Ansiktsgympa, ansiktsgymnastik, ansiktsfitness, ansiktsyoga, ansiktsworkout. Har vi fått med alla möjliga namn på träning av dina ansiktsmuskler för att motverkar rynkor och diverse häng där ordet ansikte ingår i någon form? På engelska brukar den sortens träning heta något med Face. Det finns Facial Fitness, Face Yoga, Facial Exercises, Facersice och säkert fler därtill.

Nu har du hittat ansiktsgympa!

Du som letar efter träning av ansiktet online kan ha haft det lite svårt. Det finns fantastisk ansiktsgymnastik online men den döljer sig under namnet Minigympa. Men nu har du hittat det! Namnet Minigympa ger mer frihet åt vad som kan ingå i träningen. Det finns många småmuskler som inte får plats i vanlig gruppträning. Men ansiktsmusklerna står i fokus och får mycket utrymme i Minigympan.

Ansiktsgympa med Lisel humla sjöstedt i minigympa-klubben
Lisel Humla Sjöstedt instruerar ansiktsgympa i Minigympaklubben

Träna dina ansiktsmuskler i Minigympa-klubben

Den mesta Minigympan äger rum på Facebook. Dels i en gratisgrupp, Minigympaklubben BAS. Den är som ett basläger där mycket träning sker. Därfrån är det vissa som vill satsa mer. De kan gå med i Minigympaklubben PRO med ännu mycket mer minigympa och pepp att verkligen träna. Du som uppskattar enskilda lektioner, personlig träning kan gå med i Minigympaklubben VIP.

Minigympa-klubben BAS

Vad är ansiktsgympa?

Ansiktsgympa innebär uppvärmning plus främst dynamisk styrketräning samt stretch och avspänning av dina ansiktsmuskler. Ja, hals, nacke och dekolletage är också del av ansiktet. Redan där framgår det att det är smartare med ett ord som omfattar mer än ansiktet. Minigympa är träning av dina små muskler. och i ansiktet finns många små muskler. Men dynamisk styrketräning av dina ansiktsmuskler kan du forma ditt ansikte och motverka de förändringar som sker med tiden.

Vill du träna ansiktet direkt, här och nu?

Okej, då kör vi en stumfilm med ansiktsmassage-dans. Ja, det finns sånt. Den här ansiktsmassage-dansen är en del i ett program vars syfte är att minimera eller förebygga dubbelhaka. Intresserad? Du kan köra träningen här och nu.

Ansiktsgympadans för mindre dubbelhaka - Facial fitness dance as a double chin minimizer
Börja forma om i dubbelhake-området med Lisel Humla

Läs mer om ansiktsgympa

Här kan du hålla koll på vad som skrivs om ansiktsgympa i Urforma-bloggen. Allra bäst är att vara med i Minigympa-klubben på Facebook. Där får du mest tillgång till träningspass med ansiktsgympa. Eventuellt också att du vill läsa mer om Lisel Humla Sjöstedt som specialiserat sig på just ansiktsgymnastik. Du kan alltid kolla på ”Om” här på sajten. Är du på Facebook får du kanske en utförligare uppfattning på Facebook-sidan Urforma nu – Lisel Humla. Eller bara surfa runt här på sajten!