Fiberfina äggvåfflor glutenfria utan vete

Varför lägger jag till utan vete efter äggvåfflor glutenfria? I många glutenfria köpeprodukter ingår vetestärkelse. Det kanske du har märkt om du köper glutenfritt. På en hel del glutenfria varor framhävs att de är utan vete. Jag skulle t o m kunna skriva att receptet är utan säd (grain) men då måste jag anstränga mig och ta reda på definitionen av säd. Okej då. Vi kollar Wikipedia.

….säd kallas de gräsväxter vars frön används som mat

Fiberfint fynd med bakslag

Wikipedia upplyser mig även att majs är ett sädesslag och eftersom jag använder en speciell form av resistent majsstärkelse i våffelsmeten stryker jag väl ”utan säd”. Majs är också lite kontroversiellt av olika skäl för oss hälsonördar. Men eftersom jag nu hittade det som heter fiberfin på utförsäljning som utgående vara och inte såg förrän jag kom hem att det är gjort på majs så gillar jag läget. Mina två burkar fiberfin för 20 kr styck är jättefina och jag tänker göra slut på dem.

fiberfin i äggvåfflor glutenfria

Fiberfin är läser jag innantill majsstärkelse med naturligt högt fiberinnehåll. Det kan vem som helst hålla med om som ser siffrorna: 56 g/100 g. Nu ser jag vad en burk på 400 g kostar också. Drygt 120 kr. Va, jag har sparat 200 kr på mina två fyndburkar! Fast hälsofördelarna tillfredställer mig än mer. Jag låter fiberfin berätta själv.

Äggvåfflorna blir fiberfina i kanten

Jag blir väldigt förtjust i hur tex våra våfflor blir nu när jag börjat använda fiberfin i mitt ”intuitiva, beror på vad vi har hemma-recept”. Ett recept som naturligtvis har sin struktur även om ingredienserna varierar. Våfflorna blir ”ljusa”. De ser ut som om de är bakade av vetemjöl. Vad det nu är att sträva efter. Men det ser trevligt ut. Våfflorna blir lite finare i kanten. Ja, finare i strukturen. Även dagen efter….

äggvåfflor glutenfria

Att vara eller inte vara resistent stärkelse

Därför struntar jag i det jag upptäcker när jag läser på om resistent stärkelse och alla dess hälsofördelar. Resistent stärkelse omvandlas till vanlig stärkelse när det upphettas. Men om det kyls ner blir stärkelsen resistent igen. Jaha, då är det precis som med potatis och ris: Tillaga, kyl ner, hetta upp igen om du vill, ät.

Gårdagens våfflor kontra nygräddade

Så i fortsättningen blir det gårdagens våfflor vi äter. Vad bra att jag skrev det här. Så att jag kom på det. Fast vet du vad. Vi kommer att fortsätta äta dem även nygräddade. För det är got och mysigt. Dessutom är det bra med kolhydratrika dagar i en kosthållning som mest kör lågt vad gäller kolhydrater. Festa och fasta är grejen.

Hur är det med äggen i äggvåfflorna?

Jodå, det är bara ekologiska ägg som gäller. vilket jag tror bidrar till att de höns vi tar äggen och livet ha kommer att få det allt bättre allteftersom. Ekologiska ägg är bra mat för mig. Och i vårt våffelrecept är de grunden. Till råga på allt så skiljer vi på äggulor och äggvitor. Har du tänkt på att här hittar du inte receptet.

Var är receptet på äggvåfflor glutenfria?

Har du läst ändå hit utan att få receptet? Lugn. Jag passar på att stegvis analysera de olika ingredienserna på mitt sätt för det är mitt recept. Så själva receptet på de glutenfria äggvåfflorna finns på en egen sida helt utan analyser och utfyllnad. Bara receptet. Fast det är inte så bara för det är så där på en höft…Och här är det alltså! Hoppas du får till goda våfflor just på ditt sätt! Och allteftersom filosoferar jag mer om de t här receptet, dess ingredienser, dess historia och dess framtid. Hoppas det också tilltalar dig. Beställ mitt nyhetsbrev så hänger du med i recept för en framtid och annan filosofisk friskvård.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.