Vattengympa i utomhuspool

Hur ska det gå på söndag den 12 juni då det är premiär för hip hop i vattnet på riktigt? Väderleksrapporterna säger att det ska bli 8 grader på natten mellan lördag och söndag och 12 grader på morgonen. Och sol! Hm, ska det räcka för att få upp en schysst vattengympa-temperatur i poolen? JA!!!

Varmt nog för vattengympa

Förra söndagen var det 24 grader i poolen kl 10 på Vanadisbadet när jag provade att vattengympa hip hop-koreografin. Det gick hur bra som helst. Kändes bara skönt att vara i vattnet och jag blev varm av träningen. Det stod till och med folk i nåt hörn av bassängen som bara pratade. Det hade varit 5 grader under natten så då tog det tid att få upp temperaturen till ordinarie 28 grader.

Armhåle-höjd effektiv träning i vatten

Rörelserna i vattnet görs bäst med vatten till armhåle-höjd. Då vinglar man mindre och kan ta i mer stabilt. Det gör det också lättare att hålla värmen. Jag har lite svårt att förklara varför. Ska fundera på det. Det är något med upplevelsen av skillnaden mellan temperatur i luften och i vattnet. Behövs det tar vi till supertricket att uppleva badvattnet som varmt. Doppa dig. Gå sen upp helt eller delvis ur vattnet en kortkort stund. Doppa dig sen igen. Då känns vattnet varmt igen. Det har jag också svårt att förklara. Men jag vet att det är så. Därför är det några rörelser där vi kör genom vattenytan med händer och armar.

Skapa mer värme i vattenträningen

Så nästan oavsett väder på söndag kommer det att funka att hip hoppa i vattnet. Det är bara åska och blixtar som skulle stoppa oss. Eller snö. Så som ett slags skydd mot kallt väder en låt från spellistan till hiphop-vattengympan. En låt i vinternatten 3 gånger om med dunderdan och John Arthur Ekebert som bärande element.

dunderdan & abe the babe - 3 Gånger Om (Musikvideo version)

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.