Förstå vad hip hop och rap är, kanske

 

Hip hop i vattnet

Och hur det det där hiphoppande begreppet ska stavas. Det känns lite viktigt nu när jag ska köra hip-hop i vattnet på Vanadisbadet i sommar. Hiphop-vattengympa med hip hop-rörelser. För mig som varandes gammal så känns hip hop-kulturen så långt bort från mig och så läser jag att den föddes redan i slutet av 1970-talet. Då var jag ju ung!  Det gäller för mig att få in hiphoppen i mig nu innan premiären på söndag 12 juni.

Hiphop och rap, vad är vad?

Så jag läser om skillnaden mellan rap och hiphop att rap är den vokala delen av hiphop-musiken; sången och det rytmiska pratet. Hip-hop är en kultur som består av fyra delar: DJ:ande, rap, graffittimålning och breakdance.

Musik, dans, sång och rytmiskt prat

Jaha, jag har letat upp låtar på Spotify som jag uppfattar som rap/hip hoppigt efter min förmåga att urskilja sånt. Tur det finns starta låtradio. Så jag kan väl kalla mig DJ för det är jag som gjort musikvalet. Det är viktigt att ha musik med bra BPM och bra ljudkänsla för att kunna göra dansstegen i vattnet. Och det rappas i låtarna jag valt. Jag vet inte om jag skulle kalla rörelserna vi gör för breakdance men kanske går det med god vilja. Urban street dance, (vad blir det på svenska) och House är benämningar som Ian Levia, min guru-instruktör på området också framhäver som inspirationskällor.  Jag googlar vidare och hittar mer svar på mina hip hop-frågor. Jag har ännu inte letat mig fram till namnen på alla de rörelserna i koreografin mer än Whichaway och Happy feet.  Hm, det är skillnad på vattentempo och landtempo. Det blir mycket dansande framför spegeln fram till söndag…

Och vad ska jag ha på mig…? Jag vet att jag kommer att härma Ian…

 

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.