Introduktion

Armhävningar mot väggen
Lisel Humla Sjöstedt lutar eller latar sig…

NPF-gympa är ett av de anpassade gympa-pass jag, Lisel Humla Sjöstedt har utvecklat. Det är min grej att se behov och komma på lösningar. Respektfulla lösningar tillsammans med de som har behovet.

Vill du lära dig mer om NPF-gympa, eller anpassad gympa i allmänhet, hör gärna av dig. Jag gillar att inspirera instruktörer. Det går också att anlita mig som grupptränings-instruktör. Men det är ju bra om vi blir fler… Anmäl ditt intresse för att anlita mig som instruktör eller gå på workshop för instruktörer här. Då får du också enstaka Nyhetsbrev via mail från mig. Så, då kör vi, enligt dina förutsättningar….

NPF – vad är det?

NPF betyder Neuro-Psyktiatrisk-Funktionsnedsättning.  Det som räknas in i NPF är minst ADHD, ADD, Autisms-spektrat (Aspergers om det är ok att använda som diagnos nu för tiden), Tourettes syndrom, språkstörningar. NPF-gympa är gruppträning som funkar för människor med NPF.

Attention och NPF – vad blir det?

Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med NPF, anhöriga och yrkesverksamma. Genom lokalföreningen Attention Huddinge-Botkyrka-Salem finns sedan hösten 2017 möjlighet för Attention-medlemmar att vara med på NPF-gympa. Våren 2018 tar vi uppehåll för att ansöka bidrag för att finansiera fortsatt NPF-gympa. 

NPF-gympa – när, var och hur

Så här gjorde vi ht 2017

Vi tränar tillsammans torsdagkvällar i Huddinge centrum, precis intill busstationen (nära pendeltåget) i Växthusets fina idrottshall. Tiden är kl 18.45 – 19.45 med möjlighet till försnack kl 18.30-18.45 och eftersnack kl 19.45 – 20.00.  Adressen är Patron Pehs väg 5 och det finns en dörr till höger om stora entrén där det står Idrottshall (och idrottshallen ligger en trappa upp. Det finns hiss.) Du kan få parkeringsbiljett för parkeringen till vänster om stora entrén. Sista passet för terminen är torsdag 14 december 2017.

NPF-gympa innehåller sådant som ett vanligt gympapass brukar innehålla. Uppvärmning, kondition, styrka, koordination, smidighet, stretch och avspänning med intentionen att fungera för dig med olika NPF-diagnoser. Det finns utrymme både för frihet och fasta regler. Vi börjar till exempel med 5 minuter där du ”Går din egen väg”. Och som vanligt är ett NPF-vänligt upplägg bra för alla.

Den här terminen, ht 2017, är gympan gratis för Attention-medlemmar och ev. ledsagare. Det är drop in så du behöver inte anmäla dig innan. Om du inte vill förstås. Du kan alltid prata med mig, Lisel Humla Sjöstedt som som är anlitad att leda gympan om du har några funderingar om NPF-gympan. Ring eller skicka i så fall sms till 070-755 88 44. Jag har varit medlem i Attention i många år, är aktiv i styrelsen i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem, jobbar som friskvårdare och utbildare med lång arbetslivserfarenhet att coacha personer med NPF.