Vad finns i Hjärtat på magen?

Kanske vet du redan vad som finns i Hjärtat på magen. För du har lyssnat på det avsnittet. Om du nu hört så pass mycket att du kom till pratet om hjärtat på magen. Du kanske somnade innan jag kom dit…

Vadå Hjärtat på magen?

Eller så undrar du vad i hela fridens namn jag pratar om. Det finns väl inget hjärta på magen? Vi får väl börja med ett bildbevis då.

Hjärtat på magen avsnitt #22  av Sov med mig-podden

Okej, då har vi alla sett hjärtat på magen. Med vad finns i Hjärtat på magen? Det vill säja i avsnitt #22 av insomningspodden Sov med mig. Och som jag brukar säja ”Sov med mig och mig är Lisel Humla.”

Lyssna på Hjärtat på magen

Vi kan faktiskt ordna så att du kan lyssna på vad som finns i Hjärtat på magen här och nu. Det är bara att klicka på Play. Det kan du göra när du vill. Om så bara för att lyssna lite. Men det kan också vara intressant att läsa om vad som finns i det är avsnittet.

Läsa prat eller läsa om prat

Men bara så du vet så får du inte det jag säjer där transkriberat här, dvs ordagrant återgivet. Det tror jag skulle bli väldigt jobbigt att läsa. Det sättet jag pratar på i podden Sov med mig funkar bäst att lyssna till. Tror jag. Eller vad tycker du? Skulle det finnas något värde i att kunna läsa exakt vad jag säjer? Du kan alltid kommentera längst ner här eller kontakta mig på det sätt som passar dig. Om vad du vill ha sagt till mig om podden Sov med mig. Jag vet att flera av er som lyssnar på podden Sov med mig hänger på Instagram.

Hjärtat på magen som Rörelse i vila

Det är så här det brukar bli även när jag pratar i podden. Mjukt småprat som ändå handlar om det podden handlar om. Det som är allra viktigt för mig i varje avsnitt är Rörelse i vila-momentet. För det är vad jag ser som min unika kunskap och gåva till världen. Jag inser att det kanske inte är det viktigaste för många av de som lyssnar. Eller det vet jag ju faktiskt inte. Det ska jag fråga om i nästa avsnitt. I början när det är störst sannolikhet att flest hör min fråga. Även om jag inte vill att någon ska svara direkt utan hellre spara det till ett mer vaket läge.

Det kan ju vara så som Mona E så fint formulerat det. Att det är rösten och berättartekniken. Vilken tur för mig att berättartekniken också är en viktig del av pedagogiken i rörelse i vila.

Ord från lyssnare om podden Sov med mig

Varför avsnitten heter som de heter

Hjärtat på magen är vad jag kallar den sekvens Rörelse i vila jag instruerar i just det här avsnittet. Med tiden har jag lärt mig att det är bra med en kort titel som är både klurig och tydlig på samma gång. Det var så jag kom på uttrycket hjärtat på magen. Sen var det bara att hitta en bild. Du ser delar av hur processen växte fram här ovan.

Hur du gör hjärtat på magen

Allra bäst är om du lyssnar på mina instruktioner. Då växer förståelsen för de olika momenten fram i dig. Och du skapar den rörelse som blir bäst för dig. Att läsa först och göra sen blir inte samma sak. Inte läsa och göra samtidigt heller.

Det jag kan bidra med här, som skriven text är några glimtar av vad som finns i Hjärtat på magen. Och få med sånt som inte kom med i podden. Sånt som vi kommer på allteftersom. Både som lyssnare och pratare.

Troligtvis kommer du inte att placera händerna lika elegant hjärtformat som på fotot. För då spänner du dig antagligen i axlarna. Men du får samma hjärtform även med händerna lite mer isär.

Det är i fingrarna du märker dina andetag. När magen får mer luft i sig lyfts fingrarna aningen och avstånden mellan dem ökar lite. Härlig känsla. Ditt Hjärta på magen pumpar. Den fiffiga formuleringen hade jag inte med mig när jag pratade in avsnittet. Så är det alltid. Med tiden kommer vi på mer och mer, bättre och bättre.

Draget i Hjärtat på magen

Du som hört mig i podden vet vad jag pratar om, kanske. För så lätt är det där draget inte. Och i poddavsnittet pratat jag ganska så allmänt om vad i kroppen det där draget åstadkommer. Det är bättre om jag är hyfsat neutral så att alla kan hitta sitt eget. Sitt eget vackra inre.

Det jag kan tänka mig att de två olika rörelserna som ingår i Hjärtat på magen påverkar till det bättre är bara för att rabbla:

  • matsmältningskanalen & co
  • livmodern & co
  • bindväven
  • huden
  • underhudsfettet
  • ljumskarna
  • lymfdränage

Det är ganska mycket för så liten ansträngning. Det kan vara så att du skulle vilja veta mer om hur en så stilla, precis och liten rörelse kan påverka så mycket och dessutom till det bättre. Det kan vi prata mer om. Vid ett annat tillfälle.

Så kan vi hålla kontakt och ordning

Följer du den här sajten, får nyhetsbrevet eller följer på Instagram eller Facebook så håller vi ju kontakten. Följer podden Sov med mig via valfri podd-app gör du antagligen redan. Eller?

Nu har du minst ett hum om Rörelse i vila-delen som inleder avsnitt #22 av Sov med mig. Inte för att numreringen stämmer. Jag har växlat mellan olika serier så det är ingen ordning på numreringen. Men det blir nog bra ändå.

Om du hellre somnar till musik utan prat

Ps. Känner du någongång för att somna till lugn, intelligent instrumentalmusik så finns ju spellistan Sov med mig-poddens musiklista som uppdateras varje helg. Det är en fröjd att välja ut låtar till den listan. Tro inte att Spotifys algoritmer klarar det urvalet. Det krävs en Fröken Humla för att det inte helt plötsligt någons ska börja sjunga eller köra ett skrikigt explosivt solo på valfritt bröligt instrument. Jag använder den spellistan även för att skapa harmoni i mer vaket tillstånd, som ett soft soundtrack till mitt liv…

Vi slår till med en Spotify-spelare även för Sov med mig-poddens musiklista. Jag använder den för att softa när som under dagen. Som soundtrack förvandlar den mitt liv till en feelgood-film. Den spellistan uppdateras varje helg bara så du vet…

Om du vill skriva till mig och världen

Jo, du som vill ge mig feedback och förslag och kanske skriva några fina och konstruktiva ord som kan vara till hjälp för andra som letar efter en podd att somna till. Du klickar här. Då kommer du till ett Google-formulär jag gjort där du kan skriva din feedback direkt till mig. Där finns också länk till hur du kan lämna en recension direkt på Google. Tack på förhand.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.