Utbildning för instruktörer i vattenträning

Lisel Humla Sjöstedt anordnar utbildning för instruktörer i vattenträning

Utbildning för instruktörer i vattenträning

Vattenträning – utbildning för instruktörer. Grundkurser, vidareutbildning och inspirationsdagar för instruktörer i vattenträning. Vattengympa i axeldjupt vatten och djupvattengympa. Med eller utan redskap.

Utbildning för instruktörer behövs

Nya kurser och fortsättning från tidigare kurser anordnas kontinuerligt. Bra tillfälle att kurs för att bli instruktör eller underhålla din kompetens som instruktör är inför terminsstart.  Jag har så mycket bra att förmedla vidare som grund att börja på eller komplettera annan utbildning och erfarenhet. Det viktigaste som instruktör är att kontinuerligt utbilda sig. Lika viktigt är det för mig som utbildar instruktörer att jag själv underhåller min kompetens. Och det gör jag. Jag lovar. Jag ser till att hålla min certifiering via AEA uppe genom att delta i IAFC årligen. Ja, ja, jag började 2016.

Viktigt att förstå och kunna som instruktör i vattenträning

Det här lär du dig: Du lär dig en ledarteknik med följsam respekt för vattnet, för deltagarna och för dig själv som instruktör. Att leda traditionell vattenträning är väldigt slitsamt och leder dessutom ofta till kommunikationsproblem mellan instruktör och deltagare. Men det går att göra annorlunda med en mer coachande ledarteknik och skonsammare rörelsemönster för instruktören. Det blir bättre för alla! Instruktörer i vattenträning behöver extra mycket utbildning och inspiration. Vi jobbar ofta ensamma och tränar i vattnet alldeles för sällan själva.

Vem är “fröken” och vad kan hon?

Urforma Lisel Humla Liselott SjöstedtPedagogiken bygger på Lisel Humla Liselott Sjöstedts arbete samt Mary E. Sanders utveckling av vattengymnastiken. 

Jag har instruerat vattenträning sedan 1989, hållit utbildningar och inspirationsdagar sedan 1993 i egen regi och som konsultuppdrag åt bl a friskvårdsutbildningar, simhallar, samt friskvårdsföretag och organisationer. Jag har gått flera kurser hos bl a Mary E Sanders från USA och har min grundutbildning från Sport Education. Senaste utbildningarna hos Åsa Hellström-Hultgren: Vatten Ai Chi steg 1 (2014) sam AEA certifierad Aquatic Fitness Instructor (2015). Deltagare på IAFC, International Aquatic Fitness Conference 10-14 maj 2016 i Florida, USA. Och hurra, jag ska åka i år igen, IAFC 2017 den 15-20 maj återigen i Florida. Där blir du överladdad med ny kunskap och inspiration. Det vill jag förmedla till dig! Och du skulle ju också kunna vara med på en IAFC. Säj till mig om du ska åka. Och om du råkar vara i Stockholm kom och var med på något av mina öppna, drop in-pass på Svedmyrabadet eller Vanadisbadet. Vi ses!

Aktuella kurser för instruktörer

Länk till vad som skrivs på bloggen om vattenträning.

 

%d bloggare gillar detta: