Vattengympa-musik i Melodifestivalen!?!

Vad tror du, finns det en dold skatt av vattengympa-musik i Melodifestivalen? Hur skulle det vara att undersöka skattkistan med alla låtar från alla års Melodifestivaler? Ja, jag pratar om från och med 1958. Känner du dig lockad att vara med och leta? Du är varmt välkommen. Vi kan leta tillsammans och var för sig. Hur då?

Vattengympa-musik i Melodifestivalen

Melodifestival total på Spotify – tacka Nisse för det

Vi ska vara så tacksamma för att vi har Spotify. Det finns Melodifestival-nördar som gör listor med åratal av Melodifestival-låtar. Vi har t ex nisse_79 som gjort en lista med 758 låtar på sammanlagt 38 timmar och 16 minuter med Melodifestival-låtar från 1958 till och med 2019. Den heter då självfallet Melodifestivalen 1958-2019. För tillfället. Nisse_79 har bara 811 följare när jag skriver det här. Han är värd så många fler…

Melodifestivalen 2020 på Spotify

I skrivande stund, strax före delfinal 1 den 1 februari finns inga av årets bidrag på Spotify ännu. Men idag har smyglyssningen på Svt play öppnat för bara några dagars lyssning. En minut räcker för att veta om en låt passar till vattengympa eller ej. Nästan. Men jag spar den första snabb-analysen till ett annat tillfälle Och allt eftersom delfinalerna går kommer både den officiella Spotify-listan för årets bidrag och Nisses att växa.

Vilken nörd är du? Melodifestival-nörd eller Vattengympa-nörd?

Vilken slags nörd du än är är du välkommen att uppleva Melodifestivalen 2020 på ett djupare och mer riktat sätt. Riktat mot vattengympa. Vilka låtar från årets Melodifestival liksom alla års Melodifestivaler tycker du, tycker vi funkar att vattengympa till? Du får gärna testa låtarna i vatten men annars kommer du långt bara av lyssna med vattengympa-filtret på.

Jag är nörd på vattengympa-musik i Melodifestivalen

Jag tror, utan att kolla, att det var 2018 jag lekte fram min första Eurovision-vattengympa. 2019 var det dags för den första Melodifestival-vattengympan på enbart låtar från 2019. Du kan läsa alla blogginlägg om Melodifestivalen som vattengympa här. Det blev ett riktigt bra pass bara på låtar från Melodifestivalen 2019. Vem hade kunnat tro det!

I år vill jag gärna leka fram en Melodifestival-låtlista för vattengympa tillsammans med andra som tycker sånt är roligt. Och för säkerhets skull kan vi väl utvidga det till att låta det omfatta alla tiders Melodifestival-låtar. Vem vet, det kanske inte blir tillräckligt många från 2020 års startfält som platsar i ett vattengympa-pass.

Vattengympa för alla – låtar från Melodifestivalen

Så jag har startat en öppen Spotify-lista som, vid starten i alla fall, heter Vattengympa för alla – låtar från Melodifestivalen. Där kan vi som vill lägga till Melodifestival-låtar från alla tider som vi tror/tycker passar att vattengympa till. Är du med? Därefter kan vi under Melodifestivalen 2020 års gång analysera de låtar vi tillsammans tror är mest lämpliga. Vi kan skapa ett vattengympa-pass tillsammans och du kan skapa ditt eget. Vi kanske inte har samma smak fullt ut. Spela roll. Nu kör vi!

Bild på Spotifylistan Vattengympa föra alla - låtar från Meloidfestivalen

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.