Lista låtar till Melodifestival-vattengympa

Dags att lista låtar till Melodifestival-vattengympa version 2019. Formanalys-dokumenten till de fem släppta låtarna är redan gjorda. Nu behövs bara ett excel-ark där årets låtar läggs in efter varje delfinal. Så här ser det ut nu efter delfinal 1.

Excel-lista låtar till Melodifestival-vattengympa

Lista låtar Melodifestival-vattengympa 2019

Ser du hur listan är sorterad? Nu ser jag att jag kallade kolumnen bpm av bara farten. Men jag brukar kalla det bpk, beats per kvarts minut på min svengelska. Jag. Lägst bpk eller bpm då överst i listan. Syfte med låtarna är bara preliminärt än så länge. Jag kommer inte att göra rörelseprogram till alla låtar. När jag har hela fältet tillgängligt gör jag mitt urval. Men det gäller att göra analyserna allt eftersom. Annars blir det övermäktigt. Märker du att det här är en kurs i att göra musikanalys…

Låtar från delfinal 1 som vattengympa

Vilka låtar från delfinal 1 skulle funka som vattengympa? Vilka skulle komma med i den kommande Melodifestival-vatengympan månntro? Det blir antagligen inte samma låtar som går till finalen. Jag kommer att göra två pass. Ett på ca 30 minuter (10 låtar) och ett på ca 45 min (15 låtar). Jag låter det gro ett tag- Än så länge räknar jag bara bort ungdomslåten No Drama men vem vet. I ett vattengympa-pass ska låtarna fylla olika sysften; uppvärmning, styrka, smidighet, kondition (syre), HIIT (högintensiv intervallträning), koordination, nervarvning, eftervärmning.

Överraskande HIIT-låt

Mina fyra årstider med Arja Saijonmaa skulle till exempel kunna fungera som HIIT-låt med distinkt skillnad mellan verserna och refrängerna. Det finns två versioner på YouTube just nu. En tråkig video från skivbolaget med snyggt skivinspelningsljud (Spotify). Och så finns videon från Melodifestival-sändningen. Sämre ljud än i skivinspelningen men härligare känsla, mer liv och rörelse och klänningen är ju så vacker. Njut av en vacker artist i sina bästa år:

Arja Saijonmaa – Mina fyra årstider

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.