Hiphop i vattnet – Vattengympa utomhus på Vanadisbadet

Hip hop vattengympa Vanadisbadet
Hiphop i vattnet på Vanadisbadet
  • Tid: kl 10.00 – 10.45 samt kl 18.15 – 19.00 söndagar 4 juni – 13 augusti 2017.
  • Plats: Vanadisbadet, Sveavägen 142, Stockholm. 
  • Vattentemperatur: 28 grader varmt!
  • Instruktör: Lisel Humla Sjöstedt, Urforma.

 Bra att veta

Ta med hänglås om du vill låsa in dina kläder. Tvätta dig gärna noga hemma, de flesta duschar på badet är utomhusduschar och det är bättre att tvätta sig noga naken för att skydda sig mot kloret och hålla bassängen fräsch (det finns två inomhusduschar). Botten i bassängen är toppen, funkar väldigt bra barfota, men prova med badskor om du vill. Ha uppsatt hår om du har långt hår.

Hip hop – vattengympa hela sommaren på söndagar kl 10 på Vanadisbadet i centrala Stockholm. Sommaren 2016 var första sommaren. Nu är det dags för 2017 sommarsäsong! Och hip hop-vattenträningen har utvecklats och blivit ännu bättre, om det nu är möjligt. Koreograferad styrketräning är ett sätt att beskriva det, som block i aerobics men mer fokus på muskler och den aningen lugnare pulsen i hip hop och rap. Jag skulle säja att hip hop i vattnet stärker självkänslan. Det är attityd och styrka med kärlek och humor.

Så här beskrev jag det inför säsongen 2016:

Lisel Humla Sjöstedt och Ian Levia, IAFC 2016
Hip hop i vattnet, en elev och en mästare

Hip hop som vattenträning

Danssteg från hiphop på land överförs till vatten i en koreografi inspirerad av en av världens främsta vattenträningsinstruktörer, Ian Levia, Trinidad and Tobago. Jag lärde mig av honom på IAFC, den stora internationella vattentränings-konferensen som hölls i Florida maj 2016. Vi var ett gäng vita töntiga tanter som gjorde vårt bästa för att hänga med i Ians coola urban moves. ”On Fleek” kallade Ian rutinen och det betyder typ att det är urban, smooth och super-nice. Och jag fixade det! Nu kan du också hänga på och hänga med!

Musiken plockar utifrån rätt puls för att röra sig i vattnet, så mycket svensk rap och hip hop som jag hittat, politisk och kritisk och bra. Vad sägs om urvalet 2016 med en grupp från Danmark/Syrien, Refugees of Rap feat, Rapolitics med So Patient (spotify)

Hoppsan jag hittade en video från 2011 där Ian Levia instruerar en Aqua hip hop – klass på ett annat event. Oj, det är lite att leva upp till fast det är andra rörelser vi gör.  Och på fotot från årets IAFC i Palm Harbor, Florida syns hur oerhört o-cool jag är jämfört med supercoole Ian. Men kul var det och kul  kommer det att bli och stegen? Ja, det är Whichaway, Happy feet och allt vad de heter. Du som kan sånt här på land, kom och kolla hur det blir i vattnet. Och du som inte kan hip hoppa på land kom och lattja loss i utomhusbassängen i alla väder och alla vattentemperaturer.

Länk till vad som skrivs på bloggen om vattenträning.