Om du vill bli instruktör i vattengympa

Ledare vattengympa eller instruktör i vattenträning som det heter nu för tiden. Det är skillnad på ledare och instruktör om man tänker efter. Och det gör vi på de kurser för blivande instruktörer i vattenträning som jag leder. Eller vad är det jag gör i sammanhanget? Förmedlar min kunskap. Sätter igång processer i de som går kursen. Processer som leder till en förmåga att instruera vattengympa eller vattenträning då. Jag tycker fortfarande vattengympa är bra. Vattenträning är mer allmänt och avses omfatta olika former av ska vi säja lodrätt träning i vatten. Egentligen går ju simträning, motionssim också in under samlingsnamnet vattenträning så helt optimalt är det inte.

Kurs för att bli instruktör i vattengympa

Nå kursen den 3 september 2017 i Stockholm är det faktiskt vattengympa som står i fokus just nu när jag skriver det här. I framtiden gäller andra tider, andra upplägg. Gympa i betydelse ett varierat träningspass där smidighet, styrka och kondition blandas. En eller två syretoppar omgivna av styrka och smidighet. Börjar med uppvärmning och slutar med ”eftervärmning”. Varje låt i programmet är en enhet. Och sen lite bonus i form av HITT och stationsträning. Se där, redan där en liten del av kursen.

Varför gå just den här kursen för ledare?

Jag har haft kurser för ledare/instruktörer i vattenträning sedan mitten av 1990-talet om jag minns rätt. Med jämna mellanrum tycker jag att jag inte längre ska hålla ledarutbildningar. Då tycker jag att det istället borde finnas någon central utbildningsorganisation som håller i det. Sen tänker jag lite till. Och då kommer jag fram till att det jag lär ut kompletterar den centrala utbildningsorganisation som faktiskt finns att tillgå i Sverige.

Kontinuerlig utbildning är viktigt som instruktör
Lisel Humla Sjöstedt i mitten. Kunniga och nyskapande instruktörer från Argentina på IAFC 2017.

Jag är själv numera utbildad genom AEA och vidareutbildar mig kontinuerligt genom att delta på IAFC i USA. Men jag är inte redo att inordna mig i deras fantastiskt jättebra utbildningsprogram som utbildare. Jag vill köra mitt eget stuk som jag inser kompletterar AEA’s grundutbildning. De som går hos mig rekommenderar jag att certifiera sig genom AEA. I Sverige genom Åsa Hellström Hultgren. 

När är kursen då?

Kursdagen den 3 september ligger bra till i i tiden. Höstterminen går igång i september. På en dag lär man sig ett färdigt program. Dessutom drillas en skonsam och inspirerande rörelseteknik in. Den är bra att få in från början. Så vill du snabbt komma igång med effektiv, rolig och skonsam vattengympa och ledarteknik är det här kursen för dig. 

Gör så här

Klicka dig till sidan med info om kurser för instruktörer/ledare i vattenträning. Kolla in vad som skrivits här i bloggen om vattenträning. Kontakta mig om undringar. Få nån att betala den väldigt prisvärda kursen åt dig. Eller se till att bli anlitad nånstans så att kursen betalar sig. Vattenträning behövs! Ledare i vattenträning behövs!

 

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.