Ge recension på Facebook – gör så här

Rekommendation, recension på Facebook där de två r-orden används huller om buller. Du som vill göra gott och ge en Facebook-sida dina goda rekommendationer kanske uppskattar lite guidning på den snåriga recensions-vägen. Det handlar inte bara om att hitta rätt utom också om att skriva en fungerande recension.

Rekommendation eller recension på Facebook?

När jag skriver det här, sommaren 2020 är det ordet Recensioner som står i meny-raden på Facebook-sida. Och bara för att vara övertydlig. En Facebook-sida är en gilla-sida.

Så leta reda på på Länken Recensioner och klicka där. Då kommer Facebook att fråga dig om du vill rekommendera den sidan. Ja eller Nej. Och Ja-knappen är blå för att locka dig att klicka där. Så där bytte Facebook ord från recension till rekommendation. Kanske har det med att göra med hur det var förut. Rutan under Ja/Nej tyder på det. Eller hur tolkar du den här bilden?

Ge recension på Facebook

Jag vill passa på att tacka Anette och Monica för de fina rekommendationerna. Kanske finns det fler recensioner där när du tittar in på Facebooksidan Urforma nu – Lisel Humla. Kanske har t o m namnet på sidan ändrats. Men då är det bra att ha kvar samma länk ändå. Bonustips för dig som har egen Facebook-sida. På tal om det här är Facebook egna instruktioner på hur du ger rekommendationer/recensioner.

Vad händer om du klickar Ja…

För det första så kan du bli stressad av att det inte räckte med att bara klicka Ja. Ibland är det så skönt att bara klicka, inte behöva skriva. Kanske ge stjärnor eller siffror men helst slippa skriva. Men nähä. Facebook kräver att jag skriver nåt. Det går inte att klicka sig vidare utan det. Jag har testat det på andras sidor för jag tror faktiskt inte att jag kan recensera min egen sida. Du vet säkert att du bara kan lämna en recension också.

I det här läget när jag inser att jag måste skriva nåt då brukar jag backa. Och låta bli. Då blev det för jobbigt. För om jag väl ska skriva en recension så vill jag ju gör det extra bra och genomtänkt. Då blir jag trött helt plötsligt. Känner du igen dig?

Vad händer om du skriver Nej

Det vet knappt jag för det har jag aldrig gjort och vågar inte göra som en test heller. Facebook skriver att det är för att kunna ge konstruktiv kritik, typ på hur sidan kan förbättra sig. Och det låter ju ganska bra. Men jag är så rädd för att dra ner betyget på nåns sida. Det är nån slags lojalitet eftersom jag själv har Facebook-sidor. Om jag har konstruktiv kritik i ett sånt läge skulle jag nog skriva ett meddelande direkt till sidan istället. Hur gör du?

Bästa sättet att ge recension på Facebook

Men om du nu känner dig redo och verklig vill göra en god gärning och ge en positiv rekommendation eller om det nu ska heta recension. Hur skriver du? Nu blir det verkligen hjälp till självhjälp. För här går jag själv i lära. en recension är ju reklam. Och ska du skriva reklam-text, eller copy som det heter, märkligt nog, då gäller det att skriva så att budskapet går fram.

Mitt enda vettiga råd är det jag brukade ge till studenter och mina barn när de skrev uppsats och sånt. Det här är en liknelse. Om det brinner och du ringer brandkåren så börjar du inte med att säja vilket år huset är byggt och vilken färg det har. Du börjar med det som är viktigast att veta först. Och vad skulle du då säja till brandkåren? Eller SOS Alarm för att vara korrekt.

Vad behöver de som läser recensionen veta först av allt? Kan det vara nån fördel som den som läser kan få av att kolla in just den Facebook-sidan? Börja med fördelen är mitt korta råd. Och använd många positiva ord. Sen kan inte jag bättre vad gäller att skriva lockande. Men nu fixar du säkert att ge en positiv rekommendation på en Facebook-sida…

Varför finns det här blogg-inlägget

Just nu hålls den s.k. Dubbelhake-utmaningen i Facebook-gruppen Vi som gillar ansiktsgympa. Då ingår det frivilliga momentet att lämna en rekommendation på min Facebook-sida Urforma nu – Lisel Humla. Så den här texten är ett snårig guidning på vägen för de fantastiska deltagarna i årets Dubbelhake-utmaning. Du som ser det här nu när utmaningen går mot sitt slut kan kolla upp möjligheterna att ändå ta del av dubbelhake-träningen.

träna bort dubbelhaka

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.