Så mycket bättre som vattengympa 2020

Så mycket bättre som vattengympa 2020

I dessa föränderliga tider är till och med det så fasta formatet Så mycket bättre på TV4 förändrat. Men likväl har den nu påbörjade säsongen, hösten 2020 en del guldkorn att bjuda på. Då tänker jag ur vattengympa-perspektiv.

Hösten 2018 var första och hitintills enda gång jag körde ett vattengympa-pass med bara låtar från den säsongens Så mycket bättre. Ja, det var då Eric Gadd och Albin Lee Meldau var med bland många andra kompetenta artister. Visst var det då Albin Lee Meldau blev en folkkär artist. Minns du?

Så mycket bättre 2018 blev bra vattengympa

Albin Lee Meldaus reggae-tolkning av Charlotte Perellis Take Me To Your Heaven är ett perfekt exempel på en tidlös cover. Originalet är tidlöst. Tolkningen är annorlunda och snyggt gjord. Simsalbim. En bra vattengympa-låt när som i tiden. Så vitt jag minns körde vi med ”korven” till den. Det loja tempot med den takten kan bli rätt tufft.

Take Me to Your Heaven

Så mycket bättre 2020 så här långt

När jag skriver det här har två avsnitt sänts. Jag kan lätt sammanfatta det så här. Ur vattengympa-perspektiv ska vi vara glada för att Benjamin Ingrosso och Lisa Nilsson är med. Deras tolkningar är så här långt de enda som håller att vattengympa till.

Så mycket bättre
Länk till Aftonbladet som faktiskt rapporterar underhållande om Så mycket bättre

Det är mycket som krävs av musik för att passa till vattengympa. Det första sorteringen görs på akustik, tempo, text.

Så mycket bättre akustik, tempo och text

Akustiken är det stora problemet med musik i bassänglokaler. Det är så jobbigt när det blir skrikigt och skär sig. Andra sidan av det myntet är att för ”enkel” musik, i brist på bättre ord inte når fram, inte når ut i en bassänglokal. ett exempel är visor till bara ett instrument.

Vad gäller tempo kan både för snabbt, långsamt för varierat/komplicerat bli svårt. Det finns naturligtvis undantag från alla regler.

Text? Då tänker jag på att inte ha för mycket svordomar eller det som numera kallas explicit innehåll, dvs ”fula ord”. Möjligtvis att det kan slinka igenom på något språk de flesta av oss inte förstår.

Folkkära tolkningar av folkkära låtar

Så bäst av allt, ja så mycket bättre blir alltid folkkära tolkningar av folkkära låtar. Eller om du tolkningen av en aningen mer okänd låt blir folkkär. Så länge övriga villkor är uppfyllda då, med akustik, tempo och text. Vad har då årets upplaga av Så mycket bättre levererat på den fronten på två veckor?

Det här säjer min vattengympa-ryggmärg till mig. Efter två avsnitt av programmet är det bara Benjamin Ingrossos och Lisa Nilssons tolkningar som håller. Det blir fyra låtar så här långt. Länkarna går till YouTube.

De här fyra låtarna har alla chanser att bli folkkära. Och det finns väl ingen som inte är kär i Benjamin Ingrosso. Och visst är Benjamin Ingrosso och Lisa Nilsson lite kära i varandra. Det har jag som är i samma ålder som Lisa Nilsson rätt att säja. Som erfaren och kreativ vattengympaledare kan jag också direkt säja att de här fyra låtarna funkar extra bra att vattengympa till.

Vad tycker du?

Det här finns så mycket att tycka till om att det bästa är om du skriver kommentarer här längst ner. Vad du tycker om programmet Så mycket bättre? Vilka låtar därifrån du tycker passar att vattengympa till? Kanske till och med vad vi skulle kunna göra till de olika låtarna…

Så mycket bättre vattengympa – workshop online

Du som är, ska bli eller har varit vattengympaledare känner kanske till att jag, Lisel Humla utbildar och inspirerar vattengympaledare. Och nu har vi nåt skoj på gång. Det tar avstamp i musiken från Så mycket bättre men workshopen innehåller så mycket mer som du kan göra för att med små medel pigga upp ditt pågående vattengympapass.

Du läser allt om workshopen genom att klicka här eller på bilden. Vi kör LIVE första gången redan nu onsdag kl 11 den 4 november 2020. Men ser du det här efteråt, klicka i alla fall. Det kan finnas fler möjligheter…

Så mycket bättre vattengympa med Lisel Humla, Urforma nu

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.