Kaffelavemang som detox

Kaffelavemang som detox är stort

Kaffelavemang som detox är stort i stora delar av världen. Det är stort borta i Bortre Asien. Det är stort inom s.k. Funktionell medicin i Nordamerika. Ja, det är väl det jag nosat mig till som biohackare. Och så är det stort hemma hos mig. Min ingång i Detox-världen är min kroniska Borrelia som i mitt fall tack och lov bara tar sig uttryck som svag akrodermatit. Min strategi att hantera mina inneboende är att leva så hälsosamt som möjligt. Med tidens gång är det också smart att underhålla både kropp och själ. Därför letar jag mig fram till olika former av detox som funkar.

Så här gör du kaffelavemang
Så här gör du kaffelavemang

Jag har hållit på till och från med kaffelavemang sedan 2013. Kan det vara så länge? ja. Det har givit mig stor erfarenhet som jag gärna delar med mig av. Dessutom blir det alltid så att jag utvecklar det jag håller på. Kommer på nya tips och trix. Biohacking. Så även med kaffelavemang. Läs klart den här sidan så kan du klicka dig till hur du gör sen.

Så här funkar kaffelavemang som detox. Via en ven eller nåt liknande från ändtarmen stimuleras levern att producera ny galla. Det är energikrävande för kroppen att producera ny galla. Den återanvänder gärna det som finns. Men det blir lite som att diska i gammalt diskvatten efter ett tag. Vad exakt det är i kaffet som står för effekten låter jag vara osagt. Med mitt förnuft känns det bra att göra iordning ett kaffe där mycket av oljorna finns kvar. Kanske är det oljorna i kaffet som ger kraften och kicken till levern att producera ny galla. Jag letar efter vetenskapliga belägg men mitt resonemang räcker gott för mig till dess.

Att ny galla är producerad är inget jag som individ känner av eller själv kan mäta men för mig räcker den förmedlade kunskapen att det är så det funkar. Hoppas det räcker för dig och motiverar dig. Att ha fungerande utrensningsorgan är grunden för att detox ska kunna fungera effektiv.

På nätet finns många beskrivningar av hur du genomför ett kaffelavemang, det är bara att googla. Naturligtvis rekommenderar jag min beskrivning av hur du bäst gör ett effektivt och säkert kaffelavemang. På engelska heter kaffelavemang coffee enema. Här har du länk till en av mina engelsktalande funktionella medicinare Wendy Myers, som förklarar och beskriver coffee enema. Men jag beskriver det rätt bra också. Fast det är alltid bra att komplettera med flera.

Rapport från ett kaffelavemang

Ibland är det skönt att lyssna sig till kunskap så här har du en video från pågående lavemangsprocess där jag berättar mer om själva upplevelsen. Så det går att förstå att det inte är så farligt som fantasin gör det till. Sen kan vi fortsätta med hur du gör.

Här under är videon. Obs. Det förekommer ingenting obehagligt eller intimt i videon. Lavemangspåsen syns och jag ligger i sängen under ett täcke. Bara så du vet.

Och när du vill gå minikursen så…

Så här gör du kaffelavemang