Vattengympa med Eurovision 2021

Bassäng-party på gång för visst vill vi ha vattengympa med Eurovision även 2021! Förra året, 2020 försvann ju Eurovision in i Covid-dimman men nu är det möjligt igen. Nu har vi så många härliga och galna låtar att välja på igen.

Den här våren har jag medvetet valt att inte lyssna innan och ladda upp så där Eurovision-galet. Men igår när jag la mig i soffan för att uppleva första semifinalen i årets upplaga väcktes lusten redan med låt 1. Den gula och galna Discoteque från Litauen (Spotify). Deras danssteg kan bli hur bra vattengympa som helst. Eventuellt. Värt att testa. Häng med…

The Roop - Discoteque - LIVE - Lithuania 🇱🇹 - First Semi-Final - Eurovision 2021

Så här gör vi vattengympa med Eurovision 2021

Då är vi gång med Eurovision 2021 som vattengympa

Märkte du hur bra han började, han den gula snubben i videon. Blinka med ögonen ska vi absolut sno. Men när han sen gör ”Kliv över”. Perfekt vattengympa. Sa ju det, vattengympa med Eurovision 2021 kommer att bli ett härligt bassäng-party. Med genomtänkt koreografi. Det är ju Eurovision.

Första gången jag gjorde vattengympa med Eurovision var 2019. Ett riktigt pass och dessutom ett riktigt bra pass. Eurovision-låtar är ju väldigt speciella så ett sånt pass blir lätt omodernt. Men efter ett par år så blir det plötsligt hur hipp som helst igen. Jag tycker många av låtarna i Vattengympa med Eurovison 2019 är tidlösa. Say Na Na Na med Serhat (Spotify) till exempel. Minns du? En klassiker i mina öron…

Just för att Eurovison 2019 som vattengympa är så situerad i tiden bestämde jag mig tidigt för att ge bort det passet gratis. Med rörelsescheman, musikanalys, låtlista, instruktionsfilmer. Faktisk en minikurs i vattengympa. Gratis. Den möjligheten finns fortfarande där. Och skulle musiken inte kännas rätt just i år så hittar du lätt liknande låtar och rörelseschemat är fortfarande av högsta klass.

Ny version färdigt pass gratis - vattengympa

Fast jag tycker alltid att det senaste gympapass jag sätter samman, koreograferar, är det bästa. Så hur ska det nu bli med för Vattengympa med Eurovision 2021?

Planen för Vattengympa med Eurovision 2021

När jag kommer på den här idén är vi redan mitt i Eurovision-veckan. För mig är det bara vettigt här och nu att köra Vattengympa med Eurovision 2021 den här veckan och nästa. Sen har det passet blommat över i mina vanliga grupper. Tror jag just nu. Blir det ett riktigt bra pass väljer vi kanske att fortsätta med det terminen ut. Utom de sista veckorna för de som har lång vårtermin. Vi brukar avsluta med musik på sommar-tema. Det kan du läsa mer om nån annanstans här i närheten, förr eller senare.

Att jag kommer att fixa till ett party-vattengympapass på två dagar med låtar från Eurovision 2021 beror på att jag kan sånt. Det är min specialitet. Det jag tycker är allra roligast att göra: Koreografera rörelser till musik. Kanske inte så konstigt att min äldsta dotter, som också är aktiv vattengympaledare är utbildad yrkesdansare med sikte på en internationell karriär. Sa en stolt mor i förbifarten. Sa jag att jag äntligen också sent om sider i mitt liv är igång med en internationell karriär som vattengympaledare…(länk kommer)

Vattengympa med Eurovision 2021

Jag kommer att bygga passet på den struktur vi redan har och använda rörelser som deltagarna redan känner till. Då blir det en kul och lärorik upplevelse att göra det till ny musik.

Men så har jag ju en fantasi som kom redan med Eurovision 2019. Vi får se när den blir verklighet. Tänk vad kul det skulle vara med ett riktigt Eurovision-partypass i en utomhusbassäng. Har du några idéer på hur det skulle kunna bli av kanske kan vi kan peppa varandra! Skriv som kommentar eller maila, messa mig.

Nyfiken på hur Vattengympa med Eurovision 2021 blev

Allra roligast vore ju om du kunde vara med på ett pass i nån bassäng. Tänk om vi kunde ordna till det. Näst bäst vore en workshop online för vattengympaledare, aktiva, blivande eller vilande som jag brukar säja. Kanske är det du som ska ha party-vattengympa utomhus i sommar med Eurovision-vattengympa. Hur som brukar en sån workshop ge hur mycket inspiration som helst till dina kommande vattengympa-pass oavsett vilken musik som spelas. Så jag knåpar ihop en sån workshop. Vill du hålla koll på när den kommer sätt upp dig på Väntelistan. Du får en liten belöning bara för det…

Min favorit som vinnare i Eurovision 2021

Efter ett intensivt lyssnande sedan gårdagens livesända semifinal så skäms jag nästan att berätta vilken låt bland möjliga vinnarlåtar som ätit sig in i mig. Okej, jag släpper Discoteque och avslöjar med skammens rodnad på mina kinder att den här låten tycker jag just nu har vinnarpotential. (YouTube)

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.