Jordning på svenska

Jordning på svenska kan bli både Earthing och Grounding på engelska. Därför växlar jag mellan orden Jordning, Grounding, Earthing. Du fattar direkt vad det handlar om när du tittar på bilden med mina nakna fötter i gräset, eller hur.

Hudkontakt med naturen

Jordning på svenska

Fotsulorna eller handflatorna är väl det enklaste att få direktkontakt med naturen. Bada i sjöar, floder och hav är ett annat sätt. Det handlar faktiskt om elektricitet. Det är ungefär så långt jag kan gå i att förklara det naturvetenskapligt. Men jag vet med hela mitt förnuft och med all min känsla att det är välgörande och nödvändigt för oss som levande varelser att ha hudkontakt med naturen. Jag kan resonera om det samhällsvetenskapligt med evolutionärt perspektiv, nån dag. Det är det du kan ha koll på i Urforma-bloggen.

Trädryggning är också jordning

Trädryggning funkar året om och jordningen går genom dina kläder. Trädrygga är ett ord som jag bevittnade hur det kom till. En tittare såg mig stå lutad med ryggen mot ett träd och så kommenterade hon med ordet Trädrygga. Snyggt jobbat. Du kan läsa historien här.

Mer om Urformas jordning på svenska

Vill du få inspiration till att själv komma igång med att jorda dig? Håll dig uppdaterad genom att kolla upp vad som händer på jordningsfronten ur Urforma-perspektiv. Alla blogginlägg som handlar om jordning hittar du här. Instagram är som gjort för att visa bilder och videos på jordning. Du som gillar Instagram håll koll på Urforma där. Gillar du Facebook hittar du en hel del på Urforma nu – Lisel Humla på Facebook.

Läs mer om jordning på nätet

Här är länkar till några sajter som jag gillar: Jordning, Grounding, Earthing. Att det finns så många olika benämningar är på både gott och ont. Ska vi säja att kärt barn har många namn.