Vad säjs om lite vattengympa-inspiration? Nåt skoj som piggar upp en vattengympaledare. Då har vi nåt på gång. En workshop på tema Fiskstim. Låter det knasigt eller har du listat ut vad det kan handla om. Tillhör du den snabba typen anmäler du dig direkt. Det kommer att finnas olika tider att välja på så alltid någon tid som passar dig.

Kort och kul

För att något lätt ska bli av är det bra om det är kort och kul. Så vi kör en live-workshop vid ett tillfälle men med några olika tider att välja på. Det ä ju extra kul att köra live så att vi kan interagera så det verkligen blir en workshop. Men det funkar även att titta i efterhand

Vad betyder tema Fiskstim?

Vad får du för associationer när du tänker på fiskstim i relation till vattengympa? Sist jag var med på den stora internationella vattengympa-konferensen, IAFC i maj 2019 så välde jag att vara med på en workshop just med vattengympa på tema fiskstim. Det lät bara kul och annorlunda. Det räcker för mig. Räcker det för dig?

Där, i Florida i en utomhusbassäng på stranden körde vi efter teori-genomgång ett pass på djupt vatten med flytbälten. Och vi rörde oss som ett fiskstim. Faktiskt. Vet du vad jag menar. Vi illustrerar med ett riktigt fiskstim. Ska vi säja att den jagande fisken är vattengympaledaren…

giant trevallies hunting school of fish

Viss börjar du inse vartåt det lutar. Det handlar att röra sig koordinerat i grupp med förflyttning och snabba växlingar av riktning. Med flytbälte/väst blir ju likheten med fiskstimmet större men svårigheten att utföra rörelserna är stor och krävande. Med fötterna på botten blir det lättare att åstadkomma fiskstims-rörelserna. Jag tror vi börjar där.

Du är med och skapar kursen

Med dina frågor och funderingar, ideér och förslag är du med och skapar den här kursen. Du kan höra av dig innan kursen, under live-sändningarna och de dagar kursen går samt efteråt. Kursen skapas i ögonblicket. Jag, Lisel Humla som anordnar kursen har övergripande ansvar och överblick men din insats, dina bidrag och andras gör att det blir något större, något bättre. Minikursen blir en maxad kurs.

Vad är en minikurs online?

Tja, vi är ju fast i tiden och nu är det nu så jag ser framför mig tre kurstillfällen om max en timme, helst kortare, typ max 45 minuter. Det är vad vi orkar fokusera. Jul-vattengympan är ca 45 min lång så det ger oss 15 minuter av själva passet vid varje kurstillfälle och ca dubbelt så mycket tid att analysera och reflektera. Träna fysiskt gör vi under varje låt. Du är med och gör rörelserna ur instruktör-perspektiv.

När kör vi minikurs online?

När innan tjugondag Knut är det då läge att köra en sån här minikurs online? Det enda vettiga jag ser är tisdag- torsdag den 7- 9 januari 2020. Precis efter Trettonhelgen och veckan innan den första vattengympan börjar på vårterminen. För att det ska funka för de flesta tänker jag att kl 19 är en tid som skulle kunna funka för flertalet. Och det går alltså att titta och träna även i efterhand. Du har tillgång till de tre kurstillfällena fram till och med Tjugondag Knut 2020. Och när är det nu då…?

Hur anmäler du dig till minikursen?

Steg 1 är ju att gå med i gratisgruppen på Facebook: Vattengympaledare som vill mer. Men det räcker inte. Du behöver också fylla i ett anmälningsformulär här medan. Jag vet, jag är krävande. Men jag behöver veta lite mer om dig som är en vattengympaledare som vill mer…

Vad kostar minikursen?

Att berätta lite mer om dig och din relation till vattengympa. Det är vad kursen kostar dig. Du betalar också genom att vara med och forma kursen. Betala är kanske inte rätt ord. För det är ju faktiskt något givande för dig att ge till mig. Så då hoppas jag du förstår varför du inte behöver betala pengar för den här kursen. Den är vad man skulle kunna kalla en beta-kurs. Så det finns lite fler krav på dig. Det är att du lovar att fylla i utvärderingen efter kursen. Ska vi lista vad du lovar att göra för att vara med på kursen:

  1. Fylla i ett anmälningsformulär
  2. Vara aktiv under kursen med kommentarer och liknande
  3. Fylla i en utvärdering efter kursen

Och allt det ska vara klart till Tjugondag Knut och det är den 13 januari 2020. Snabba puckar. Är det dags för anmälningsformuläret då?

Minikurs online
Minikurs online den 7-9 januari 2020 – anmäl dig här

Undringar som kan dyka upp

Kanske undrar du vad som händer om du inte gör vad du lovar för att vara med på kursen. Tja, fylla i anmälningsformuläret är ju lite nödvändigt för att få kursmaterial via mail och lösenord till YouTube-sändningarna. Att vara aktiv under kursen är till störst fördel för dig men svårt att tvinga någon till. Det skulle kunna gå med krav på utvärdering efter varje kursmoment men det låter jobbigt så det struntar vi i. Du är säkert aktiv nog ändå i din takt och tid. Du har ju till måndag den 13 januari 2020 på dig. Vid midnatt. Den där sista lilla utvärderingen då som måste vara inlämnad senast måndag 13 januari ända fram till midnatt, Tja, det är bara om du lämnar in den som du får passet i text & bild som pdf. Smart, va. Var är anmälningsformuläret?

Vänta lite, vem är hon kursledaren?

Räcker det med en bild där jag ungefär visar mig naken. För det är det väl att stå i linne och tyllkjol i min ålder. Och ja, det är lite balett med i Jul-vattengympan som är utgångspunkt för minikursen. Vill du veta mer surfa runt och kolla här på sajten, på YouTube, Facebook, Instagram och Spotify…

Lisel Humla in action på bassängkanten