Hitta det hippa i hiphop-vattengympan

Förberedelserna för hiphop-vattengympan på Vanadisbadet går bra. 

Om nu den ursprungliga hiphop-kulturen består av de fyra aspekterna DJ:ande (val av musik), rap (sång/rytmiska pratandet), breakdansandet (eller breaking som jag lär mig att det heter) och så graffiti så täcker jag in minst tre av de fyra aspekterna.

Hiphopens fyra element

  1. DJ:andet. Det är jag som väljer musiken. Och jag har valt musik som ligger på 80 – 92 BPM och som är ganska så rappig som jag uppfattar den. Eller typ sån. Det jag bestämmer och känner passar för det är jag som är DJ.
  2. Rap. Det är inte bara i musiken det rappas. Jag rappar ju också!?! I mina instruktioner. Rytmiskt sångprat. Det är det en instruktör gör.
  3. Breaking. Det mest självklara. Vi är ju där för att dansa. Både jag som instruktör och deltagarna i vattnet. Och även om rörelserna är anpassade till bästa effekt i vattnet och ingen av oss snurrar runt på marken, vilket är min stereotyp på breakdance så är det de där stegen vi gör. På riktigt. Fast långsammare. Och lodrätt. Snurr.
  4. Graffiti. Hm. Där ligger jag risigare till. Om jag inte gör en drastisk omtolkning av begreppet och får med text plus bild som konst i det offentliga rummet. Typ. Aha! Min klädsel kan vara mitt konstnärliga uttryck av bild och text! Jag har en plan. Fantasifulla färger, märkliga mönster och texten ”This bitch bites” ingår.

Det blir nog bra det här. Jag har till och med tränat framför spegeln. Och jag står ut med att se mig. Och idag fick jag tillfälle att träna lite med riktiga människor. Mina fantastiska deltagare på min lågintensiva vatten-aerobics på Svedmyrabadet. Det gick bra! Och vi rappade allihop! Kick-två-tre-ner. Snurr-snurr-snurr-fram!

Dagens rap-låt till hiphop-vattengympan

Vi tar en låt till. Så vi vänjer oss vid stilen. En politisk en. På italienska och kan det vara typ arabiska med Refugees of Rap med The Age of Silence. BPM 88.

Refugees Of Rap - The Age Of Silence Ft. Rajah ★ لاجئي الراب - زمن الصمت ★

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.