Eurovision 2021 som vattengympa är så bra!

Du behöver inte följa Eurovision 2021 eller vare en Eurovision-nörd i allmänhet för att få idéer här. Det räcker med att du gillar när det händer något extra kul i vattengympa-världen och/eller Eurovision-världen. När de två världarna möts kan det ju inte bli annat än party och action: Och så blev det i år också.

Så här får du ut det bästa av den här texten

En innehållsförteckning är bra. Då kan du hoppa fram och tillbaks i texten och läsa den på ditt sätt.Hur kunde det bli vattengympa av Eurovision 2021?

Är du historieintresserad kan du följa hela processen bak till så längesen som 2019. Jag vet, men redan 2021 känns 2019 som längesen. Och vem vet när du läser det här. Du kanske forskar i populärkultur och undersöker hur olika kulturfenomen som slås samman skapar synergi. Bra idé på studie att göra. Varsågod! Här i bloggen hittar du alltså material ända från Eurovision 2019. I förra inlägget om Eurovision som vattengympa hittar du också berättelsen om hur just Eurovison 2021 blev vattengympa. Som vanligt blev det bättre än jag trodde….

Eurovision 2021 som vattengympa - Sätt upp dig på väntelistan för nästa gratis workshop med Lisel Humla
Ja, det är ett bildmontage men jag har den turkosa boan som peruk när vi kör

Vi börjar med låtarna från Eurovision 2021

Pratet om låtarna är intresse för både Eurovision-nördar och Vattengympa-nördar så vi börjar med dem. Efter första semifinalen gick jg in i ett intensivt lyssnande och plockade direkt ut de cirka 18 låtarna som var möjliga att använda i vattengympa. Det handlar om akustik och tempo i första hand. Den spellistan får du tillgång till rakt av när du sätter upp på väntelistan för nästa gratis workshop om Eurovision som vattengympa. Beroende på när i tiden du ser det här och klickar dig vidare kan det Eurovision för år si och så…

Eurovision 2021 som party-pass höjer vattengympans kvalitet

Då hade jag alltså inte sett Semifinal 2. Redan onsdag morgon hade jag spikat listan med möjliga låtar från Eurovision 2021. Så hela onsdagen gick åt till att tänka ut ett program. Jag hade inga möjligheter att testa något i vattnet innan. Det var bara att gå på erfarenhet. Och det har jag. Mitt smarta drag är att återanvända rörelserna vi kört tidigare under terminen och lite gamla säkra kort. Perfekt progression och utveckling för mina deltagare. Nu får de använda det de tränat på i skarpt läge. Ofta i lite snabbare tempo och mer som en koreografi.

Hur var det nu med Eurovision-låtarna?

Jamen det var ju vattengympa-delen av det hela. Vi skulle ju prata om låtarna. Snabbt och lätt plockade jag ut 15 låtar. Alla vet hur lång en Eurovision-låt är så ja, viladnade på 45 min med för- och efterlåtar. Det ska simmas. det ska kommas på plats…

100 % finallåtar i vattengympa-passet

Av de 15 låtarna är nu 14 med i finalen. Bra jobbat Fröken Humla. Den låt som inte gick till final gör dig mest nyfiken, eller hur. Och den låten är det ännu ingen som hunnit lyssna på i mina vattengympa-grupper ens. För vi använder den låten som ”Förlåt”, dvs spelar den innan själva gympan går igång. Då pratar jag ju mycket, nu när allt är på nytt igen. Men snubben börjar skrika i slutet och det gör ju att vi alla fattar att nu är det snart dags att sätta igång. Det var en ledtråd. En låt som inte gick till final och där han skriker i slutet. Låten handlar dessutom om dig. Vilken låt tror du att det är? Skriv din gissning i kommentarerna….

Eurovision 2021 som vattengympa

När något är nytt och du ska greppa det direkt som deltagare gäller det att det är enkelt och tydligt. Bra ingång för all vattengympa. Nu kör jag det som Pop up-vattengympa under några få veckor i mina fasta grupper. De är vana vid mig och mina tokigheter. Jag tänker redan nu på det hr som en sommar-vattengympa för dels ovana vattengympare, dels de som bara är med en gång som en happening. Då ska det kännas rätt och sitta som en smäck direkt. Det är inte lätt i vattengympa som är så mycket en tekniksport.

Världspremiären på Eurovision 2021 som vattengympa

Det jag såg och upplevde i torsdagens världspremiär av Eurovision 2021 som vattengympa var att det funkade. Det blev en total-upplevelse. Visserligen för mina vana deltagare men ändå. Flera av dem hamnade också i en ovan situation. Temperaturen i den ena bassängen råkade vara kallare än vanligt. När vi hade fått upp energin i programmet fick deltagarna också upp värmen i vattnet. De fick jobba hårdare än vanligt både på grund av temperaturen och tempot i koreografin. De rörde sig så snyggt och så intensivt! Första gången! Hur ska det då bli nästa vecka!

Vi kör det som en kul grej i sommar

Det här koreografin och låtvalet har all potential att funka just som en happening, som en kul grej att uppleva nån gång i sommar, i en utomhusbassäng. Jag ska göra allt jag kan för att det ska bli av i Stockholm där jag är verksam. Kanske kan du bidra till att det blir av. Hör av dig till mig i så fall. Jag kommer att jobba på det så mycket jag kan. Men troligtvis behövs även din energi….

Eurovision 2021 som vattengympa med Lisel Humla. Blir det verklighet på ett utomhusbad i sommar...
Inget bildmontage, bara härlig vattengympa utomhus. Vill du vara med…?

För vattengympaledare som gillar lite skoj

Och du som är vattengympaledare nån annanstans (eller i Stockholm. Där behöver vi kanske vara flera för att få till party-känslan). Vill du få energi och idéer från mig hur du skapar din Eurovision 2021 som vattengympa du anmäler dig till nästa gratis workshop. Och skulle du se det här efter sommaren 2021 så kommer det ju fler Eurovison så sätt upp dig på listan alldeles gratis. Visst finns det minst en utomhusbassäng i varje stad med självaktning. Där ska vi se till att det blir sommar-party med Eurovision som vattengympa….

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.