Bli bättre på att livestreama på Facebook

Är det dags för dig att bli bättre på att livestreama på Facebook? Jag tror och hoppas att du kommer att hitta guldkorn här oavsett vilken nivå du befinner dig på vad gäller att sända live. Vi kan alla bli bättre på det vi gör.

Leva som jag lär så här är en livestream

Vi har olika sätt att ta in och ta till oss ny kunskap så här har du först en livesändning direkt inbäddad från Facebook. Den tekniken kanske du också vill lära dig. Här nedan kommer en sammanfattning av det jag pratar om i livesändningen. Bra kombo tror jag. Vad tycker du?

Vad finns det för guldkorn i videon?

Introduktionen

Bara s du vet har jag nu gått in i läget analyserande akademiker. Allt för att hjälpa dig att hitta guldkorn som gör att du blir än bättre på att livestreama på Facebook.

Och för dig som vill snabbspola så finns det en lite guldskatt längst ner.

På ett sätt bryter jag direkt mot grundregeln att börja med att berätta vad som är nyttan för tittaren. Istället börjar jag direkt att instruera. I det här fallet handlar det ju om hur du schemalägger livesändningar på Facebook. Jag förväntar mig att du som väljer att titta på den här sändningen vet att den handlar om det och att du har valt att titta på den. En dela v den informationen är att det handlar om att schemalägga från min företagssida på Facebook och där får jag en naturlig övergång till att presentera mig själv.

Meta-pedagogik

Det här sättet att lära ut är en form s.k. meta-pedagogik. Det jag lär ut gör jag samtidigt som jag lär ut det. De tips jag förmedlar är precis det jag håller på med i sändningen. Jag berättar vad jag gör och varför. Kom ihåg att det funkar här för att det är just att sända Facebook Live som jag tipsar om. Skulle det handlat om hur du virkar mormorsrutor t ex är inte samma teknik nödvändig. Om det inte hjälper dig att hantera svårigheter under livesändningen. Tittare är ofta väldigt vänligt inställda och vill hjälpa till vid behov så även då kan det vara bra att tala om varför du gör det ena och det andra bara för att sända.

Skillnaden mellan att veta och att göra

När jag lyssnar på mig själv hör jag mig själv ge massor av tips på vad du kan göra för att livestreama bättre. Ganska ofta beskriver jag också hur du kan göra det rent tekniskt men naturligtvis blir det på en väldigt övergripande nivå. För många räcker den nivån för att kunna ta till sig och börja göra. Men för andra så behövs det mer kunskap, djupare genomgångar för att kunna använda de goda råden. Det räcker med att veta. Tekniken att kunna göra behövs också. Jag hoppas att du som ser videon och känner så också känner att det finns hopp. Det är möjligt att lära sig livestreama bättre. Och att kanske är kontakten med mig, Fröken Humla, en del av den vägen för dig.

Använda streamingtjänster för att livestreama bättre

Det är ju det som är huvudämnet i livesändningen! Så här är lite lagom med fakta. Jag använder två streamingtjänster för att sända live på Facebook (och Youtube). Jag använder deras gratisversioner för genom att växelvisa använda båda så räcker det för mig på den nivå jag är.

Streamingtjänsten Be.Live

Be.Live för att livestreama på Facebook

Jag började använda Be.Live redan hösten 2017 så den ligger mig varmt om hjärtat. De har också en fantastisk både sida och grupp på Facebook och delar generöst med sig om hur du bättre kan sända live. I deras gratisversion ingår när jag skriver det här (april 2020) tre (3) livesändningar per månad.

Streamingtjänsten StreamYard

StreamYard för att livestreama på Facebook

Nångång under 2019 började jag parallellt använda StreamYard. Jag skäms nästan att säja att jag gillar den streamingtjänsten bättre. Den är lättare att använda och har några finesser som saknas i BeLive. De är också mer generösa i sin gratisversion. I skrivande stund får du 20 timmar per månad gratis. Det har jag ännu aldrig gjort slut på. Och då sänder jag ändå numera 4-5 livesändningar varje vecka med Hemmagympa online.

Grattis du som tagit dig ända hit

Nu har du att jobba på. Oavsett vilken nivå du är på vad gäller att livestreama på Facebook. Det finns alltid något du kan utveckla dig i. Och du vet säkert att bästa sättet att lära sig något är att lära ut det till någon annan. Så här längst ner finns en guldskatt för dig som vill livestreama bättre. Vill du veta vad som händer om du klickar på bilden? Okej, du kommer till Facebook-gruppen Vi som livestreamar bättre där vi kan åstadkomma det tillsammans. Välkommen upp på scenen!

Facebook-gruppen Vi som livestreamar bättre

Similar Posts

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.