Första steget för bättre morgonrutiner

Bättre morgonrutiner – ta 1:a steget

Då menar jag verkligen de första stegen du tar när du stiger upp från din sovplats. Hoppsan, vi får backa direkt för att få till våra bästa morgonrutiner. Det första steget kommer innan du tar de första stegen som du läsa om i blogginlägget här innan.

Ja just det, när du ställt dig upp, stå bara still. Landa i lodrätt läge om så bara för ett andetag. Ett andetag är alldeles lagom. Ett andetag på ditt vis.

Första steget till bättre morgonrutiner - tips från Lisel Humla - Urforma nu
Bilden från Canva

Steg 1 för bättre morgonrutiner avklarat

Är vi klara redan då? Det blev ju ett första steg. Bara genom att stå still direkt när du ställt dig upp. Nja, jag tor vi fortsätter lite till. Det här också en fortsättning på något jag hoppas blir en serie. En serie du kan hoppa in i vilket blogginlägg du nu råkar hitta först. Kanske har du redan läst första avsnittet i serien. Det, där börjar vi dagen direkt när du vaknar och fortfarande ligger kvar i sängen: Börja dagen bättre redan i sängen – 3 enkla tips. Du kan alltid gå tillbaks och repetera…

Vi tar väl ett steg 2 också då

Jag kan redan nu avslöja att det blir ett steg 3 också. Och det är för att du ska kunna välja vilket av dem som är lämpligast att ta. Jag, Lisel Humla som skriver det här följer också de här morgonrutinerna. Det är utifrån min erfarenhet och kunskap som jag vet att det här är bra för att du ska få en ännu bättre dag.

Jag brukar kunna ta steg 2 först. Men ibland pockar steg 3 på och då blir det den turordningen. Fast här kan jag fullt ut fokusera på steg 2 en stund.

Andra steget till bättre morgonrutiner
- tips från Lisel Humla - Urforma nu
Bilden från Canva

Öppna upp för utomhusljuset

Ja, jag vet att det finns dagsljuslampor. Men att öppna en dörr eller ett fönster och låta dina ögon ta in riktigt dagsljus är ju så mycket billigare och har så många fler fördelar. För mig är det så enkelt att jag går ut på balkongen. I alla väder och med minsta möjliga kläder. Ja, något har jag på mig för vi har grannar mittemot. Jag har också nån slags gummimatta på balkongen som gör att det känns okej för mina bara fötter i alla väder. För jag är ju bara där en liten stund. Åtminstone minst ett lugnt och lagom andetag.

För att förtydliga. Det blir inte samma sak att titta ut genom en glasruta. Så mycket välgörande i ljuset filtreras bort då. Stå framför ett öppet fönster en liten stund är också bra. Om balkong, altan eller trädgård saknas. Fast inte hemma hos oss funkar det inte att öppna ett fönster för vi har så mycket krukväxter på varje fönsterbräde. Balkongen är så mycket enklare. Och då blir det både ett ljusbad och ett luftbad.

Om inte steg 3 pockade på skulle jag nog, åtminstone på sommarhalvåret gärna stanna kvar lite längre på balkongen och pyssla lite med allt som växer där. Men det gäller att hålla sig till sina morgonrutiner. Och inte hålla sig för länge…

Ljus- och luftbad kickstartar dig

Innan vi tar steg 3 och det går ju bra nu när du läser eller lyssnar på det här så jag vill berätta hur jag kom igång med mitt ljus- och luftbadande på balkongen. Som den friskvårdsinformatör jag är utbildad som har jag lätt för att sprida kunskap och inspirera andra. Och just det här steget att låta ögon få in äkta dagsljus det första på morgonen lärde jag en gång ut på en workshop online.

Nu ska jag avslöja en hemlighet. Vi friskvårdsfröknar lever inte alltid som vi lär. Jag brukade direkt stolpa iväg och göra steg 3 ända tills en dag en av dem som varit med på den där workshopen. berättade hur bra hon tyckte det vi här kallar steg 2 var och att hon gjorde det nästan varje morgon. Det var bara att erkänna min blinda fläck för henne vilket gav mig en bra spark där bak. Och numera är jag beroende av den där luft- och ljuskicken.

Steg 3 för bättre morgonrutiner

Fast ibland tar jag steg 3 före steg 2. Det är då det gäller att ha viljestyrkan att inte fortsätta med några andra morgonrutiner i badrummet utan vänta med det tills jag varit ute balkongen. Det är bara bra om jag går omkring lite här hemma. Bra över lag att röra på sig och för ryggraden och diskarna mellan kotorna i synnerhet. Det pratade vi också mer i detalj om i första avsnittet Börja dagen bättre redan i sängen – 3 enkla tips.

Du har antagligen redan räknat ut att steg 3 handlar om att gå på toa. Det går inte att undvika. Jag behöver använda orden ”kiss och bajs”. Jag ska dock undvika just de orden så mycket det går också. För det är något som inte känns riktigt bra med att använda de orden i offentlig text.

Men jag har så mycket att säja just om ”kiss och bajs” som morgonrutin. Nej, nu skrev jag det igen. Nå, så jag spar det jag vill dela med mig avpå just det området till ett annat avsnitt. Till dess en bild som säjer tillräckligt…

Tredje steget till bättre rutiner - tips från Lisel Humla - Urforma nu
Bilden från Canva

Nyfiken på dina morgonrutiner

Visst var det enkla steg att ta. Kanske gör du redan det här. Jag är så nyfiken på dina morgonrutiner. Känner du att det passar att berätta något litet om dem här som kommenterar är du varmt välkommen. Det bidrar också till att Google serverar den här texten till fler som vill förfina sina morgonrutiner.

Annars kan du skriva direkt till mig. Du hittar alla möjligheter för det på Kontakt-sidan. Där men även här finner du också länk till min Facebook-sida Lisel Humla – Urforma nu och Instagram-kontot med samma namn.

Fast det kan vara så att du hittat hit via podden Sov med mig där det ganska så snart kommer ett avsnitt där jag läser just den här texten. För det ju vara bra att bli påmind om just det här kvällen före. Så att det verkligen blir av att du står där, stilla och tar ditt lugna andetag och välkomnar dagen innan du tar ditt ljus- och luftbad för att sen gå på toa.

Kanske att du nu också känner dig redo att jobba lite på hur du kan få in lite av det här i din morgonrutin. Så bra att du då kan gå kursen 3 smarta steg för att börja din dag ännu bättre. Ja, kursen är online och gratis och det enda du behöver för att klara av den galant är papper och penna…

3 smarta steg för att börja din dag än bättre

Vänliga hälsningar
Lisel Humla (Liselott) Sjöstedt

Lisel Humla Sjöstedt - Urforma nu. Longevity som livstil
Fotograf: Patricia Erlandsson

Ps. Ja. Det går att skriva mer om varje steg. Det gör jag nog så småningom. Vill du bli påmind om det och få mer tips och inspiration via mejl sätter du upp dig på min mejllista. Kanhända att du får en lite gåva bara genom att göra det….

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.