noodle) som flytredskap. Där vi tillsammans verkligen plockar ut valda guldkorn från dessa 3 minuter. Jag lovar att du som är eller vill bli instruktör i vattenträning kommer att ha glädje av det vi jobbar med tillsammans i den workshopen. Även om du inte ens gillar låten Tattoo med Loreen.

Här kan du kolla vilka möjligheter som finns att vara med på workshopen just när du råkar se det här inlägget.

Vill du ha Försommar-vattengympan eller Eurovision 2023 som vattengympa?

Det samma gäller för Försommar-vattengympan som kommer att finnas eller finns som färdigt pass att köpa. Och naturligtvis ska vinnarbidraget Tattoo ingå i Eurovision 2023 som vattengympa. Bir du nyfiken på låtar och rörelser? Se till att hålla koll på

Tack för att du tagit dig ända ner hit. Snyggt jobbat. Vi ses och hörs när det är dags…

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.