Antigympa på nytt sätt – Rörelse i vila online

Ordet Antigympa kan väcka många känslor och funderingar. Vad sätter det igång i dig? Det jag berättar om i ord här nedan ommer jag också att berätta om när jag presenterar Rörelse i vila online. Så ett alternativ är ju att du direkt anmäler dig till en sådan presentation. Eller så läser du vidare först…

Antigympa väcker känslor

Det var jag som i början på 1990-talet började använda benämningen Antigympa på den träning jag då lärde mig samtidigt som jag lärde ut. Jag experimenterade med det jag lärt mig från Therese Bertherats bok Kroppen har sina skäl. En bok alltid värd att gå tillbaka till.

Antigymnastik har blivit Antigym

Nu för tiden har Bertherats metod bytt namn från Antigymnastik till Antigym. Min oskyldiga med aningen fräcka användning Antigympa har jag slutat med. För längsen. Hur bra namnet än är inser vi nog alla att det ligger för nära originalet. Jag är inte utbildat av Bertherat eller hennes efterföljare. Jag valde ett annat spår.

Rörelse i vila samlar oss

Så då är vi framme vid Rörelse i vila. Och din möjlighet att träna det online. Rörelse i vila är ett samlingsnamn för olika metoder som passar in under paraplyet. Antigym methode Bertherat är en av de metoderna. I Sverige finns flera praktiker utbildade i just den metoden och du hittar några av dem i föreningen Rörelse i vila. Men jag är inte en av dem även om jag självklart är med i föreningen Rörelse i vila. Mitt metod-spår heter Syntonics.

Syntonics – kroppens vågrörelser

Syntonics är vad Judith Koltai kallar sitt rörelse-arbete. Och jag och många av oss andra i föreningen Rörelse i vila har gått i lära hos Judith i många år. Jag sedan 1996. Och jag är en av få i Sverige som har fått Judiths godkännande att instruera under benämningen Syntonics. Och så erbjuder jag Rörelse i vila online istället.

Det var för att jag så oskyldigt erbjöd världen Antigympa som Judith kom i kontakt med mig. Tack Christina. Så det var ju lite bra att jag var så framfusig. Judith är en av Bertherats första elever för att lära ut till andra. Och jag vet egentligen inte vad jag ska kalla det rörelsearbete jag för vidare i den traditionen.

På vad det är att vara människa

Jag älskar att berätta om vad Elsa Gindler sa, en av ursprungskvinnorna i den här europeiska tradition som helt klart har rötter långt österut också. Gindler ville absolut inte sätta något namn alls på det rörelse arbete hon hade upptäckt i början av 1900-talet. När hon blev pressad kallade hon det ”Arbeit am Mensch”. Arbete på vad det är att vara människa, ungefär.

Syntonics står för när olika vågrörelser harmoniserar. Mycket bra liknelse men ordet används också inom optiken så det blir lite svårigheter när du söker på ordet. Min verksamhet som helhet kallar jag Urforma. Ett verb jag själv hittat på även om jag vet att det som substantiv ”urform” används på nederländska tror jag. Det är nån designer som använder det på sin firma. Tror jag.

Urforma – att återskapa din (ur)form

Rörelse i vila säjer vad det är. Urforma är ett poetiskt sätt att säja det också. Antigympa är en kaxig variant i vilken form det än skrivs, ursprunglig eller förkortad. Med allt detta sagt är du välkommen att testa Rörelse i vila online med mig Lisel Humla. Är du med?

Nu är det nu och då är online en fantastisk möjlighet. Hur underbart det än är att vara i samma varma mysiga rum och bli alltmer avspänd genom rörelser i vila. Det finns fördelar med att göra det online också. Du skapar din mysiga varma och trygga plats hemma hos dig. Där du kan göra rörelser i vila.

Antigympan på Care of Friskvårdscenter

Du får nästan bättre avskildhet och samtidig gemenskap när vi träffas online för att Rörelse i vila. Och det är det jag erbjuder dig att testa. Den gamla antigympan som du kunde komma och prova på gratis på Care of Friskvårdscenter på Kungsholmen i Stockholm på 1990-talet.

Rörelse i vila online med urforma

Nu kan du göra Rörelse i vila online hemma hos dig. Med mig, Lisel Humla Liselott Sjöstedt. Och jag tror faktist att jag fortfarande lär mig medan jag lär ut. Det kommer förhoppningsvis alltid att vara så. Det jag skrivit om här berättar jag också om när vi träffas.

Kolla vad som finns för möjligheter för dig när du ser det här. Finns gratis prova på-tillfällen? Finns det någon test-grupp du kan vara med i? Finns det längre workshops? Fasta grupper över tid? Jag hoppas att du hittar din möjlighet till Rörelse i vila online….

Visst ligger jag och ser upp till mina föregångare och förebilder….

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.