Letar du efter bra musik till vattenträning så har du kommit rätt. Troligtvis är du vattengympaledare, aktiv eller blivande aktiv och behöver tips på musik som funkar att träna till i vatten. Vi är alla olika, är verksamma med olika förutsättningar så vilken musik är bäst för just det du gör? Förhoppningsvis hittar du här musik-spår att följa som passar dig. Och är det så att du själv sitter på kunskap om bra låtar att vattengympa till finns det möjligheter för dig att dela med dig också.

Lisel Humla  - musik till vattenträning
Musik ska byggas utav glädje – av glädje bygger man vattengympa

Ett trevligt sätt att hitta musik tillsammans

Tillsammans blir det mesta bättre. Och roligare. Är du vattengympaledare eller vattenträningsinstruktör eller funderar på att bli eller ta upp igen är sannolikheten stor att du är på Facebook. Om inte annat kan det vara värt att fundera på att gå med där om inte annat för att vara en del av vattengympa-gemenskapen. Som vi skapar själva!

Facebook-gruppen Vattengympaledare som vill mer
Välkommen till Facebook-gruppen Vattengympaledare som vill mer

Facebook-gruppen Vattengympaledare som vill mer är en sluten gratisgrupp dit du som är, vill bli eller har varit vattengympaledare (oavsett hur din titel är, var eller kommer att bli). Gruppen bygger på det vi skapar tillsammans. Ibland är det gratis utmaningar och workshops i gruppen. Det är jag, Lisel Humla som via min Facebook-sida Vattengympa för alla – träning och inspiration (en sida väl värd att gilla) är ansvarig för gruppen. Vare sig du redan är med i gruppen eller vill bli är det lätt gjort att bara hoppa dit och ta en koll…

Mera vägar till musik till vattenträning

Här får du bara tips till det jag, Lisel Humla kan bidra med. Är du inte på Facebook eller Spotify så är du i alla falla online till och från. Då kan du här på sajten Urforma.nu läsa om varje avsnitt av podden med vattengympa-musik. Där finns också länk till till spellista på YouTube. Där kan du lyssna på hela låtarna. Lyssnar du på podden utan att ha Spotify Premium får du lyssna på 30 sekunder av varje låt.

För att hålla koll på nya musiktips är det bra att ha flera påminnelse-vägar. Prenumererar du på min kanal på YouTube får du förhoppningsvis påminnelse när ny spellista kommer. Samma sak borde gälla om du följer mig på Spotify. Mail är ju faktiskt ganska bra om du beställer mail till en av dina lämpliga mail-adresser. Då kommer du med på lista med mail-utskick med inspiration för vattengympaledare. Som tack får du en snygg och användbar pdf med smarta dusch-tips innan bassängbad. Bara att sprida till dina deltagare…

Vill du läsa och lyssna på ännu mer vattengympa-musik så kan du enkelt glida över till Urforma-bloggen till alla inlägg om musik…

Sannolikheten att du ser något av allt detta ökar ju fler påminnelser du har igång. Så är det på nätet nu för tiden.

Vill du ha ett färdigt pass med musik och rörelser nu direkt?

Då kan du få det. Du får ett helt färdigt pass för axeldjupt vatten med ritade och beskrivna rörelser där en del med flytredskap ingår. Det finns filmer att titta på och träna till. Spellistor på YouTube och Spotify. Det är bara en hake. Musiken kommer från Eurovision 2019. Men det är väldigt bra låtar. Låtar som är väl värda att leva vidare även utanför Eurovision. Ett färdigt pass kan också inspirera dig att utveckla ditt eget pass.

Färdiga pass

Ha koll på musik till vattengympa-läget

Lite då och då kolla in sidan Aktuella kurser för instruktörer i vattenträning. När som helst kan du hitta nåt matnyttigt. Det får du naturligtvis mail om också om du ärmed på Urformas maillista. Lugn, du kommer med på den listan när du beställer det färdiga gratis-passet.